İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

iyinet.com subdomain linkleri

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
iyinet.com subdomain linklerinin son gunlerde forumda tartisilmasi nedeniyle bu konu hakkindaki gelismeler konusunda bir aciklama yapma geregi duydum.
iyinet.com bu linkleri olusturuken iyinet in hitinin artmasini amaclamistir, ayni zamanda uye sitelerin bundan faydalanmasi icin gereken duzenlemeler de yapilmistir.
Hali hazirda sayfalar(linkler) istenilen geri donus verimini vermemektedir, bunun nedeni : programlarin cok hizli hazirlanip (4 saat icinde) devreye sokulmasidir.
Verimin arttirilmasi icin yani uye sitelere daha fazla ziyaretci gonderilmesi icin yazilimlar uzerinde calismalar yapilmaktadir.
Yapilan degisikliklerin tamamlanmasi ve yazilimin devreye girmesi ile uye sitelere simdikinin cok ustunde bir geri donus olacaktir.

B

Beles_Org

Misafir
Bence bu projeyi komple tamamladıktan sonra devreye alsaydınız daha iyi olurdu.
Bakalım hitlerinin çalındığını söyleyen siteler şimdi de ne kılıf uyduracaklar :D

sitemedya

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
artık tarafsız yaklaştığım (çünkü bende tüm sitelerimde aynısını yapacağım çok yakında) bu projede şu çok açık ortada ki: googledan büyük yüzdelerle hit alan siteler sıkıntıya düşecek. en çok onlar etkilenecek.
mesela biri google'da "mp3" diye aratacak ama sizin siteniz artık ikinci veya daha da aşağı sırada çıkacak. iyinete tıklayan ziyaretçi ise içeriği doğru veya yanlış olan iyinet sayfalarında belki de 20 linkin olduğu sayfaya gidecek. ordan bir veya birkaçına tıklayacak.
yani bir nevi robin hood gibi. googledan çok hit alandan alıp az hit alana dağıtacak. fırtınalar da kopmaya bu uygulama olduğu sürece devam edecek..

S

SempatiX

Misafir
Aslında akılıca. Mesela aya.ikinci.ayak.iyinet.com (taMM emeiNn degiLim buNun gibi birŞey) giBi suBLar vaRr.. ve bu googLe adseNseye üYe oLmuş siteLerde çıKan yazıların , rekLamLarın LinkLeri.. dogaL oLarak direKK iyineTe geLiyor vede bu iyiNete hiTT kazandırMış oLuyor.. gerçekten akıLLıca... herkeSs keNdi iyiLiğini düşünüyoRR degiL Mi ? iyineTt beNn bunu yapınCa diger siteLerin hitiNi azaLtıcaMm diye bir düşünceye itiLmemeLi cünKü bunDa hakLı.. herkeSs kendine çaLışır.. akıLLıca oLmuş ve isteniLen hedefe doğru gidiyoRr.. koLay geLsin..

WhiteKey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar şu an iyinet aracılık etsin diyenler olabilir ona bişey demem benim demek istediğimiyi net googledan bize ziyaretci gönderen kelimeleri yakalayarak subdomain atıyor. bu tarz çalışmalar illaki olacak iyinet e bişey demiyorum zaten. sayacı koyarak bu hakkı iyinete vermiş oluyoruz. ben sadece sayacı kaldırıp kaldırmamak arasındayım çünkü bu sub domainlerin bile pr 4 genelde benim sitemde geçiyor içinde bundanda çok memnunum.
zaten şu saatten sonrada bu tarz bir çalışmanın engellenmesi imkansız gibi birşey gerçekten o kadar büyük bir proje destek vericez artık :) çünkü sayacı kaldırsakda birşey ifade etmez artık. bunu anlar zaten herkes. artık hit gönderme amacının başarı olmasını dilemekten başka yapıcak bişey yok ;)

WhiteKey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
SempatiX' Alıntı:
Aslında akılıca. Mesela aya.ikinci.ayak.iyinet.com (taMM emeiNn degiLim buNun gibi birŞey) giBi suBLar vaRr.. ve bu googLe adseNseye üYe oLmuş siteLerde çıKan yazıların , rekLamLarın LinkLeri.. dogaL oLarak direKK iyineTe geLiyor vede bu iyiNete hiTT kazandırMış oLuyor.. gerçekten akıLLıca... herkeSs keNdi iyiLiğini düşünüyoRR degiL Mi ? iyineTt beNn bunu yapınCa diger siteLerin hitiNi azaLtıcaMm diye bir düşünceye itiLmemeLi cünKü bunDa hakLı.. herkeSs kendine çaLışır.. akıLLıca oLmuş ve isteniLen hedefe doğru gidiyoRr.. koLay geLsin..

subdomainler düşündüğünden farklı üretiliyor ama ötekilere katılıyorum bende zaten bu tarz sistem ayarlamaya çalışıyorum. teoride bütün yaklaşık olarak 400000 sayfa üretebiliyorum bedava100 için ama oto. sub domain olayını daha önce hiç denemedim onu araştırıyorum aralarda.

java

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu girişimi tam olarak doğru bulmadığım için sayacı kaldırdım bile, PR içinde kaliteden ödün verme gibi kıstaslarım yoktur, gerçi direk bu iş ile ilgili olduğu için değil iyi.net sayacı kaldırınca tüm toplistleride kaldırdım 4 tane(zirve,iyinet,webservis,realist) bu arada merak edenlere sitem için en önemli iki,üç kelime iyinet PR5 sayfalarından link veriliyordu, gayetde işime geliyordu ama hoşlanmadığım bir durum, neyse ileride daha değişik bir şekilde yapılacağı anlatılmış, bizde sayaçlarımızı tekrar koyarız..

bu arada "çok akıllıca" "çok zekice" gibi terimler kullananları bir türlü anlamıyorum, bence gayet basit bir sistem, hiçte üstün bir zekaya falan gerek yok bunları düşünmek için kendi adıma googledan hit almak veya pr için potansiyel olarak "hile" sayılabilecek ama burda çoğu kişininde "çok zekice" gibi yorumlarını görünce hile olmaktan çıkmış düşüncelerim var vede aylardır hala beynimde bunlar, sadece hile olmasın diye yapmıyorum o kadar..vede eminimki burda bir çok arkadaşta bunların farkında ama yapmıyor o kadar.. yoksa bu tür yöntemler zaten bir kaç yıldır makinelere gerek activex ile gerek dialer ile trojan atan bir sürü arama sayfalarında kullanılıyordu hâla daha kullanılıyor zaten ve bir bir ban ediliyor bu siteler. açıkcası bu ilginç tepkileri görmeden öncede çoğumuzun aklına geldiğini ama bilerek yapmadığını zannediyordum, demekki durum farklıymış, çok yeni çok zekice bir sistem gibi görünüyormuş..

WhiteKey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bahsettiğin devir bitti :p
97-98 de alıp free site yaparken ki dönemleri özlüyorum buda gerçektir.
html dahi olsa güzel işler yaptığımı görüp seviniyordum. NUKE denen zımbırtı çıktı zaten mertlik orda bozuldu ;) ben vazgeçtim bunlar hakkında konuşmaktan..
bunlara ilave yenbi sistem demedim zaten ama
1. p6 ile tokuşturamazsın :)
2. sayaç kalksada kalkmasada bu saatten sonra etkilemez.
3. toplistin sizin google aramalarınızı yakalayamamasını sağlamak çok basit isteyene söyliyim dert değil :)
4. bu şekilde backlink için kaliteden ödün vermiyorum kesinlikle amaçlar farklı

java

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
WhiteKey' Alıntı:
bahsettiğin devir bitti
97-98 de alıp free site yaparken ki dönemleri özlüyorum buda gerçektir.
html dahi olsa güzel işler yaptığımı görüp seviniyordum. NUKE denen zımbırtı çıktı zaten mertlik orda bozuldu ben vazgeçtim bunlar hakkında konuşmaktan..
bunlara ilave yenbi sistem demedim zaten ama
1. p6 ile tokuşturamazsın
2. sayaç kalksada kalkmasada bu saatten sonra etkilemez.
3. toplistin sizin google aramalarınızı yakalayamamasını sağlamak çok basit isteyene söyliyim dert değil
4. bu şekilde backlink için kaliteden ödün vermiyorum kesinlikle amaçlar farklı
bu arada sayacı kaldırmamdaki neden iyi.net'e zarar vermek veya iyi.netten üstte çıkmak için değildir.
zira zaten o subdomainlerin bana zerrrre kadar zararı yoktur, ayrıca yararlarıda vardı 0 zarar 100 yarardı yani..
ama ben sadece bu olayı tasvip etmediğim için çıkarttım sitemi, protesto gibisinden birşeyler kesinlikle hit kaygısı falan değil, iyi.net'i o kadar benimsiyorumki ana sayfasına popup bile açabilirim :rolleyes: llütfen yanlış anlaşılmasın.
yazdıklarım ile söylediklerin tamamen farklı şeyler, öncelikle sana hitaben yazılmış bir şey değildiki, genel olarak söylenmiş bir şeydi ve kimseyede sayacı kaldırın demiyorum.. en kısa zamandada tekrar sayacıda koyacağım yerine zaten..
yazdıklarımın yanlış anlaşılması kötü..

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
oto sub domain çok kolay yaw :p
tek sahip olmanız gereken şey statik bir ip adresi.
merak eden varsa php kategorisine yazayım nasıl yapıyor :p

WhiteKey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yoktur' Alıntı:

benim döneminde cevap gelmedi diye kızdığım konu buydu zaten .htaccess ile uğraşmadım heralde onunla yapılıyor. bundan sonra .htaccess bakıcam kesinlikle eksikliğini hissettim şimdi.

bu olayı php bölümüne yazarsan sevinirim..

.htaccess bak diyen çok kişi oldu ama şimdi anlıyorum sadece .php kodyazmak yetmiyor :)

fat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Türkiye'nin en çok ziyaret edilen arama motoruyla yerli yersiz [misleading] subdomainlerle benim keyword'ün tam karşılığını içeren sitem arasında neden iyinet olsun arkadaşlar ben bunu anlamıyorum.Bütün toplistler aynı programı kullansın,zaten her yerde mantar gibi çoğalıyorlar o zaman, bizim sitelerimizde arama son uçlarında 20. falan çıksın.ne ki bu?

ShadowSong

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Aslında gözden kaçırılan birşey var, bu sistemden önce saçma sapan alakasız keywordları barındıran siteler arama motorlarından hit alırken ve anlık sayaç artsında gerisi hikaye deyip saçma salak siteler ürerken bu sistemin gelişmesiyle herkez kaliteye oynamak zorunda kalacak ve ziyaretçileri anlık değil sürekli olarak bağlama temel hedef olacak.

Zorla siteler adam edilecek aslında :D

Kolay gelsin hocam, sen işini biliyon ;) ...

darkman

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu şekilde bir uygulamayı kesinlikle tasvip etmiyorum içerik olmayan sadece sub domain olan bir sayfa aramalarda 1. sırada çıkıyor.
bunu tasvip etmemde mümkün değil bütün toplistler yapsın bunu içeriği olmayan sayfalar çıksın hep bizim gibi içerik üretenler arkalara gitsin mantıklımı bu sizce arama sonucunda ziyaretci direkt bana gelicek iken neden ziyaretcinin istemediği bir sayfa gitsin neden böyle bir şey yapmak zorunda kalsın bu uygulamadan iyinet dışında hiç kimse kazançlı çıkmaz

B

beynit

Misafir
yoktur' Alıntı:

Ben çok merak ediyorum , nasıl yapıldığı aklıma sığmıyor .

Yazarmısınız mı ? :)

java

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ShadowSong' Alıntı:
Aslında gözden kaçırılan birşey var, bu sistemden önce saçma sapan alakasız keywordları barındıran siteler arama motorlarından hit alırken ve anlık sayaç artsında gerisi hikaye deyip saçma salak siteler ürerken bu sistemin gelişmesiyle herkez kaliteye oynamak zorunda kalacak ve ziyaretçileri anlık değil sürekli olarak bağlama temel hedef olacak.

Zorla siteler adam edilecek aslında :D

Kolay gelsin hocam, sen işini biliyon ;) ...

İyinetin "zorla siteleri adam etmek" gibi bir misyonu üstlendiğini sanmıyorum, kimse ona bu hakkı vermiyor, kendiside zaten kendisini bu hakda göremez. "Sırf bu niyet için yaptı" diyede şimdi yazıma muhalefet gelecek 100% ama kelimelerinizi iyice elekten geçirip tarafsız doğru yazmanızı rica ediyorum..

cuk..

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
valla iyi net bu sub domain isine girdi kazancim dusmeye basladi, acaba bir tesaduf mu????

sizce??? sizde de durum sanirim ayni

sitemedya

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
cevabını arayan sorular ...

soru şu: niye subdomain meselesini iyinetadmin ve mod arkadaşlar, gerektiği gibi savunmuyor, politik cevap verip geçiştiriyor? savunulacak bir yanı yok diyemi yoksa polemiğe girmek istenmemesi mi..
ayrıca, subdomain ok diyelim. (diğer anahtar kelimeleri bilmiyorum ama) örneğin niye gazete.iyinet.com veya gazeteler.iyinet.com yazıldığında sayfada 2 site çıkıyor? sadece bu iki sitede mi anahtar kelimeleri içeriyor? niye diğer medya siteleri çıkmıyor? diğerlerinin hakkı niye yeniyor? script hatalı veya eksik ise niye tam olarak bitirilmeden yayına veriliyor?
saygılar...

S

Senbul

Misafir
Bu konuda acıklama iyinetadminden gelmesi lazım.Forum moderatoru ne karısır iyinetin hitine ziyeretcisine kazancına.Onların gorevi forumun duzenın saglamak.Yorum yapar veya yapmaz.

S

Senbul

Misafir
Aynı insanlar oldugunumu dusunuyorsun ? Forum moderatorun sitenin hit ve ziyaretci stratejisi ile ne ilgisi olabilir ? Moderatorun gorevi forumda duzen saglamak.iyinet admin modratorlerimi soracak subdomain yapıp yapmayacagını

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.