İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

iyinet onaylı üyeliği ne işe yarar, onaylı üyenin farkı nedir ve nasıl ayırtedilir

T

themaniac

Misafir
iyinet onaylı üyeliği ne işe yarar, onaylı üyenin farkı nedir ve nasıl ayırtedilir

Birazcık uzun bir başlık ama bu sorular benim aklımda dönüp durdu ve cevabını da forumda bulamadım. belki de bu mesele önemli bir mesele olduğu için tekrardan gündeme gelmesi ve enine boyuna bütün yararlarının admilerimiz tarafından anlatılmasını ve onaylı üyeliğe teşviki için bu konuyu açtım. Bana Ovetto onaylı üyeliğe geçtiğimi söyledi ve kontrol panelimde onaylı üyelik diye bir link var oraya tıklıyorum Lanet'in açtığı konuya yönleniyor. ama başka birşey göremedim ben. yani büyük ihtimal ben anlamamışımdır meseleyi. anlatırsanız sevinirim. Misal onaylı üyeliğe geçtiğim halde bu onay muhabbeti bende işe yaramıyor. Bakıyorum nick'imin rengi de hala aynı. En azından onaylı kişilerin rengi farklı olsa yada ne bilim herhangi bir şekilde kişinin onaylı olduğu bilinmedikten sonra kim neden onaylı olmak istesin. Ayrıca onaylı üyelik o kişinin güvenilirliğine bir delil midir? Yada onaylı üye olupta dolandırıcılık yapan bir insan tekrardan onaylı olamayacağı ve iyinette bütün bilgileri bulunacağı için mi iyinet bu uygulamayı başlattı? gibi aklımda bir çok soru var ve bir çok arkadaşımızında aklında bu sorular vardır. Bunların cevaplarını rica ediyorum.

teşekkürler

[onay]olmuyor bu onay şeysi[/onay]

konuralpd

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Onaylı üye olurken tc numaramı vermiştim Herhalde bir dolandırıcılık söz konusu olduğunda yönetim dalandırılan şahsa benim tc numaramı verecek o da dava felan açacaktır.

T

themaniac

Misafir
orasini bende tahmin ettim ama onayli uyenin de biraz farkliliginin olmasi gerektigini dusunuyorum. Yani sirf tc kimlik no verilerek olmamali. yoksa tc ver onayli ol. bence yoneticiler daha derin birseyler dusunmusler ama bizim pek malumatimiz yok bu konuda

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
71
onayli.png
Bu var ya abi ?

T

themaniac

Misafir
hee :D simdi farkettim :) e ben onayli olarak bunu bilmiyordum ve bir cok kiside bence bilmiyordur. insanlara anlatmak lazim bakin bunlar onayli uyedir falan diye. baska ayricaliklari varmi acaba?

Ekleme: [onay]ONAYLIMIYIM?[/onay]

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
71
[onay]TheManiac[/onay]
şeklinde kullanabilmen lazım.
Şunu belirtmeden geçemeyeceğim, onaylı üyelerde makale yazarları için çok iyi bi sistem olacağı kesin. Onun dışında onaylı üyelerin ranklarinda "tick(okey)" işareti de olacaktir. Ve diğer bir özelliği ise şudur:
onay tagini yani o [onay][/onay] olayını kullanabilceklermiş.
Ayrıca işte yazıların iyinet kapsamında garanti altına alınmış sana tescillenmiş gibi oluyor vs. vs.

T

themaniac

Misafir
bana mi tescilli oluyor yoksa iyinet'e tescilli mi? yani benim yazilarimi iyinet mi sahiplenmis oluyor yoksa benim yazilarim iyinet bunyesinde korunmus mu oluyor???
diger birseyde su: bu ranklarinda tick dedigin ne? onu Lanet'in yazisinda da gordum ama birsey anlamadim :)
[onay]TheManiac[/onay]

Ekleme: bak yine olmadi :D

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
71
Yazılar kime ait
Lanet şöyle diyor ;
İnternet üzerinde makale koruyan onlarca sistem var. Ayrıca tescil edilmiş bir marka'dan bir makale de olsa çalmak suçtur. Sizin açtığınız dava da sizden değil İyinet'ten çalınmış olunur, bu da karşı tarafa ağır patlar.
Dolayısıyla yazı her ne kadar bize ait, bize tescilli gözüksede dava durumunda veya bir olay durumunda iyinet sahipleniyor. Buradan bunu anlıyoruz.
Tick
Proje aşamasında iken tick koymayı düşünmüşler ama şimdi bu adamı uygun görmüşler.(Kalipa)
Başka sorun varsa alayım :ıslık:

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
263
[onay]don't worry be happy[/onay]

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
depresan'in yanindaki ari ne ise yario :D
Hani bazı bahçe kapılarında dikkat köper var yazar ama içeride en son köpek görüleli bir asır geçmiştir veya fifidir.
Depresan için ise o arı; dikkat paylaşımcı var manasına gelmekte olup bu yuzer ile alakalı değildir, Depreşik enflasyın'ın bir paylaşım yaptığı görülür şey değildir.
En son tek başına cips yemişti ve bu olayı bizle paylaşmıştı.
Fifi türü paylaşımları da milyonda bir olmuştur bu depreşik enflasyın yazılarında.

[QNAY]ADIM YETER[/QNAY]

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
263
[onay]dikkat depresan çıkabilir, çok fena gerilim filmi izledim, botoks yaptırmış gibiyim, herkese botoksu tavsiye ediyorum ve ben uyumaya gidiyorum
Lanete not: bu onay kodu için şu editöre bbcode koyulsa samanpanlık seyran, bilgi perişan, ovetto kornetto olurdu[/onay]

T

themaniac

Misafir
[ONAY]HERKESIN YAZISI ONAYLANIYOR. BIRBIRLERIYLE SAKALASIYORLAR OYNUYORLAR. YORUM ATIYORLAR. BENDE ONAYLI YAZI NIYE YOK!!! :)[/ONAY]

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
263
bişey yaptığım yok, yemek yemeye çabalıyorum, bi borcam dolusu patates :eek:ha:

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
71
bişey yaptığım yok, yemek yemeye çabalıyorum, bi borcam dolusu patates
Depresan Özel Borcam Röportajı:

Niçin Borcam'ı tercih etmeliyim?

Borcam, 1935 yılında Türkiye'nin ilk cam üretim fabrikası olarak kurulan Paşabahçe'nin ısıya dayanıklı cam kap markasıdır. Cam olması nedeniyle, mutfağınızda kullanabileceğiniz en hijyenik malzemelerden biridir. Özel kompozisyonu sayesinde kolay kolay çizilmez, kullanım ve temizlik talimatlarına uyulduğu sürece ilk günkü hijyenikliğini ve şeffaflığını ömür boyu sürdürür. Isıya dayanıklı olma özelliği ile fırında, mikrodalgada, cam-seramik ocak üzerinde ve "alev dağıtıcı" ile kullanılmak koşuluyla gaz ocağı üzerinde güvenle kullanıma olanak sağlar. Yemeğin hazırlık aşamasından, pişirme aşamasına; sunum aşamasından saklama aşamasına kadar fırın, mikrodalga, cam-seramik ocak, gaz ocağı (alev dağıtıcı ile birlikte), buzdolabı, derin dondurucu, bulaşık makinesi gibi çok yönlü kullanıma uygundur.

Borcam'ın avantajları nelerdir?

Berraklık, şeffaflık özelliği sayesinde yiyeceklerinizi hazırlarken, pişirirken, sunarken ve saklarken görme ve izleyebilme şansına sahip olursunuz.
Yiyeceklerle birebir teması düşünüldüğünde, cam mutfağınızda kullanabileceğiniz en sağlıklı malzemelerden biridir.
Tatlıdan tuzluya her türlü yiyeceğin hazırlanması, pişirilmesi ve sunumu için uygundur.
Fırında, mikrodalgada, cam seramik ocakta, alev dağıtıcı ile gazlı ocak üzerinde kullanma imkanı vardır.
Borcam'da pişirilen yemekler, kap değiştirmeden şık ve zarif bir şekilde masaya servis edilebilir.
Temizliği çok kolaydır. Tel ve benzeri malzemelere gerek kalmadan elde veya bulaşık makinesinde kolayca pırıl pırıl olur.
Yemek pişirmenin bir zevk ve sanat olduğu düşüncesini paylaşanlar, doğanın bize sunduğu sebze ve meyveleri "camın berraklığı" ardında pişerken seyretmenin keyfini Borcam sayesinde yaşarlar. Emek ve sevgi katarak pişirilen yemekler, görünüşleri bozulmadan aynı Borcam ile sofraya sunulurlar. Servis öncesi ve sonrasında ise yemeğinizin güvenle saklanması amacıyla buzdolabına kaldırılabilirler.
Borcam'ı hediye olarak arkadaşlarıma da götürmek istiyorum. Ne önerirsiniz?
Birkaç farklı Borcam'ı bir araya getiren ikili, üçlü Borcam setleri sevdiklerinize hediye etmek için çok uygun ve şıktır. Ayrıca 59303, 59323, 59103, 59093 ve 59073 gibi gravürlü Borcam kapaklı yuvarlak tencereler de beğenilen hediyelerdir.
Borcam'lar "kırılmaz" mıdır?
Sahip olduğu cam kompozisyonu ve temperlenmiş olması nedeniyle birçok cam ürüne kıyasla çok daha dayanıklı olmasına rağmen, Borcam'lar da yüksek bir yerden sert yüzeye düştüğünde veya güçlü bir darbe aldığında kırılabilir. Ancak Borcam'ınız kullanım ve temizlik talimatlarına uyduğunuz sürece uzun yıllar dayanacaktır.
Yıllar öncesinden kalma Borcam ürünlerim hala duruyor. Bunları fırında, mikrodalgada yani yemek pişirmede kullanabilir miyim? Yoksa sadece sunum ve saklama amaçlı mı kullanmalıyım?
Eski Borcam'larınızı da pişirme amaçlı kullanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta Borcam'ın eski veya yeni olmasından ziyade; Borcam'ınızın üzerinde çizik, çatlak, kırık vb. bir hasar olup olmadığıdır. Hasar görmüş Borcam'larınızı sunum ve saklama da dahil olmak üzere, hiçbir amaçla kullanmamanızı ve yenilemenizi önemle tavsiye ederiz."
Tüm Borcam'ları mikrodalgada kullanılabilir miyim?
Evet, tüm Borcam ürünleri mikrodalga kullanımına uygundur, ancak sadece mikrodalga fırına dayanıklı plastik kapaklı Borcam'ınızı kapaklı olarak mikrodalgada kullanınız. Diğer Borcam çeşitlerini mikrodalgada kullanırken kapaksız kullanınız.
Mikrodalga fırına dayanıklı plastik kapaklı Borcam'ımı fırına koymadan önce kapağın üstündeki valfı açmalımıyım?
Hayır, kapağın ortasındaki valf sıcaklıkla otomatik olarak açılacak ve kabın içerisindeki buharın dışarı çıkmasını sağlayacaktır. Mikrodalga fırındaki işlem bittiğinde, Borcamı dışarı çıkartın. Valf tekrar eski haline dönecektir.
Mikrodalga fırına dayanıklı plastik kapağı bulaşık makinesinde yıkayabilir miyim?
Evet, mikrodalga fırına dayanıklı plastik kapağı bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.
Mikrodalga fırına dayanıklı plastik kapaklı Borcam'ı derin dondurucuda da kullanabilirmiyim?
Evet, tüm Borcam'lar derin dondurucuda kullanım için uygundur.
Masaya servis yapmada hangi Borcam ürünü uygundur?
Her tür Borcam'ınızı kullanarak sıcak yemeklerinizi fırından veya zeytinyağlılarınızı buzdolabından direk masaya servis yapabilirsiniz. Ayrıca salatalarınızın rengarenk görüntüleri ile konuklarınızı etkilemek isterseniz 59114, 59714 ve 59784 Borcam dilimli kek kalıplarını salata kasesi olarak da kullanmanızı tavsiye ederiz.
Borcam'lar ocakta kullanılabilir mi?
Borcam'lar cam-seramik ocaklarda ve alev dağıtıcı üzerinde kullanılması koşuluyla gazlı ocaklarda kullanılabilir. Borcam'ın ocak üzerinde kullanımı sırasında ani ısı değişiklikleri yaratmamaya dikkat etmenizi önemle tavsiye ederiz. Buzdolabından veya derin dondurucudan çıkardığınız Borcam'ınızı ocak üzerine koymadan önce oda sıcaklığına gelene kadar bekletmeniz, daha sonra önce kısık ateşte kullanmanız ve sonrasında gerekiyorsa ateşi ve/veya ısıyı kademe kademe artırmanız uygun olacaktır.
Borcam'lar derin dondurucuda kullanılabilir mi?
Evet, tüm Borcam'lar derin dondurucuda kullanım için uygundur.
Buzdolabından veya derin dondurucudan çıkan Borcam'lar hemen kullanılabilir mi?
Buzdolabından veya derin dondurucudan çıkardığınız Borcam'ınızı ısıtma işlemine tabii tutmadan önce oda sıcaklığına gelene kadar bekletmeniz tavsiye edilir. Ayrıca oda sıcaklığına gelmiş olsa bile Borcam'ın "önceden ısıtılmış" fırına konmasını önermemekteyiz.
Borcam'ları bulaşık makinesinde yıkayabilir miyim?
Evet, Borcam'ları güvenle bulaşık makinenizde yıkayabilirsiniz.
Borcam'ların içinde yiyecekleri doğrudan kesebilir miyim?
Cam yüzey üzerinde direkt kesimi önermemekteyiz. Ürününüzün yüzeyinizi çizerek hem estetik olarak, hem de dayanıklılık açısından ürüne zarar verebilirsiniz.

T

themaniac

Misafir
Yaa Depresan bence rejim yapiodur ama tabaktaki yemek ona yetmedigi icin e kovayla yemek yemekte millet bu ne bicim rejim diyecegi icin en iyisi ben borcamda yiyim demistir :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.