İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İyinet Webmasterları Tek Çatı Altında Projede Buluşuyor

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Öncelikle herkese merhabalar;

Evet arkadaşlar daha önce biz bunu absürt olarak yapmıştık ve başarılı olmuştuk fakat şimdi legal işlere imza atalım dedim ve bunu iyinet olarak yapmak istedim.Hepimiz biliyoruz ki günümüzde en sağlam projeler birbirine uyumlu gruplardan çıkıyor.

Kısaca anlatayım ;

Toplamda 8-10 kişilik bir grup kuracağız ve ortak siteler yapacağız bunun içeriğine grup üyeleri karar vericek, fakat genelde adsense tabanlı siteler yapacağız.

Örnek içerik;
Bebek Sitesi, Yemek Tarifi Sitesi , Turizim Sitesi, Rehber Siteleri , Forex İçerikli Siteler , Video Sitesi tarzı siteler yapabiliriz tabiki bu verdiklerim sadece örnek şuan aklıma gelen sitelerdir gruba girecek kişilerle konuşup içerikleri hakkında bir karara varırız.

Herkes Bu Gruba Katılabilir Mi ?
Hayır tabiki katılamaz, bu sektörde birçok kişi tarafından yaptıkları işler ile bilinen az çok bazı konularda bilgi sahibi olan kişiler katılacaktır.

Görev Paylaşımı Nasıl Olucak ?
Görev paylaşımı; örnek 8 kişilik bir grup oluşturduk ve ilk aşamada 4 site kurduk, 2-2 ayrılabiliriz elbette ki bazı arkadaşlarımız bildiği alanlarda site kuracağımız için bu bu sitelerle ilgilenebilirim diyecektir, bizde bir araştırma yapacağız daha önceden o tür sitesi olmuş mu, olmuşsa ne kadar başarılı olabilmiş v.s tarzında ve grup olarak karar kılırsak o kişi belirlenen sitelerle ilgilenecektir.

En Önemlisi Gelir Paylaşımı Nasıl Olacak ?
Kendine bilen, bulunduğu ortama uyum sağlıyabilecek kişilerle çalışacağımız için bu pek fazla sorun teşkil etmez fakat en önemli konulardan birisi olduğu için bu konuda şeffaf olmak gerekir, tüm sitelerde sağlanan gelirler eşit bir şekilde paylaşılacaktır (yapılan masraflar düşüldükten sonra (masraf derken; link ücreti, adwors, host ücreti v.s))

Bazı bilgileri yazmadım zamanla girecek kişiler tarafından karar kılınacağından, eğer aklınıza takılan ve eklemek istediğiniz birşey olursa bu konu içerisinde konulup,tartışım bir karara bağlıyabiliriz.

Allah izin verirse ben bu şekilde birşeyler kesinlikle yapıcam bunu iyinetteki arkadaşlarımız ile birlikte yapalım dedim, şayet pek fazla katılım olmaz ise bunu kendi arkadaşlarım arasında er yada geç yine yapacağım.

'' Başarı İçin Önce İnanmak Gerek ''

Yorumları alalım..

ErdeM

0
Onaylı Üye
Reaction score
32
Çok güzel düşünce,başarılı olacağından eminim

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Ayrıca gruba girmeyi düşünmeyipta bu proje hakkında fikri olan arkadaşlarımızda konuda düşüncelerini belirtilerse sevinirim.

KaRaKTeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
böyle birşeyin yapılması için sağlam bir lider olması gerekiyor görev dağılımı yapılacak herşeyi düşünüp organize edecek vs.. ama güzel düşünce inşallah iyinet çatısı altında böyle sağlam bir projeye imza atılır.. açıkcası bende katılmak isterdim ama şuan için imkansız

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
böyle birşeyin yapılması için sağlam bir lider olması gerekiyor görev dağılımı yapılacak herşeyi düşünüp organize edecek vs.. ama güzel düşünce inşallah iyinet çatısı altında böyle sağlam bir projeye imza atılır.. açıkcası bende katılmak isterdim ama şuan için imkansız

Kesinlikle, zaten bakarsak yakın çevremize bazı sektörler değil tüm sektörlerde kendini kanıtlamış firmaların başında elbet bir müdür var, müdür olmazsa işler yürümez, yürüse bile başarılı bir şekilde yürümez, şuan bulunduğumuz ortamdan örnek vermek gerekirse iyinet platformunda admin, yönetici arkadaşlar olmasa şuan iyinette herkes farklı telde çalardı ve kısa süre sonra iyinet yok olur giderdi.Bu başı çeken kişi aramızdan, gruba girenlerden herhangi birisi olabilir.

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
Z.Yüksel, ben grup için elimden geleni yapmaya hazırım. Bu konuda başarılı olacağına eminim.

Line

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
Benim gibi adsense hesabı olmayan garibanlar ne yapıcak :D

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Z.Yüksel, ben grup için elimden geleni yapmaya hazırım. Bu konuda başarılı olacağına eminim.
Teşekkürler, inş. birlikte sağlam projelere imza atarız.
Benim gibi adsense hesabı olmayan garibanlar ne yapıcak :D

Adsense hesapları sorun değil, tek iş o olsun.

Çok şükür bu zamana kadar yaptığımız işlerde bana göre başarılı oldum, bu projeyide eğer hayata geçirirsek başarılı olacağımıza inanıyorum.

Fakat konuya rehabet biraz az gibi geldi, pazar günü olmasından sanırım : (

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Hiç mi fikri olan yok ? Şu şöyle olsa daha iyi olur tarzında.

simsir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
17
Fikir gayet güzel, eksiklikler ortaya çabuk çıkar :)
Mümkünse bende yer almak isterim.
@Z.YÜKSEL pm gönderdim.

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Teşekkürler.

Birkaç gün içinde zaten bazı şeyler konu içerisinde yerine oturur, onun için şuan kimin kabul edilip edilmeyeği belli değil, şuan konu içerisinden fikirleri alıyoruz, ve sorusu olan arkadaşların sorularını yanıtlıyacağız.Farklı bir fikri olan birisi olursa onun fikirlerini değerlendireceğiz.

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Şuan ki durum bunu iyinet webmasterı ile yapamıyağımızı gösteriyor.Hayırlısı..

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
Aylık kazancı belirli bir limiti aşmış kişiler katılırsa daha iyi olur gibi geldi bana Mesela 300$. ama :) domaini kim alacak parayı kim dağıtacak adsense hesabı kimin üstüne olucak. Diyelim 3 sene sonra ben gruptan çıkmak istedim yada işlerim gereği çıkmak zorunda kaldım. 8 sitemiz vardı diyelim kişi başı 1000$ kazanıyorduk. Benim çıkmam için 10 bin $ vericekmisiniz.

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
@Ozcan

İlk önerin mantıklı geldi açıkcası fakat belirtmiş olduğun miktar değişir.
Diğer soruna gelicek olursak;
-Herşey ortak bir şekilde olucak, mesela bazı sitelerde karar birliği ile eski bir domain almamız gerecek, ve bir domainde grup olarak karar kıldığımız zaman örnek domain 56 TL 8 kişilik grupta 7şer TL vericez, misal zamanla gelişti grup ve bir sistem kodlatacaz hepimizin coder arkadaşı vardır muhtemelen, uygun fiyattan yazdırır sisteme 2 milyar mı verdik kişi başı 250 şer TL veririz.

Adsense hesapları sorun değil açıkcası, birimizde olabilir bu, zaten güven sorunu olan kişiler bu projeye girmesin.Hatta daha açık birşey yazayım bana güvenmeyen adamla ben bir iş katiyen yapmam, bna güvenecek benimle birlikte grup olarak başarılı olacağımıza inanacak arkadaşlar lazım bize.

Son madde de sorduğun soruya şimdi direk benim cevap vermem yersiz olur, kararlaştırırız onu ilk zamanlarda.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
hocam ben varım ama başlarken çok uçmayalım derim. 0'dan sistem kodlatmak gibi. domain falan bir yerlere gelsin ondan sonra bakarız sistem olayına. yapacağımız iş nasıl olacak ama? forum/blog vb. gibi mi? güven sorunu Allah'a çok şükür ben de yok hiç tanımadığım bir adama da güvenebilirim yeterki söyledikleri mantıklı gelsin. sonunda zarara hiç uğramadım. iyi niyetli olan kazanır. benim kafama takılanlar şunlar; bu projenin reklam geliri nasıl olacak? adsense sağlayacağız tamam ama site tanınılana kadar reklam geliri düşük seyredecektir diye düşünüyorum. bir-iki şey daha var soracağım yemek tarifi olsun video sitesi olsun daha önce yapılan pek çok örneği var. insanlar neden gelip bizi tercih etsin? son olarak da tam ödeme geleceği zaman adsense hesabı kapatıldı o zaman ne olacak?inşallah olmasın böyle bir şey de :D :D :D
bu yazdıklarım güvensizlikten falan değil kafama takıldı ondan sordum, yanlış anlamayın :D
ben varım ve kesinlikle elimden gelenin en iyisini de yaparım, yeter ki iyinet ve ozanTi ismi yürüsün :D

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
@ozanTi;

-Elbette ilk başkta 2-3 milyara sıfır sistem kodlatacak değiliz, yukarıda yazdığım gibi zamanla geliştikçe olacak şeyler bunlar, ilk başta her grubun yaptığı gibi bizde orta bir şekilde bir atılım gerçekleştireceğiz.

-Açıkcası forum tarzı hiç ama hiç düşünmüyorum çünki ben kendimden biliyorum eskiden uğraşıyordum forum ile gelir gideri anca dengeliyor o şekilde diyeyim, hatta şuan Türkiye'de forum sitelerinin başını çeken arkadaşlarım var ve konuştuğumuzda reklam verenin bile doğru düzgün olmadığını belirtiyor, ancak ppc tarzı reklamlar yayınladığını ondan da devamlı genellikle aynı kişiler girdiği için pek fazla verim alamadıklarını belirtiyorlar bundan dolayı forum işine pek sıcak bakmıyorum diyebilirim.

-Reklam geliri sadece adsense olmuyacak fakat adsense tabanlı diyebiliriz bunun yanında ppa-ppc tarzı reklamlarda yayınlanır.

-Sen ufak da olsa bir fark yaratırsan rakiplerini geçmesi kolay olur, şuan Türkiye'de bana göre birçok alanda eksiklikler mevcut bizim amacımız bu eksiklikleri yavaş yavaş tamamlamak olacaktır.İlk mesajda belirttiğim bu türler sadece birer örnekten ibarettir, elbet bazı arkadaşlarımızın akılarına farklı tür daha yaygın olmuyan projeler gelecektir.

-Öncelikle bir nevi ufak bir önlem gibi görünsede benim gözümde ayrı bir öneme sahip olan her siteye bir account olayını yapıcaz, banlanır banlanır ona ben birşey yapamam ki, fakat banlansa bile bir account banlanır yani, diğer hesapları kurtarmış oluruz.

Sırayla yanıtlamaya çalıştım, umarım istediğin cevapları alabilmişindir.

E

Erturk

Misafir
hImmm. Guzel dusunce dostum.Ama bir süre sonra grup içerisinde çatlamalar yada işin cıLkını cıkartıp vazgecenler olursa ?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.