Merak ettiğim bir soru var Sarget.
Örneğin; ana dizinde,
Joomla kullanılarak yaratılmış bir portal ve bu portala entegre edilmiş olan bir üyelik sistemi olmak şartı ile eklenecek olan joomla forum için 2 ayrı joomla kurulumuna yada 2 ayrı DB kullanımınamı ihtiyaç var yoksa forum olayını da ana dizindeki portal üzerinden mi yapıyoruz?
Teşekkürler iyi çalışmalar.
Sarget her zaman tam destek modda olduğun için teşekkürler=)
Peki birşey soracağım Fireboard hakkında genel bir açılım yaparmısın. Mesala joomla.org'un forumu gibi mi ?
Yada joomlaturkiye.com gibimi?
Bir demo mevcut mudur yani?
Ben de joomla ya seo yapacağım ama kendiyle gelen seo çok kalitesiz linkler adam akıllı değişmiyor google ın seveceği bir seo varmı acaba joomlada ?
ilk öncelikle joomlanın hangi sürümünü kullanıyorsunuz bunu bilmemiz gerek, Şayet 1,5 sürümünü kullanıyorsanız kendinden souludur lakin aktif etmeniz gerekir ve konu vs açarkende konu başlığının altında bulunun takma ad kısmının kullanılması gerekir, aksi halde konu başlığındaki türkçe karakterler çıkmayacaktır. Şayet 1,0 sürümünden herhangi bi versiyon kullanıyorsanız artio sef öneririm gayet başarılı bir seo bileşenidir. ve Plugin leri sayesinde bir çok joomla bileşeninin seo uyumlu çalışmasını sağlar.
Sarget önerin ile kurdum az önce FireBoard1.0.4.1.TR eklentisini dostum.
Ama bir sorum olacak.
Şimdi site adresi
www.legalparaturkiye.com
Forum Adresi ise
http://www.legalparaturkiye.com/component/option,com_fireboard/Itemid,0/
Bu şekilde oldu ve forum bölümü ana siteden Wrapper şeklinde gözüktü.
Ben forum adresini
forum.legalparaturkiye.com'a almak istiyorum ve bu wrapper moddan da normal bir forum gibi çıkmak istiyorum. (Örneğin JoomlaTR.org'un forumuna girince sadece nasıl forum gözüküyorsa.)
Bu 2 işlem için neler yapmalıyız?
Yardımların için teşekkürler. Hakkını nasıl ödeyeceğimizi bilmiyoruz inan =)
ilk öncelikle joomlanın hangi sürümünü kullanıyorsunuz bunu bilmemiz gerek, Şayet 1,5 sürümünü kullanıyorsanız kendinden souludur lakin aktif etmeniz gerekir ve konu vs açarkende konu başlığının altında bulunun takma ad kısmının kullanılması gerekir, aksi halde konu başlığındaki türkçe karakterler çıkmayacaktır. Şayet 1,0 sürümünden herhangi bi versiyon kullanıyorsanız artio sef öneririm gayet başarılı bir seo bileşenidir. ve Plugin leri sayesinde bir çok joomla bileşeninin seo uyumlu çalışmasını sağlar.
Yanlış anlama ancak sorularıma geç cevap verdiğin için kendi kendime öğreniyorum ancak google daki joomla siteleri indexlerinin çoğu hatalı biraz araştırma yapınca bulabildim yine de
simdilik sorun yok çok teşekkürler
Ya bu sefer de css leri düzenlerken menüdeki linklerin rengini değiştiremiyorum css nin neresine bakmalıyım css içerisinde menünün renk kodunu arattım ama yapamıyorum ayrı bir yerden mi yapıyoruz acaba?
panelden değiştiriyordum tek css var. 2 tane var ancak birinin adı ie7 renklerle ilgisi olduğunu zannetmiyorum açıkçası. Peki css deki ismi ne olabilir menünün?
www.visitadana.com bir bak istersen
öyle yaptım css de #455575 kalmadı
Tamam menüyü hallettim son olarak ziyaretçi defterinin fazladan bir linki menünün üstüne yapışmış durumda çıkaramadım menüden kaldırınca 2 si de gidiyor ekliyince 2 si birden geliyor seni de yoruyorum kusura bakma