Joomla ıle vBulletın bırlestırınce ortaya kesınlıkle super sıte cıkıyor portal kullanımı ıcın tercıgım ucretlı olsaydı yıne de alırdım.
Joomla sıtesı kurup ta heklenenlere sunu soylemek ıstıyorum guvenlıgını dogru durust yapmadıgınız her sıstem heklenır.
Bence anketi açan arkadaşımız ayrı bir joomla konusu açsın joomla nedir ne değildir tartışalım sadece kullananlar değil kullanmayanlarda neden kullanmadıklarını script yazan arkadaşlarda joomlanın nasıl kodlandığını tartışalım
ben size beginer seviyesinde
bir coder olarak il yorumumu yapayım joomla konusunda:
1)
Joomla ne ister? : Joomla php.inide Safe_mod = ON ister
2)
Joomla neden php.inide Safe_mod = ON ister? : herkesin (phpde güvenliğin ne olduğunu bile bilmeyen) php cilerin joomlaya modül yazabilmesi için script kendi çekirdeğinde ciddi güvenlik açıkları vermiştir bu açıkları kapatmanın yolu script çekirdeğini adam gibi yazmakken joomla coderları bu topu vazifesi olmadığı halde PHP ye atıp safe_mod = ON yapın diyerek bu açıklarını kapatabildiğini sanmaktadır (ki bi dereceye kadar böyle ama %100 değil)
3)
PHP nin safe_mod hakkındaki görüşü nedir?: Tıklayınız:
http://www.php.net/manual/tr/features.safe-mode.php
PHP:
Uyarı
Safe Mode was removed in PHP 6.0.0.
Gördüğünüz üzere safe_mod saçmalığı versiyon 6.0 dan itibaren PHP yazarları tarafından kaldırılacak ve PHP v: 6.0 dan itibaren PHP de safe_mod diye bir şey olmayacaktır. Yine aynı sayfadaki PHP nin açıklamasınıda okuyunuz:
PHP:
The PHP safe mode is an attempt to solve the shared-server security problem. It is architecturally incorrect to try to solve this problem at the PHP level, but since the alternatives at the web server and OS levels aren't very realistic, many people, especially ISP's, use safe mode for now.
Şimdi sorarım size dünya üzerinde sunucunuzda safe_mod = ON isteyen kaç tane profesyonel web scripti gördünüz?
Scripti yazan çekirdekteki açığını kapatmayı bilmiyorsa yada esneklik adına (sırf kendini geliştirilebilir göstermek için) bu açıkları göz göre göre verip sorada kardeşim safe_mod = ON yapın düzelir diyorsa kusura bakmayın değil bedava üstüne para verseler ben o scripti kullanmam
Malesef ülkemizde de JOOMLA HOSTING adı altında hosting satışı rezaleti/saçmalığı işte bu yüzden var olmuştur