İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

JS dosyasında Türkçe karakter sorunu

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Elimde tarihle ilgili bir jd dosyası var ve blogumdada kullanıyorum. Ama hiçbir şekilde Türkçe yapamıyorum. Türkçe yaptığımda karakter sorunu oluşuyor.

Mesela, salı yazıyorum sal çıkıyor. I harfi farklı bir kararkterde görünüyor(boş kare kutu şeklinde) Mesela, şubat yazıyorum ubat görünüyor. Ş harfi yine karakteristik sorun çıkarıyor. Sali veya subat gibi şeylerde yazmak istemiyorum. Türkçe karakter sorununu nasıl çözebileceğimi bilen varmı?

İşte kod:
PHP:
var mydate=new Date()
var year=mydate.getYear()
if (year < 1000)
year+=1900
var day=mydate.getDay()
var month=mydate.getMonth()
var daym=mydate.getDate()
if (daym<10)
daym="0"+daym
var dayarray=new Array("Sunday","Monday","Tuesday","Wednesday","Thursday","Friday","Saturday")
var montharray=new Array("January","February","March","April","May","June","July","August","September","October","November","December")
document.write("<p>"+dayarray[day]+", "+montharray[month]+" "+daym+", "+year+"</p>")

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Orjinal olarak yani js olarak kaydediyorum. Tek yaptığım orjinal jsyi metin belgesiyle açıp düzenlemek ve tekrar aynı js olarak üzerine kaydetmek.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Tamam farklı kaydet yapıyorsun, orada altta "Kodlama" yazar orayı "UTF-8" olarak değiştirip kaydetmeyi dene.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
osahin eyvallah sorunum düzeldi. Şuan karakter sorunu ortadan kalktı.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.