İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Junk 'a Gitmemesi için SPF

damAster

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Eylül 2006
Mesajlar
206
Reaction score
0
Selam arkadaşlar.

Bi domainimizin SPF kaydını yapıcaz, hotmail in sitenin gönderdiği mailleri junk a atmaması için. Ama durum biraz farklı..

Biz bir makinayı mail server yaptık ve domainlerimizin mail serverini buraya göre ayarladık. Tüm domainler paylaşımlı ip üzerine host ediliyo(bu ipnin sonu .115). Paylaşımlı domainlerden giden mailler Junk a gitmiyor, orda sorun yok. Fakat bi domainimizin durumu biraz farklı. Bu domaini başka bi makinada host ediyoruz ve domainde SSL kullandığımız için ona özel bir IP kullanmak zorundayız(ona da .116 yı verdik, paylaşımlı değil).

Mail serverimiz üzerinden dışarıdan mail gönderilmesini(spam) engellemek için, mail gönderici IP'si .115 (yani local) olmayan tüm ipleri engelledik (SPF kayıtları ile).

Şimdi az önce .116 IP sini verdiğimiz, SSL kullanan, ayrı bi makinada bulunan domainimiz, bu mailserverimiz üzerinden mail gönderirken hotmailde Junk a düşüyor. Nedeni ise gönderici IP si .115 dışındakileri spam olarak kabul etmesini istediğimiz. Bunu kaldırırsak spam gönderiliyor boyuna. Biz şimdi mailserver da öyle ayar yapmamız lazım ki, .115 dışındakileri spam gördüğü gibi, .116 dan giden mailleri de spam saymamalı. Yani .116 dan giden maillere izin vermeli. Hotmail bu izni görünce mailimizi Junk a atmıyor.

Sonuç olarak mailserver a .116 dan gelen maillerin izinli olduğunu gösterecek SPF kaydı nedir? Ve bununla iligli .116 ip li domainin SPF kayıtlarında da bir ayar gerekiyor olabilir?

Umarım sorunu çorba yapmadan anlatabilmişimdir
 

phidiess

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
168
Reaction score
0
mesajının cevabını bilmiyorum ama yapamadığım için hotmail e mail gönderebilmek için yaptığın spf kaydının nasıl olduğunu sormak istiyorum.
 

sibersonic

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Aralık 2006
Mesajlar
50
Reaction score
0
Selam,
Sayende spf den haberim oldu.
Verdiğin linki okursan orda cevap var.
istediğin makineleri seçiyorsun dns e kaydederken.
Yapman gereken yenibir dns kaydı yaratacaksın, mailgonder.domainsimin.com gibi ve o 116 ile biten IP yi gösterecek.
Sonra aşağıda ki örnekteki gibi DNS kaydını tekrar düzenleyeceksin.
domanismin.com. TXT "v=spf1 mx a:mailgonder.domainsimin.com -all"

http://www.openspf.org/Introduction

Benim anladığım budur.
Kolay gelsin
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
Bence dışarıya giden maillere relay vermeden filtreleyen bir yazılım kullanmanız daha rahat olacaktır. Kullandığınız programa göre hazir bir yazılım bulma olasılığınız da yüksek, her yeni ip değiştirme durumunda bu işlerle uğraşmamış olursunuz.
 

damAster

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Eylül 2006
Mesajlar
206
Reaction score
0
SPF lerle haşır neşir olmaktan kafam karıştı o linki yaladım yuttum zaten kaç gündür. her satırından haberdarım. ama kafam karıştığı için buraya böyle bi soru yazdım. bana direk orjinal bi cevap lazım. tabi başlangıc aşamasında olan arkadaşlar için o linkler uygun olacaktır.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst