İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Kadınlarda Adet Kesilmesi - Menapoz

YoLcU_34

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Eylül 2007
Mesajlar
741
Reaction score
2
Konum
istanbul
Cinsel olgunluk devrinden sonra başlayan, gerileme dönemi olarak tanımlanan ve kadınlardaki üreme fonksiyonlarının sona erdiği anlamına gelen ve adet kanamaları tamamen kesilirki biz buna Klimakterium veya halk dilinde bilindiği adı ile menapoz diyoruz.


Cinsel olgunluk devri de kadınlar için çok önemli bir devirdir. Bu dönemde kadınlar ruhen ve bedenen çok büyük sarsıntılar geçirir.

Genellikle sıcak basması, terleme, ürperme, çarpıntı, nefes darlığı, kalp çarpması, sıkıntı, baş ağrısı, baş dönmesi, el ve ayaklarda uyuşma ve karıncalanma, kulak çınlaması, yorgunluk, uykusuzluk, unutkanlık, depresyon, psikoloji ve cinsel yöndeki arzu bozuklukları meydana gelir. Tüm bu sıkıntıların tıbbi tedavi yöntemleri mevcut olup, bu tarz hareketler genellikle gelip geçicidir.


Ayrıca kadınlar cinsel olgunluk çağında yakaladığı güzellik ve zarafet ile enerji dolu yaşantısı bu dönemde kaybetmeye başlamaktadır.

Ciltte kuruma ve kırışmalar meydana gelmeye başlar, nadir olsa da bazı kadınlarda yağ dokusunda artış, bazılarında ise eksilmeler gözükmekte olup, zayıflama başlamaktadır.

Saçlarındaki ve vücutlarında bulunan kılların dökülmeye başlaması ve ağarması, sakal ve bıyıkların çıkması, cilt hastalıkları ve tansiyon yükselmeleri gibi birçok rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.

Kadınlardaki bütün genital organlarında gerilemeler gözükür ve küçülmeler meydana gelir. Tüm bu olanlar kişiden kişiye farklılık göstermekle beraber uzun veya kısa dönemli olabilmekle beraber, ağrılı ve ağrısız olarak da değişebilmektedir. Artık kadınlar bu dönemden sonra ihtiyarlık dönemine girmiştir.


Nazan KIRGIZLI / Abd Haber
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst