İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Kalp atışlarınızdan uyuyamadıgınız oldumu ?

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
aÇIKCASI dün saglık sitelerini kurcaladım fakat sanırım yarın doktora gidicem Korkuyla karısık endiseyle buraya yazayım istedim.

Dün gece kalp atıslarının belirginliğinden uyuyamadım. Bugunde aynı gibi. Stresli olusumdan mı kaynaklanıyor diyorum ama Acaba sizlerden bole durum yasayan oldumu ?

Bilgisi olan ?

Unutmam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
psikolojik oluyor o bence rahat olmaya çalış kafana takma birşey
psikolog gibi konuştum be :)

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
çok kola/kahve/çay içince oluyor bende. özellikle kola etkiliyor bünyeyi (bir günde 2.5 litre içmemek lazım)

Zanza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Saglik sitelerinden olmaz. Doktora gidip muayene olmak lazim.

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
çok kola/kahve/çay içince oluyor bende. özellikle kola etkiliyor bünyeyi (bir günde 2.5 litre içmemek lazım)

Çok kola iciyorum Cay da - bundandır insallah. Sitelere dalınca insan her hastalıga ait bulgular cıkıyor yada cıkartıyorum kendi kendime. ALLAH SAGLIK SIHHAT versin insan kaybedince yada rahatsızlanınca anlıyor kıymetini.

Baska arkadaslarda ciddi olarak gorus yorum bilgilerini paylasırlarsa sevinirim. Cevap yazanlara tesekkurler.

netistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bende de oluyor. yaşımız genç ama büyükşehirin stresi yoğunluğu.. biraz dinlenmemiz lazım..

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
bende de oluyor. yaşımız genç ama büyükşehirin stresi yoğunluğu.. biraz dinlenmemiz lazım..

haklısın aklıma hep gelen bu web işleri dahil ne varsa bırak kendi yürüyecegi sekilde - DERSLER olmasa - cek git sessiz bi köye dag basına - henuz yaz kalabalıgını almamıs deniz sahil civarlarına.

Ve de bu rahatsız edici kalp atısları - sizlerdekiler nasıl. 1-2 saatlik yada kısa carpıntılarmı uzun sureli bendeki gibi uyutmayan turdenmi ?

yozgatlı

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben bazen o an öleceğimi bile düşünüyorum bende 3 hafta önce kadar başladı inanmıycaksınız ama yattığım yatak bile sallanıyor uyurken birden uyanıyorum bazen devamlı bazende dediğin gibi kısa aralıklarla devam ediyor

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
ben bazen o an öleceğimi bile düşünüyorum bende 3 hafta önce kadar başladı inanmıycaksınız ama yattığım yatak bile sallanıyor uyurken birden uyanıyorum bazen devamlı bazende dediğin gibi kısa aralıklarla devam ediyor

yozgatlı sanki beni tarif ettin. inan yatagın altını ustune getirdim :) ters cevirdim altındaki tahta plaka vardı onu bile cıkardım. Kalp atıslarının hızlı ve sert olusu bence yatagı veya altındakileride etkilior hele ki kulagın yastıga dayalı yatarsan ASLA uyutmuor. Bi kız arkadastada olmus bu veya BUNA BENZER Bir olay DEMIR EKSIKLIGI diye sonuc vermis.

Bendeki bizdeki nedir bilmiyorum ama KOLA CAY ABARTI sekilde iciyiorum. Yukarıdaki arkdasta kola vs. icme demis. KOLA CAY kafeinli iceceklerin ozellkle yiyeceklerle beraber tuketince kandaki DEMIRi cokelttigini duymustum. Baglantılı olabilir.

Yinede bu sabah okulda bi doktora gidiim diyorum. INSALLAH DUZELIR DIYELIM. saglık konuları onemli kaybetmeden kıymet bilmiyoruz.

troy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
panik atak yada aritmi falan olabilir. Ben aynı şikayetle doktora gittim ancak birşey çıkmadı. Bazen az sonra beyin kanaması yada kalbimin durmasından öleceğimi düşündüğüm oluyor. ihmal etmemek gerekir. Gittikten sonra buraya yazarsan iyi olur.

D

Dot Net

Misafir
panik atak :)
en azından panik atak başlangıcı.
kahve ve kola (yanı kafeın) tetikleyicidir.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Her hastalığın belirtisini okuduğunda illa sen de aynılarını bulursun. 2-3 gündür bende de çarpıntı var, ama bu yaşta kalp hastası olunmaz büyük ihtimalle. Ben bir kere kalp doktoruna gittiğimde şaşırmışlardı, aşk acısı mı çekiyorsun niye geldin diye. Stres, üzüntü ve yorulma kalbe iyi gelmez. Bunlardan uzak duracaksın. Gece kahve aynen bum bum vurdurur kalbi, hele ben koyu severim, gece içtiğimde 1-2 saat uyuyamıyorum.

Stres fena birşey, bundan 4-5 sene önce nefes darlığı çekiyorum diye 10 kadar doktora gittim, salak saçma her türlü teste soktular. Balon şişirtirip hacmini bile ölçtüler. Sonuç da birşey yok. Ama şu an hala çoğu zaman darlandığımı hissediyorum, tıp bana çare üretemedi :p

Bilgisayara bağımlı yaşamamak, spor yapmak, sevgiliyle eşle dostla gezmek, erken kalkıp erken yatmak, içki ve sigara kullanmamak, bu tür problemleri minimuma indirir bence.

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
Arkadaşım bu dediğin işe halk dilinde çarpıntı denir ve yukarda verilen çay kahve içki sigara kola vb. gibi zararlı şeylerden veya bunların bulunduğu ortamlardan uzak durmak gereklidir.
Ayaklarınızı kalpten 15-20 cm yukarda tutmak (destek ile), sabahları spor (yürüyüş), akşamları fazla yeşillik bölgelerde durmamak (Karbondioksit oranından dolayı), yediklerimize dikkat etmek ve katı yağ tüketmemek, BOL BOL su içmek ama gerçekten Bol bol, evinizin de yattığınız odanın camını mutlaka az birşey açık tutmak (Oksijen girmeli) , yine yattığınız oda da kesinlikle Halı olmamalı elektronik hiç bir eşya olmamalı cep telefonlarınızı bilgisayarınızı tvnizi yatak odalarınızdan uzak tutunuz..
Tabi bu yukarda söylediklerimi iyi bir kalp cerrahının kontrolunden geçtikten sonra uygulamaya başlarsanız .. Allah cc nün size vermiş olduğu emaneti daha iyi korumuş olursunuz

Gemlikli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
fazla kahve içme kardeş birde eskilerin tabiri ile evham derler buna.tamamen psikolojik. ölüm korkusu gibi bişiy. doktorun vereceği sana sadece kafa hapı. bence onu kullanmadan iradenle bişiy olmaz bunu ilaç kullanmadan aşmam lazım diye kendini zorlama lazım. En iyi ilaç irade dir unutma irade vucudun performansını herşeyini düzenleyen komuta merkezidir. Bütün hastalıkların sebebide psikolojiktir. insan psikolojisi pc deki açık portlara benzer kanatimce. virüste bu portlardan girer işte
Atmasyon değil haa. Sen yinede doktora gözük:)

Stain

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
rutin olarak haftada en fazla 2 defa bende oluyo bu, uyutmuyo melet ama uyudummuda uyanmamacasına dalıyorum yauw :D:D

GLadiatoR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Çağımızın hastalıgı diyorlar genelde herkesde oluyor özelliklede bu forumda olanları olması dogal şakayla karışık ama ciddiye almak gerekli.. Kendinize dikkat edin :)

sverdlow

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aman dostum kendinize dikkat edin, şu hayatta önce sağlık gerek.
Ben de biraz kilo almaya başladm galiba, o yüzden tez zamanda düzenli spora başlayacam.
Size de tavsiye ederim,
sağlık=spor

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5