İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Kanal Tedavisi :)

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
Bugün dişciye gittim gitmez olaydım apse yapmış diye gittik başımıza kanal tedavisi çıktı biraz internetten araştırdım sinirlere iniyo bişeler yapıyo filan yani kısaca tırstım
korkuyomusun derseniz ? :D evet korkuyorum :p salı gününe ne kaldı surda :(
kanal tedavisi olan mutlaka vardır tecrübelerini paylaşırmı ?

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
kanal tedavisi yapılan dişin ömrü 5-7 yıldır en fazla, bu yılın sonunda diş çekilmesi gerekiyor.. aksi takdirde, bir gün yemek yerken cam gibi ağzınızda dişiniz dağılabilir.. çünkü diş, sinirler olmadığı için beslenemiyor ve diş köklerine kan gitmiyor.

sinirler alınırken diş uyuşturulduğu için birşey hissetmezsiniz... diş sinirleriniz aşırı duyarlıysa, diş uyuşturulsa bile, kanaldan sinirler alınırken bir miktar acı duyabilirsiniz..

sinirler alındıktan sonra ise, kanalda iltihaplanma falan varsa onlar temizlenir ve kanala dolgu yapılır, akabinde dişe dolgu yapılarak bitirilir.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Geçmiş olsun, korkmakta haklısın. Zamanında bende korkmuştum ve tedavi sırasında acı çekmiştim.. Gerçi o zamanlar çocuk sayılırdım ama dün gibi hatırlıyorum, gerisini sen düşün artık.. :D

Grafix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben 6 ay önce olmuştum,çok sancılı ve iğrenç bir tedavi.bence kaçacak delik ara.:D

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Korkutmayın arkadaşı ya. İğne yapılacak. Ben 2 kere yaptırdım. Birincisinde senin gibi çok korkuyordum acıyacak diye, diş hekimi de arkadaşımdı, o yüzden galiba kuvvetli bir iğne yaptı. Vur dedik öldürdü, yüzümün sağ tarafı komple hissetmiyordum. Değil kanal tedavisi, darbeli matkapla girsen birşey hissetmeyecektim. İkincisinde daha rahat gittim. Hiçbirşey hissetmiyorsun. Önce diş oyuluyor, sinirlere yol açılıyor. Sonra uzun iğneli bir aparat var, onunla 5-6 kere girip çıkıyor sinirlere. Her daldığında sinirleri alıyor oradan, sonra içine ilaç sürüp dolgu yapılıyor.

Bazı insanlar morfine karşı duyarsız oluyor, ya da çok sigara içenler diye biliyorum. Bu durumda 2 veya 3 defa iğne yapılabiliyor. Sonuç itibariyle uyuşmazsa zaten her dokunuşta zıplayacağın için doktor da tedaviyi yapamaz. Mutlaka uyuşturulması lazım.

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
yardımlarınız için çok teşekkürler.
yaptırıpta kurtulmak başka yok çare :p yani galiba yok :p

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Şöyle anlatayım mümkün olmadıktan sonra dişçiye gitmem!Oraya her gittiğimde,sırayı beklerken insanların yüzündeki umursamazlık,arada sırada içerden gelen ah sesi ve sıra bana geldiğinde yürürken ortamda kokan o malum koku,hepsinden nefret ediyorum :D

Evet,açıyoruz ağzımızı...

Evet,şimdi tükürüyoruz...

Birşey hissediyor musun?

-Evet elinizi hissediyorum.

-Tamam o normal,acı hissediyor musunuz?

-Bilmem sizce hissetmeli miyim?

Yani bu şekilde doktoru zorlayaraktan,mümkün olduğunca zaman kazanmaya çalışıyorum.Ancak zaman çare olmuyor,operasyon gerçekleşiyor.Tabi orası apse yapmış artık haftaya çekicez derse içimden haydaaa şimdi haftaya kadar yine stres çek :)

En sevdiğim anlar,evet bugünlük yeterli cümlesinin söylendiği an...Sırf dişçilerden nefret ettiğim için 10 yaşımdan beri her öğünden sonra dişleri fırçalarım.Bu ara yine bir gitmem lazım ama ertelebildiğim kadar erteliyorum :D

ByRON

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
peep cocuklugu bırak şeker yeme bak dişlerin haline :p

geçmiş olsun

sivrisinek

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
benimde sol en arka dişim sanırım 20 lik oluyor çürüdü fakat aslında çürük siyah noktaları fark ettiğimde gitsem sanırım uzamazdı.. Şuan yemek yedikten sonraki oluşan artıkların oraya birikmesi temizleme vs derken oyuklar oluştu..

Dişçiden korkmam zamanım yoktu.. Haftaya salı gidecem.. Ağrım yok ama işallah çekmezler veya kanal detavisine gerek kalmaz..Neyse hayırlısı diyelim..

draga

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
büyüttükleri kadar birşey değil ben 14-15 yaşlarımda yaptırmıştım iğnesiz düşün artık :D

X

Xman

Misafir
Tırsacak bişey yok koltuğa oturuyorsun ve kalkıyorsun, öyle bi uyuşturuyorlarki en ufak bişey hissetmen imkansız ;)

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Bazı insanlar morfine karşı duyarsız oluyor, ya da çok sigara içenler diye biliyorum. Bu durumda 2 veya 3 defa iğne yapılabiliyor. Sonuç itibariyle uyuşmazsa zaten her dokunuşta zıplayacağın için doktor da tedaviyi yapamaz. Mutlaka uyuşturulması lazım.

o insanlardan biri benim. sigaraya başlamadan öncede öyleydim hala öyle gidiyorum. 9 yaşındayken ufak bir ameliyatı 7 tam iğne yiyip, hala acıyı hissederek oldum. ağzıma bağrışım duyulmasın diye kalem koymuşlardı :)

eylülde diş çektirmem gerekti. doktora dedimki genel anestezi istiyorum, anestizi uzmanının ücretini vercem bütün riski üstüme alıyorum dedim. adam duyarsızlık diye birşey olmaz dedi. en son beşinci ampulü iğneyle boşaltıyordu...

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
73
Kanal tedavisi yerine implant tavsiye ederim. Burada artik implant kanal tedavisinin yerini almis durumda...

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
implant'in tanitim videosunu izlemistim. Acikcasi o videoyu izleyene kadar yaptirmayi dusunuyordum. Fakat videodan sonra, kendi acimdan psikolojik bir hazirlik gerektigi kanisina vardim ;)

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
önce iğne yapıyorlar ardından çürümüş sinirleri alıyorlar o kadar...

ama dişçi hatun bana hasta olmuştu :D
dakikalarca ağzımın içine baktı öylece, ağzıma düşecekti :p
tabi bende öyle güzeli görünce ağzım açık ona baktım dakikalarca :D

bunları düşününce başına nelerin geldiğini anlamıyorsun :D

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Birde dişini oyan bir alet var, vızır vızır...
Dişin her ne kadar uyuşsa, acı çekmesen de sanki demiri kemiriyor gibi hissediyorsun ve berbat bir tat!
Sonra ağza gelen ve iğrenç ötesi kokulu ve tadında artıklar. Yutmaman gerek!
Bunlar 1 seansta da bitiremezler bir kanal tedavisini!

KaRaDaYı

0
Yasakli Uye
Reaction score
0
Sinirleri Öyle Bi Alıyorlarki :D
Benim 20lik Dişleri Çekiyorlar(Yaş16).En Alttakiler Zor Oluyormuş.Adam Uğraştı Sonunda Çekti ve 3 Dikiş Attı + Sabah ve Akşam Olmak Üzere 4 İğne + ilk 2-3 Gün Buz Uygulucakmışım :( Kısaca Zor İş :(

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
yarına çok az kaldı kurtuluş yok bırakcam kendimi zalim ama güzel doktorun eline :p

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.