Katılamıyacam ne yazıkki.Şimdi başta iyi senaristlere (ler diyorum çünkü iyi dizilerde birden çok sernarist vardır) para ödenir ...Ayrıca sahneler için ayrılmış bütce vardır.
Yani kısaca bizimkiler mantıktan kısıp biraz daha görselliği ucuza yapma peşindeler.
Kurtlar vadiside en yüksek bütçeli dizilerdendir

İlk bölümlerinide hatırlarım onun
Ben buna katılamayacağım.
Neden?
Şu sebepten: Ben görsellikten değil, mantıktan bahsettim. Nedir mantık? Doğru düşünmenin yolu. Mantıklı adam kimdir? Doğru düşünmenin yolunu bilen adam, dolayısıyla "doğru düşünen, doğru düşünceye uygun işler yapan" adamdır.
Görsellik, olsa olsa "kaba inandırıcılık"la ilgili olabilir ama esas inandırıcılık "mantıklı olmak"tan geçer. 60'larda, 70'lerde çekilen nice filmde başarısız görsel efektler vardı (başlıca sebep teknolojik ve teknik imkânların yetersizliğiydi aslında). Bugün de başarısız görsel efektleri olan ama çok inandırıcı filmler var.
Bir filmde, bir adamın bir uzvunun kılıçla kopması gerekiyor diyelim. Bütçeli film (Holywood filmleri mesela), kılıç gerçekten kesiyormuş gibi gösterebilir. Bütçesiz filmse bu sahneyi "gösterme" imkânından bile yoksun olup, inip kalkan bir kılıç ve kopan bir kolu ayrı ayrı göstermekle iktifa etmek zorunda kalabilir.
Bu, görselliktir.
Mantık ise, o kolun "nasıl" (yani o kılıcı kullanan kişide bu kuvvet ve maharet var mı, o kılıç bunu yapmaya musait mi veya şanslı bir vuruşla bunu yapabilir mi ve vurulan kişinin kolu nasıl kesilir? vb.) buna inandırır. Daha geniş çerçeveden baktığımızda "neden"ini de cevaplar mantık.
Yani mantıklı olmakla görsel açıdan başarılı olmak arasında pek bir ilişki yoktur. Bir film mantıklıysa, araba patlatamasın da eski Türk filmlerindeki gibi maket arabalar uçursun (ama maket ortam ve araçlar gerçeğe uygun olsun), sorun değil.
Sonuç olarak, "mantıktan kısıp görselliği ucuza yapmak" diye bir şey, bence olamaz. Mantık, mantıktır; ya vardır ya yoktur, ya azdır ya çoktur. Bizim diziler ise ilkokul talebelerinin zekâ seviyesine göre hazırlanmışlardır çünkü o diziyi yapanların da zekâ seviyesi bu kadar.