İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Kendi işimi görebilecek kadar php

karzer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Dostlar hiç php bilmiyorum.Script yazdırıyoruz mesela coder onu sunucuya kuruyor.Ama yedeklemeden tut başka yere taşıma gibi konularda hiç bilgim yok bunu nasıl öğrenebilirim.?

welldone

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kendi kendine. öncelikle hazır php scirptlerini incele. bi kaç uykusuz gecenin ardından kurulumları, database(veritabanı) nedir ne işe yarar, script veritabanı ile nasıl bağlantı kurar vb... butarz soruların cevabını bulacaksın.

sana tek tavsiyem her zaman kendi içeriini oluştur. bilgini genişlet ve kendi yazılarını insanlarla paylaş. böyle olursa ayda 300-400 kazanman içten bile değil. son olarak kesinlikle ama kesinlikle forum kurma :p

karzer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kendi kendine. öncelikle hazır php scirptlerini incele. bi kaç uykusuz gecenin ardından kurulumları, database(veritabanı) nedir ne işe yarar, script veritabanı ile nasıl bağlantı kurar vb... butarz soruların cevabını bulacaksın.

sana tek tavsiyem her zaman kendi içeriini oluştur. bilgini genişlet ve kendi yazılarını insanlarla paylaş. böyle olursa ayda 300-400 kazanman içten bile değil. son olarak kesinlikle ama kesinlikle forum kurma :p

tavsiyelerin için teşekkür ederim....ya açık kodlu scriptleri kuruyorum db falan oluşturuyorum da...henüz hiç yedek almadım nasıl alındığını da bilmiyorum...sitenin taşınmasını da bilmiyorum problemim bu :D

M

maiL

Misafir
karzer : eğerki cpanel kullanıyorsan şu şekilde alırsın en güzel yedeği.

cpanel e gir ordan backups a tıkla. açılan sayfadan Generate/Download a Full Backup a tıkla.

açılan sayfadan Home Directory seç. Server - User - Pass bilgilerini gir. Generate Backup a tıklarsan ftp de ana dizinde komple siteni, db ni yedek alacaktır.

kolay gelsin..

karzer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
mail teşekkürler..... daha sonra taşımada full back up yaptığımız dosyaları yeni sunucuya gönderme şeklinde mi oluyor ?

Ntie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
karzer yedeğini aldığınız dosyayı upload etmek içinde mysql'dan bir veri tabanı oluşturun ve dosyadan yükle seçeneğinden yedeğini almış olduğunuz dosyayı gözat'dan seçin ve yükleyin.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.