İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

kendi serverimi kurmak istesem?

Person

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
şirket olarak calışmaktayız bir kac hostingci denedik ama malesef dürüstü bize denk gelmedi yada işini ciddiye alan biri.

tek makinalık kendi serverimi kurmak isitoyrum ne yapmam lazım izlicegim yol sırasıyla nelerdir? en uygun server pc hangisidir? yaklaşık trafik 750-800 gb olarak düşünüyoruz.

konuyu bilen bir arkadas bilgi verirse şimdiden teşekkür ediyorum.

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
O zaman ya vps ya da küçük bir sunucu al ama vps tavsiye ederim.Aylık 40-50 ytl ye vpsler var.

Shadows

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
uğrasma vps vs ile bende çok debelendim sonra server kiraladım ve huzura erdim ne sorun var ne başka bişi o kapandı bu cok geldi yok server sahibi cok host sattı site kitleniyor vs

en güzeli kendi sahip olduğun eğer sitelerin varsa hiç uğrasma

kendin yapmak istersen server a vericeksin 2000 usd en az
int bağlantısı için fiber gerekicek vereceksin aylık 500 ytl
bunun lisansı var kurulumu var sorun olduğu zaman uğrasması var

sen bilirsin ama bende cok düşündüm sonunda server kiraladım ve şu an yetmiyor daha yüksek bir server a geçiyorum fazla masraf yapmadan

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
uğrasma vps vs ile bende çok debelendim sonra server kiraladım ve huzura erdim ne sorun var ne başka bişi o kapandı bu cok geldi yok server sahibi cok host sattı site kitleniyor vs

en güzeli kendi sahip olduğun eğer sitelerin varsa hiç uğrasma

kendin yapmak istersen server a vericeksin 2000 usd en az
int bağlantısı için fiber gerekicek vereceksin aylık 500 ytl
bunun lisansı var kurulumu var sorun olduğu zaman uğrasması var

sen bilirsin ama bende cok düşündüm sonunda server kiraladım ve şu an yetmiyor daha yüksek bir server a geçiyorum fazla masraf yapmadan

Hacı o da rus salatası gibi birşey ya. Adamın kendi sitesinden geliri ne ki aylık 500 ytl fibere verecek, 2000 usd server a verecek? Senin o dediğin büyük çaplı siteler için.

Voyvoda

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşımdan duymuştum amerikada server kiralayan çok ciddi ve kurumsal firmalar varmış aylık 200$ veriyorlar ve şuana kadar bir sorun ile karşılaştığını duymadım ayrıca birçok domain ve location avantajıda var

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
sağlam bir firmadan vps kirala hiç sorun yaşamassın...dandik dündük yerlerden kiralama sakın ben çilesini çok çektim...kampanya yapanlara genelde kanma hepsi değil muhakkak ama bir çoğuyla sorun yaşarsın.

Shadows

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hacı o da rus salatası gibi birşey ya. Adamın kendi sitesinden geliri ne ki aylık 500 ytl fibere verecek, 2000 usd server a verecek? Senin o dediğin büyük çaplı siteler için.

ADSL ile mi yapacak kendi server barındırma işini ?
ne alıcak celeron makinamı koyacaksın ?
hayır büyük caplı kucuk caplı demedim co-loc. için bile nerden baksan 1000 usd harcayarak bir server alması gerekir + bunun barındırma hizmet ücreti oda en düşün 70-80 ytl olur cok düşük bir hat için bunun kurulumu ve lisans işlemleri yapılmış olması gerekir.

Person

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
sağlam bir firmadan vps kirala hiç sorun yaşamassın...dandik dündük yerlerden kiralama sakın ben çilesini çok çektim...kampanya yapanlara genelde kanma hepsi değil muhakkak ama bir çoğuyla sorun yaşarsın.

işte bu sebeblerden dolayı sadece kendi sitelerim için server pc ler var onlardan bi tane alarak kendi işimizi kendimiz görmek istiyoruz ama nereden başlanıcak neler gerekiyor bilmiyorum. sırasıyla ne yapmak lazım?

belgemizi lisansımızı şirket oldugumuz için almakta sorun yasamayız sadece teknik detayları ögrenmek istiyorum..

örnegin: 1-ilk telekoma gidip lisan alıcan (atıyorum) 500 ytl
2- ........
3- .......
4- .......
gibi... yapmam gerekenler sırasıyla nelerdir?

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
allaha yakın vpsden uzak olun, başkada bişi demiyorum.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
öyle deme şenol bende 1 yıldır kullanıyorum tek problemi şu nixcon kapandıktan sonra yaşadım hatta seni ref veren bir arkadaşla bile karşılaştım fakat gözüm tutmadı :)...iyi seçim yapmak lazım sanırım.

ayrıca xiyix dostum tüm bunlara gerek yok. sağlam bir dc ile anlaşarak oraya aldıgın bir serverı emanet et bitsin.

iBiL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
VPS yerine Almanya'dan 50-60 euro ya küçük bir sunucu alabilirsiniz. :)

sancez

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şirket olarak calışmaktayız bir kac hostingci denedik ama malesef dürüstü bize denk gelmedi yada işini ciddiye alan biri.

tek makinalık kendi serverimi kurmak isitoyrum ne yapmam lazım izlicegim yol sırasıyla nelerdir? en uygun server pc hangisidir? yaklaşık trafik 750-800 gb olarak düşünüyoruz.

konuyu bilen bir arkadas bilgi verirse şimdiden teşekkür ediyorum.

Dostum bu çalışmanı başarıyla sonuçlandırırsan desteğini benden esirgeme.

gf8

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
allaha yakın vpsden uzak olun, başkada bişi demiyorum.

Sonunda Mantıklı düşünen birisi çıkmış..

olaya açıklık getirelim
neden herkes VPS al diyor.?

Adam zaten sorun yaşiyorum diyor..
VPS nedir.? bir makinenin Birden fazla bölünmüş halidir..
20 e bölenler var 30 a bölenler var

Ve siz En sağlamı VPS diyorsunuz :))

VPS alacağına 1 adet reseller alsa daha mantıklı ve daha kuvvetli ve daha sağlam olur hiç yoktan Tek bir makine altındasınızdır..

Ama sitelerin Çok büyük ise

heleki Trafik aşşiri derecede tüketirim dersen Yurt dışından Dedicated kiralamanı öneriririm

200 $ 250 $ a felan Çok güzel makineler kiralayabilirsiniz..

[email protected] msn adresini ekleyebilirsiniz..

iBiL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0

olaya açıklık getirelim

VPS alacağına 1 adet reseller alsa daha mantıklı ve daha kuvvetli ve daha sağlam olur hiç yoktan Tek bir makine altındasınızdır..

heleki Trafik aşşiri derecede tüketirim dersen Yurt dışından Dedicated kiralamanı öneriririm

20 e 30 a bölen yerlerden alırsa zaten hata yapmış olur.

Kullanılan yazılıma göre;
VMware: 6 VPS
Virtuozzo: 15 VPS

Güzel sayılabilecek bir sunucuda açılması gereken max. rakamlardır. Daha fazla zorlanırsa yazım hızı yavaşlar. Birden fazla hdd de yüksek performanslı sunucuda rakamlar artabilir.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56

olaya açıklık getirelim

20-30 a bölenler zaten üç kuruşa satış yapanlar ki bunuda sunucu üzerinde zaten anlıyorsunuz...
ben vps satın almak istediğimde taleplerimi belirttim ve bir tek kişi kalkıp bunları gerçekleştiremedi. Özelliklede test hesabını...

Vps almak "ahanda sunucum var uçcak sitelerim" demek değildir. Tüm kontrolü yapabilmen için sana verdiği bir avantajdır. Şahsım adına bu avantajlar çok işime yarıyor önceden aylık 20$ ödeyerek reseller alıyordum şimdide biraz daha fazla ödüyorum ve tüm kontrol bende oluyor...En sağlamı vps denme sebebi bu

blackgolden

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
G.SHDSL
Metro Ethernet
Frame Relay

bu uc baglantida ip destegi olarak bu ise uyumlu band genislikleride firma bazinda bu is icin kullanilabilir.fiyatlari telekom.gov.tr adresinde mevcut almak icin telekoma gideceksin tabiki sirket oldugunuzdan baska biseyle ugrasmaniza gerek yok hattiniz yerinize cekildikten sonra router sahibi olup cihaza hat girisinizi yaptiktan sonra ic networkte olacak sunucunuza internet saglayip ip tanimlayabilirsiniz (ipleri telekomdan alacaksiniz basvuruda adet olarak bildirmeniz gerek en az 0.0.0.255 adet veriyorlardi hatirladigim) hersey bu kadar sonrasini ihtiyaclariniza gore yapacaksiniz zaten firewall,klima,ups v.s gibi bol sanslar

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
işte bu sebeblerden dolayı sadece kendi sitelerim için server pc ler var onlardan bi tane alarak kendi işimizi kendimiz görmek istiyoruz ama nereden başlanıcak neler gerekiyor bilmiyorum. sırasıyla ne yapmak lazım?

belgemizi lisansımızı şirket oldugumuz için almakta sorun yasamayız sadece teknik detayları ögrenmek istiyorum..

örnegin: 1-ilk telekoma gidip lisan alıcan (atıyorum) 500 ytl
2- ........
3- .......
4- .......
gibi... yapmam gerekenler sırasıyla nelerdir?

İstediğin bilgileri sen profilimdeki msn adresimden yaz bana, resmi bir dilde, serveri kurmak istediğin yer de dahil olarak.
Bir arkadaşıma sorarım ve uygun bir fiyata yapman gerekenler listesini hazırlatırım ve hazırlanan liste fiyatları uygun gelirse o arkadaşla irtibata geçer ve işi yaptırırsınız.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.