Bu eklenti ne işe yarar ?
Google veya diğer arama motorlarının botlarının sizin sitenize üye sıfatı ile girmesini gerçeleştirir.Yani normal de google`ın botu veya diğer botlar sitenize üye olamayacağı için üyelerin görebildikleri yeri göremiyordu(tabi forum izinlerinize göre değişir)..Dün kurdum bu eklentiyi google toplam 280 küsür sayfayı indexlemişti ama bugün baktığımda 12,200 sayfamın indexli olduğunu gördüm .
Nasıl Kuracağım ?
Ekteki dosyayı zipten çıkartın..
içindeki product-memberbot.xml isimli dosyayı Panelden import edin.
Daha sonrasında yapılması gereken ufak bir ayar kaldı.
Sitenizin Ftp sine bağlanıp.
Forumun kurulu olduğu klasörüne girin daha sonra includes içindeki init.php dosyasını bilgisayarınıza indirin.Herhangi bir yazı editörü ile açın..Alttaki kodu bulun bendeki 380. satırdaydı.
üstüne
Bu kodu ekleyin..
Önemli Not : Yedek almayı unutmayın.
Google veya diğer arama motorlarının botlarının sizin sitenize üye sıfatı ile girmesini gerçeleştirir.Yani normal de google`ın botu veya diğer botlar sitenize üye olamayacağı için üyelerin görebildikleri yeri göremiyordu(tabi forum izinlerinize göre değişir)..Dün kurdum bu eklentiyi google toplam 280 küsür sayfayı indexlemişti ama bugün baktığımda 12,200 sayfamın indexli olduğunu gördüm .
Nasıl Kuracağım ?
Ekteki dosyayı zipten çıkartın..
içindeki product-memberbot.xml isimli dosyayı Panelden import edin.
Daha sonrasında yapılması gereken ufak bir ayar kaldı.
Sitenizin Ftp sine bağlanıp.
Forumun kurulu olduğu klasörüne girin daha sonra includes içindeki init.php dosyasını bilgisayarınıza indirin.Herhangi bir yazı editörü ile açın..Alttaki kodu bulun bendeki 380. satırdaydı.
Kod:
if (!empty($db->explain))
üstüne
Kod:
if ($is_bot == 1) {
$vbulletin->userinfo['usergroupid'] = 2;
}
Bu kodu ekleyin..
Önemli Not : Yedek almayı unutmayın.