İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Keşke yemeyip içmeyip domain alsaydım :)

senolcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
5 sene sonra halen daha mevcut domain sisteminin kullanılacağının garantisini size kim verdi ?
Arkadaşın dediğini de düşünmek lazım,değişik domain sistemleri denenmekte.Örneğin http://iyinet şeklinde uzantısı olmayan domainleri satan bir firmanın sitesini bir ara ziyaret etmiştim ama fiyatları çok yüksekti yıllık 150 $ diye hatırlıyorum.
Bu sistem tam olarak devreye girdiğinde şu anki domainlerin pekte önemli kalmayacağını düşünüyorum.
Ama bir şekilde ileriye yatırım yapmakta gerekli...

Holokost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşın dediğini de düşünmek lazım,değişik domain sistemleri denenmekte.Örneğin http://iyinet şeklinde uzantısı olmayan domainleri satan bir firmanın sitesini bir ara ziyaret etmiştim ama fiyatları çok yüksekti yıllık 150 $ diye hatırlıyorum.
Bu sistem tam olarak devreye girdiğinde şu anki domainlerin pekte önemli kalmayacağını düşünüyorum.
Ama bir şekilde ileriye yatırım yapmakta gerekli...

cok ilginc bisey oyle olursa piyasa alt ust olur yau :D

emirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ah ah şu internet piyasasına 5 yıl önce girseydim ne vardı sanki:(

THR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
40 sene once Istanbulun cogu yeri bostu ve bugun cok degerli yerler oldu. Biz ne dedik keske babam/dedem buralarda tarla alsaydi simdi koseliktik.

Domein sektoru icinde bu boyle gibi... yani 5-10-20 sene sonra cocuklarimiza keske dedirtmemek icik yatirimimizi simdiden yapmak lazim.
Tabi abartmamak lazim. Ileride Istanbul olur diye Kirklarelinden alirsaniz cok beklersiniz.

3 saçma harfin yan yana gelerek oluşturduğunu İstanbul'a benzetmemek lazım. İstanbul jenerik domainler diğerleri kırklareli falan bence bu arada güzel tespit

canner

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Şuan 220 civarı domainim var bunların 100e yakını mühemmel ama bir diğer yanı haziran-temmuz-agustos bütün domainlerimi bu 3 aya denk geldmiş :)

Ekstra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
hayır geç kalmadınız.
sağlam programlama bilgisi.(php olur asp veya asp.net)
biraz domain apilerini araştırın.
backorder olayını sizin yapmanız zor ama yaparsanız köşe olursunuz.
yada enom moniker godaddy gibi firmalardan backorder yapın.
kısaca biraz çabalayın eninde sonunda 2 karakterli domain düşürürsünüz sahibi ölür falan alırsınız öyle :p

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.