İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

KİŞİSEL TANITIM TEMASI

seslidostlukcom

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar joomla kurdum bir siteme kişisel bir site hazırlama istiyorum kurdugum site www.askimates.com ancaj joomlaya henüz yeni başladım bir iki gün oldugu için pek bir bilgim yok bu konuda kişisel bir tema arıyorum. Örnek bir site var ancak ücretliymiş sanırım bu tema site www.halilbaskaya.com
Free olan güzel bir tema bileniniz varsa yardımcı olsun lütfen bedava tema dagıtan siteleri gezdim çocu sürüme uymuyor sürüm 1.5.9

Aynı zamanda örnek gösterdigigim sitedeki yani www.halilbaskaya.com daki gibi anasayfada kayın resimlerin olmasını istiyorum o tema olmadan bunu yapabilirmiyiz yaparsak nasıl ?

Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ediyorum

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
kendi sitenin linki çalışmıyor o yüzden sitene bakamadım, ikinci verdiğin sitede kullanılan tema joomlart.com un ücretli temasıdır. Bu tarz görsel bir temayı ücretsiz olarak bulamazsın, sonuçta premium ile free ler arasında biraz fark olmalı.

http://www.siteground.com/joomla-hosting/joomla15-templates.htm

adresinden 1.5 için kendine tema seçebilirsin. Görsel olayına gelince ise o rssgallery bileşenine ait bir modül, bileşeni ve modülü kurarsan ve temanda uygun pozisyon var ise çalıştırabilirsin. Rssgallery bileşeni en son hatırladığım kadarı ile gnu lisansı ile free olarak dağıtılıyordu.

Temayı bulduktan sonra yapmak istediklerini bu başlık altından sorarsan yardımcı olmaya çalışırız.

seslidostlukcom

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hocam tema kısmını geçelim indiremedigim için bir şey yapamadım :))

www.askimates.com bu temayı kullanmaya devam edelim de şu rssgaleryy gnu lisansı ile birlikte veriliyor dedigine göre bu lisansı almak içinde ödeme yapmak gerekiyor = bu göreselide kullanamıycaz yani öylemidir ?

Peki onun yerine ne kurabiliriz buna benzer bir görsel olarak sürüm 1.5.9 ?

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
hocam tema kısmını geçelim indiremedigim için bir şey yapamadım :))

www.askimates.com bu temayı kullanmaya devam edelim de şu rssgaleryy gnu lisansı ile birlikte veriliyor dedigine göre bu lisansı almak içinde ödeme yapmak gerekiyor = bu göreselide kullanamıycaz yani öylemidir ?

Peki onun yerine ne kurabiliriz buna benzer bir görsel olarak sürüm 1.5.9 ?

gnu lisansına ücretsiz lisans ta diyebiliriz.

http://tr.wikipedia.org/wiki/GNU_Özgür_Belge_Lisansı

rsgallery demosuna bu adresten bakabilirsin.

http://rsgallery2.net/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=122

bu adresten download edebilirsin.
http://rsgallery2.net/index.php?option=com_content&view=article&id=92&Itemid=62

Türkçe dil dosyası için
http://www.google.com.tr/search?hl=...q=rsgallery+türkçe+dil+dosyası&btnG=Ara&meta=

bu sonuçlara bakabilir
veya
cmsturk.net
veya joomlatr.org adreslerini ziyaret edebilirsin.

Son olarak modüle gelince, Galeriyi kurduktan sonra ana sayfada o şekilde görüntü alabilmek için yine joomlart a muhtaç kalıyorsun çünkü o eklentiyi kendileri temalarına göre yazmışlar.

Buna benzer slide show tarzında eklentileri incelemek için ise

http://extensions.joomla.org/extensions/photos-&-images/images-slideshow

bu adresteki örneklere bakabilirsin

joomla 1.5 yazanları tercih etmen zaman kaybını azaltacaktır.

Type: Non-Commercia

olanlar ücretsiz dir.

seslidostlukcom

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tşk ederim ustam buldum indirdim şimdi sıra geldi nasıl kuracagımıza? :)

İlk mesajda yazıdıgım gibi yeni başladım joomla işine nasıl kurulumunu yapıcaz şimdi?

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Kurulum yapabilmen için bazı dosyaların chmode ayarlarının 777 olması gerekli, bunların hangi dosyalar olduğunu öğrenmek için admin panelde yardım menüsünün altındaki sistem bilgisine tıklayarak görebilirsin

Bu işlemi yaptıktan sonra elindeki com_dosyaadi.zip şeklindeki dosyayı eklenti yöneticisine girerek kur/kaldır kısmından bilgisayarından seçerek yükleme yapabilirsin.

rar dosyalarını sunucu açamıyacağı için muhakkak zip tar tar.gz formatında olması gereklidir.

Kurulum işlemi bu kadar bütün yüklemeler burdan yapılır ( modül bileşen plugin vs. )

Yükleme bittikten sonra eklentini bileşenler menüsünde görebilirsin.

seslidostlukcom

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Buraya kadar söylediklerinizi yaparak geldim şuan rssgallery yükledim ancak nasıl kullanacagmı bilmiyorum onu deniyorum şuan resim nasıl yükliycem bulmaya çalışıyorum

Bu arada oraya resim yükledikten sonra üst menüde gallery diye bir başlık açıp orda resimleri yayın alamak istiyorum yada ilk ön sayafadada olabilir onu nasıl yapıcaz ?

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
http://jext.info/content/view/11/20/

bu adreste joomla 1.0 için nasıl kullanacağın anlatan görsel bir anlatım var. Rsgallery daha önce kullanmadım ama oldukça basit olduğuna eminim, ilk önce kategori oluşturursunuz ondan sonra ise resimleri yüklersiniz. Resim yüklerken isterseniz tek tek isterseniz toplu olarak zip şeklinde yükleyebilirsiniz.

Menüye link vermek için ise

menü yöneticisi içinde main menüye gelerek sağ üst köşeden yeni dedikten sonra listeden rsgallry seçip isim verip yayınlayabilirsiniz. Siteye girer girmez ilk bu safyanın çıkmasını istiyorsanız. Main menü de ilk sıraya resim galerisini getirmelisiniz. Bunun için se menü listesinde sıralama vardır. sıralamadaki değerini 0 yaparsanız zaten en üstte gelecektir.

seslidostlukcom

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Şimdi hocam az çok çözdüm ayrıca o istedigim temayıda bir arkadaşla bulduk yükledik üst menüyü oluşturdum geriye kalan şimdi o rss_galeryy diye veridginiz linkteki yerden bir dosya indirdim kurmaya çalıştııgmda hata veriyor

module" için bir XML kurulum dosyası değil

böyle bir hata alıyorum ne yapıcaz ?

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
indirdiğiniz dosyanın içinde diğer dosyalarda olabilir, yani pack halinde olabilir o yüzden zipten çıkartın bakın bileşeni ayrı modülü ayrı bir şekildemi koymuşlar. eğer içindede zip dosyası var ise orda com_ ile başlayanı yüklemelisiniz.

+ çektiğiniz dosyanın hangi sürümle çalıştığınada dikkat edin hem 1,0 hemde 1,5 için ayrı kurulum dosyaları vardır.

seslidostlukcom

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hocam şimdi senin dedgin şekilde birşeyler yok yani klasörün içindeiçinde ona ait dosyalar var

Senden ricam bunun tam olarak indirim adresini bulabilirmisin ?

Joomlada kurdugum sürüm 1.0.15 rssgaleryy idi sanırım o modülün ismi işte örnegi www.halilbaskaya.com adresinde mevcud. Tam olarak indirim adresini yani bu bendeki joomlanın sürümüne uygun modülün adresini ?

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
sitelerinde şuan bir arıza söz konusu online olduğu zaman gözden kaçırmaz isem, linki veririm.
RSGallery2 down for maintenance

Sorry, we had to bring the site down for some emergency maintenance. Unfortunately we are targeted by more spammers and script kiddies than our volunteer admin staff has time to deal with. In the mean time, grab the goods from the JoomlaCode project page.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Arkadaşım, dün akşam pc başında değilim msn den yazmışsın, özel mesaj atmışsın başlığada cevap yazmışsın, şunu başta belirteyimki benim yardım etme veya bu işi çözme gibi bir zorunluluğum bulunmuyor. İnan ki ben joomlaya başladığım günden beri toplam bu kadar soru sormamıştırım. Ben yinede sorduğun sorulara iyi niyet ile yaklaşmaya çalıştım, fakat görüyorumki sende çaba adına hiç birşey yok, armut piş ağzıma düş gibi birşey olmasını bekliyorsun, joomlatr, cmsturk başta olmak üzere bir çok adreste joomla ile ilgili ve hatta galeri bileşenleri ile ilgili detaylı bilgi olmasına rağmen burda yazmamı bekliyorsun.

Bu şekilde bir arpa boyu bile yol alamazsın, mümkün değildir.

Ayrıca son olarak halen bileşenin sitesinde hata varken ben birşey yapamam kusura bakma.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.