İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Kodlama Sorusu

Addison123

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
PHP:
 <html>
     <head>
     <title> Online Krallık Oyunu</title>
     </head>
     <body>
         <?php echo "Online Krallık Oyununa Hoş geldiniz!"; ?><br/>
</body>

<head>
     <title>Kullancı Girişi</title>
     </head>

<body>
    <?php
    $Kullancı Adı=deneme;
    echo $Kullancı Adı
    $Şifre=deneme;
    echo $Şifre
    ?>
	<br/>
	<?php
	echo '$Kullanıcı Adı hatalı veya eksik, tekrar deneyin'
	?>
	<br/>
	<?php
	echo '$ Şifre hatalı veya eksik, tekrar deneyin'
	?>
	<?php
	$Kullanıcı Adı=deneme;
	$Şifre=deneme;
	if($a==$b)

</html>

Daha Php'ye yeni başladım. İlk olarak bir köy kurma oyunu yapıyım dedim. Ama sonra biryerde takıldım. incelediğim bütün scriptlerde baya bi php dosyası var. Yani sorularım şunlar;

• Bir php tabanlı oyun yapmak ne kadar sürer?
  • Ben kullancı adını ve şifreyi deneme olarak belirledim fakat başka biri üye olursa nasıl değişcek?
  • Bide kodlamanın sonunda oldugu gibi şifre ve id doğru ise oyunun açılmasını istiyorum fakat birtürlü halledemedim?

Yardımlarınızı bekliyorum

E

Erturk

Misafir
Bir php tabanlı oyun yapmak ne kadar sürer?

Açıkcası hiç bir fikrim yok.

Ben kullancı adını ve şifreyi deneme olarak belirledim fakat başka biri üye olursa nasıl değişcek?

Bunun için bir veritabanı oluşturup üyelerinin kullanıcı bilgilerini orada tutacaksın. Sisteme girişte koyduğun formdan gelen verileri veritabanındakiler ile eşleştireceksin.

Bide kodlamanın sonunda oldugu gibi şifre ve id doğru ise oyunun açılmasını istiyorum fakat birtürlü halledemedim?

Bir üstteki cevabımda eşleştirmeyi yapınca ufak bir IF kontrolü ile (seninde yaptığın gibi) oyuna yönlendirebilirsin.

Addison123

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Bir php tabanlı oyun yapmak ne kadar sürer?

Açıkcası hiç bir fikrim yok.

Ben kullancı adını ve şifreyi deneme olarak belirledim fakat başka biri üye olursa nasıl değişcek?

Bunun için bir veritabanı oluşturup üyelerinin kullanıcı bilgilerini orada tutacaksın. Sisteme girişte koyduğun formdan gelen verileri veritabanındakiler ile eşleştireceksin.

Bide kodlamanın sonunda oldugu gibi şifre ve id doğru ise oyunun açılmasını istiyorum fakat birtürlü halledemedim?

Bir üstteki cevabımda eşleştirmeyi yapınca ufak bir IF kontrolü ile (seninde yaptığın gibi) oyuna yönlendirebilirsin.

Baya işim varmış o zaman .Ben en iyisi tasarım konusuna odaklanıyım.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Sorduğun sorulara göre cevap vermek gerekirse, oyunu yapman 6 ay kadar sürer.

sky11

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Arkadaşım öncelikle dereyi görmeden paçalarını sıvıyorsun, php yi bir doğru düzgün öğren sonrada küçük tabanlı uygulamalar yap sonra OOP ile falan geliştikten sonra oyun yapmaya kalkarsan :D

Radyasyon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Evet oyun 6 ay sürer hele yeni başladıysan 2 seneyi bulabilir ben kendi oyunumu 1.5 senede yamıştım 3 sene önce şimdi 2-3 ayda çok temiz kral bi script yazabliom ve ayrıca script yazmak için php vberitabanı giriş çıkışlarını bilmen lazım kodlamalarıda mesela utf-8 ona göre kodlaman lazım kısaca çok işin var

r4x

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
mysql yapısını kullanman gerek ve en önemlisi mysqlde sağlam yapı ve temel oluşturman lazım biraz php bilgisiyle yapabileceğin iş değil bunu burada rencide amaçlı söylemiyorum birazda olsa öğren ..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.