İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

KOMSAR adlı kullanıcı medyayı trolledi

furkansayers

İyinet Üyesi
Katılım
2 Ocak 2019
Mesajlar
163
Reaction score
44
Türkiye'de medyanın ne hale geldiğini gösteren çok trajik bir durum aslında. Bir twitter kullanıcısı grafik hazırlayıp sosyal medyada paylaşıyor. Bunu gören haber siteleri de sanki yılların araştırma şirketi anket yapmış ve açıklamış edasıyla manşette haber veriyor.

Hiç araştırma yapmadan, insanların bundan etkileceğini düşünmeden nasıl haber yapılabiliyor? Ülkede haberciliğin, gazeteciğilin geldiği nokta bu olsa gerek. İnternete "anket" yaz, çıkan sonuçları yayımla.

İşte rezil medyadan KOMAR anket haberleri
komsar-parodi-trol-anket-şirketi.png


Diken'den Yeni Akit'e, Sputnik'ten Ensonhaber'e dek çok sayıda haber sitesi, Komsar'ın son anketini haberleştirdi. Ankete göre 31 Mart yerel seçimlerinde birçok şehirde taşlar yerinden oynayacak. Tek bir sorun var, Komsar diye bir şirket yok. Anket şirketlerine tepki olarak ortaya çıkan troller haber sitelerini tuzağa düşürerek Türkiye'de birçok medya kuruluşunun gazeteciliğin en temel kurallarını uygulamadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

komsar-yeni-akit.jpg


komsar-internet-haber.jpg


timetyrk-komsar.jpg
 
Son düzenleme:

Filmatinesi

0
Onaylı Üye
Katılım
20 Eylül 2010
Mesajlar
205
Reaction score
22
Ülkemiz adına gerçekten de yüz kızartıcı bir olay.
Biz bile bir haber duyunca araştırıyoruz. Bu ne lâkayıtlık böyle.
 

ŞeMSi

Empatik
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
2 Haziran 2016
Mesajlar
788
Reaction score
112
Konum
Hatay
Çok büyük bir zaafiyet. Gazetecilik çok ciddiyet isteyen bir alandır.
 

Figen_Dogan

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Eylül 2016
Mesajlar
68
Reaction score
18
Bu haberi geçen medya organlarının kamuoyundan özür dilemesi gerekir. Haberi sildik, bitti, gitti olmaz. Çünkü toplumu yanlış yönlendirdiniz. Ama sanmıyorum bir kişi bile kabahat bulmaz kendine.
 

Selim96

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
20 Ocak 2019
Mesajlar
103
Reaction score
41
Konum
Erbil
Dün bu maskaralığın ardından bugün başka bir şey daha oldu.

CHP'li Engin Altay bir televizyon kanalında canlı yayına katılmış. Yayında "Çok korkutursanız ne yapar, hücreye girince kimse görmüyor; bir Allah bir kendisi basacak (mühür vurma hareketi yapıyor); intikamını öyle alacak. " diyor. Ardından açıklamalara devam ediyor. "31 Mart'ta, yani siyasi tablo ortada. Ama bunun üzerine aklıyla alay edildiğini düşünen vatandaşlarımız Erdoğan'dan ve Bahçeli'den, bay dumur ve bay kamburdan hücrede bunun hesabını soracak, benim aklımla alay etme, diyecek. " diyor. Yani buradaki hücre=oy verilen kabin olduğunu anlayabilirsiniz. Ancak sosyal medyadan videonun son kısmı veriliyor ve haber siteleri Sabah, Yeni Akit, Star, Takvim, Haber7 ve daha birçok haber sitesi bunu "Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin idamla tehdit edilmesi" olarak veriyorlar. Savcılık da milletvekili hakkında soruşturma başlatıyor.

Yazık oluyor ülkemize.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst