http://forum.iyinet.com/paypal-e-gold/ bölümüne apasna ile ilgili konu açmıştım, silinmesindeki amaç ne ?
Garip bir durum bence deSöyleyen olsa sansürlerdik.
Şimdi forumdan başka birini dolandırsa ne olacak ?
Demekki dolandırıldığımız zaman konu açmayacaz ve milleti uyarmayacaz.
Ben dolandırıcı gormesin diye mesajımı editledim(baska msnden onun msni eklediğimi yazmıştım).İnsanları bilgiden mahrum bırakmak diye ceza aldım ne diyorsun sen
Bu neden? insanlar net uzerinde ad ve soyadlari ile mi sitelere uye oluyor?İnsanlar artık bir kişi ile alışveriş yapmadan önce adını,soyadını,google yazarak aratma ihtiyacı duyuyor.
Bu neden? insanlar net uzerinde ad ve soyadlari ile mi sitelere uye oluyor?
Gecen hafta ben 5domain sattim ve domain'leri 1dk icinde hepsini transfer ettim.
Ben bana parayi odeyen kisiye kazik atsaydim, benim adimi soyadimi nereden bilipte GOOGLE'da aratacakti???
aynen benimde demin konum silinmiş ve konuyu adına açtığım sahıs onlarca insanı dolandırmıs ve bu tescillenmiş biri buna ragmen konu siliniyorsa insanların dolandırılmasına yardım edilmiş olunuyor adam resmen elini kolunu sallayarak hala birilerini dolandırabiliyor.
kart sorun değil isterseniz banlayın cok onemli olmayacaktır bunu kafama taktıgımdan değil gereksiz oldugundan söyledim.
Polislik yada yargıclık yapın diyen yok zaten ama bu adam dolandırıcı ve hakkında 10larca konuda bu ispatlanmıs bunu burada yazmak sucmu? Sonucta olan bizlere bu forumları kullananlara webmasterlara olur.Eğer dolandırıcı oldugu kesinlik kazanmıs bir insanı burada belirtmek yasaksa ozaman haklısın deyip bir daha konuya yazmayacagım bile
kart sorun değil isterseniz banlayın cok onemli olmayacaktır bunu kafama taktıgımdan değil gereksiz oldugundan söyledim.
Polislik yada yargıclık yapın diyen yok zaten ama bu adam dolandırıcı ve hakkında 10larca konuda bu ispatlanmıs bunu burada yazmak sucmu? Sonucta olan bizlere bu forumları kullananlara webmasterlara olur.Eğer dolandırıcı oldugu kesinlik kazanmıs bir insanı burada belirtmek yasaksa ozaman haklısın deyip bir daha konuya yazmayacagım bile
Yargının bu adam dolandırıcıdır demedigi surece kimse dolandırıcı değildir yani, peki oyle olsun Ama siteni aylarca kapatan adama bile yargı yolu ile birşeyyapamadıgın bir ulkede herşeyi yargıya nasıl onaylatacaksın bunu oturup uzun uzun dusunmek lazım.Bir insan sizi veya başkasını dolandırmış olabilir, başka forumda onun aleyhinde konular açılıp madur olan kişiler altına post atarak bende madur oldum benide çarptı, dolandırdı gibisinden mesaj atabilir. Ama bu mesajlar ve mesajları yazan kişiler yargıya başvurmadığı sürece hiç bir önemi yokturdur. Bizlerde sizlerin hakkınızı burada değil yargı karşısında aramanızı söylüyoruz. Siz bu insanları buralarda ortaya çıkartığınızı düşünsenizde, sölediğiniz ithamları haketmeyen başka birisi hakkında konu açıldığı ve konu yargıya intikal ettiği zaman bunun tek sorumlusu iyinet tir, ve bizler bu kişiler gerçekten bu suçu işlemişmi, dolandırmışmı onu yapmışmı bunu yapmışmı gibi soruları sormak ve araştırmaklada mükellef değiliz.
dun yazacaktım alt kısmı forum kapandıgından bugun yazıyorum.Oncelikle bu banlanma merakiniz nereden geliyor ogrenmek isterim.
Dolandirici oldugu kesinlik kazanmis ise, mahkeme kararini getirin biz de konunuzu acalim. "Kesinlik kazanmis" kelimesini goreceli olarak kullanamazsiniz, sanal dunyanin ve gercek dunyanin kanunlari birbirinden farkli degil.
Dolandiricilik yapmis bir kisinin baskalarina zarar vermesini elbette kimse istemez. Ancak bir kisi kanunlar nezdinde suclulugu sabit olana kadar sucsuzdur. Siz burada bu kisi sucludur dediginizde, o kisiye hakaretten suclu bulunabilirsiniz.
Burada (forumda) yapacaginiz en iyi caydiricilik sunlardir:
1. Forumda O kisiye -itrader notu vermek
2. O kisi ile olan ticaretiniz ("donaldirilma" olayiniz) hakkinda kullanicilara bilgi vermek, ancak bu esnada kullaniciyi kesinlikle "bu kisi dolandiricidir" seklinde itham etmemek ve o kisinin kisilik bilgilerini genele ifsa etmemek.
Konu linki7-Kişinin adını ve nickname mutlaka Google'da aratarak kişi hakkında bilgi sahibi olmaya çalışınız.
Şöyle ki biz,mahkemece yada (bariz) olarak dolandırıcı olduğu belli olan kişilerin afişe edilmesine karşı değiliz.Burada sorun bizim kimin kötü,kimin iyi olduğunu anlayamamızdır.
Bir kişi sevmediği bir insan hakkında kötü bir konu açabilir.Eğer çevresi varsa,bu açtığı konuyu diğer üyelerce de destekletebilir.Biz bu noktada tarafsız olduğumuz için belge,kanıt istemek durumunda kalıyoruz.
Bu aralar herkesin dilinde bir "banlanma" kelimesi geziyor.Arkadaşlar biz kimseyi fikrini açıkladı diye banlamadık.Eğer o kişinin banlanması gerekmiş ise mutlaka kesin bir sebebi vardır.Bundan sonra lütfen kimse,"bunuda yazıyorum,banlanırsam banlanırım" gibi cümleler sarf etmesin.Çünkü biz kimsenin isteğine göre banlama yapmadığımız gibi,süresiz banlamaya karşıyız.
Size ve bu tarz konular açan diğer arkadaşlara önerim;bizzat bendeniz'e veya başka bir yöneticiye özel mesaj atıp,durumdan haberdar edin.Bizde size bu konunun sakıncalı olup olmayacağı veya nasıl açılağı konusunda yardımcı olalım.Unutmayın ki biz geçmişte dolandırıcı olduğu belgelerle ispatlanmış kişilerin adlarını düzenlemedik.Olduğu gibi yansıttık.Bundan sonrada olayları tarafsız olarak değerlendirip,gerekli olduğunda müdahale etmeye devam edeceğiz...
Biz bu noktada tarafsız olduğumuz için belge,kanıt istemek durumunda kalıyoruz.