İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Kopyayı BÖYLE çekmişler !!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Silence-

0
İyinet Üyesi
Reaction score
26
ÖSYM'nin yaptığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başta olmak üzere birçok sınavda kopya çektiği belirlenen çetenin 4 üyesi tutuklandı.

kupe-kopya.jpg

Ankara merkezli 12 ilde yapılan operasyonlarda toplam 58 kişi yakalanırken; emniyet, kopyayla ilişkili 13 kişiyi arıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, 'ÖSYM tarafından gerçekleştirilen çeşitli sınavlarda organize şekilde kopya çekildiği'ne dair alınan ihbar üzerine harekete geçmişti.

Ankara, Adana, Bolu, Bursa, Elazığ, Erzurum, İstanbul, Konya, Malatya, Sakarya, Uşak ve Karaman'da yapılan operasyonlarda yakalanan 58 kişiden 39'u emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılırken; 15'i de Cumhuriyet Savcısı Mehmet Cihan Kısa'ya verdikleri ifadelerinin ardından serbest kaldı. Nöbetçi Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen ve aralarında çete lideri olduğu belirtilen Gazi Üniversitesi öğretim üyesi O.A.U.'nun da bulunduğu Ö.F., Z.B. ve S.G. tutuklandı.

POLİS BAZI ZANLILARI SINAVDA YAKALADI

Sınav çetesinin Mart 2010 ÜDS, Nisan 2010 YGS, Mayıs 2010 KPDS, Mayıs 2010 ALES, Haziran 2010 LYS, Temmuz 2010 KPSS sınavlarında kopya çektikleri tespit edildi. Emniyet yetkilileri, 6 aylık çalışma sırasında, kopya çektiği belirlenen zanlılar konusunda ÖSYM yetkililerini uyardı. Polis, savcılıktan alınan telefon dinleme izni ve teknik takip sonucu bazı şüphelileri sınavda kopya çekerken tespit edip müdahale etti.

Emniyet yetkilileri, yapılan bu operasyonun eğitim bilimleri testinin iptal edildiği KPSS ile bir ilgisinin bulunmadığına dikkat çekiyor. 71 kişilik kopya organizasyonundan ise halen aranan 13 kişinin olduğu bildirildi. Polis, örgütün "Sınavlara girecek uzman kişiler ile gözetmenlik yapacak ve sınavda kopyadan faydalanacak kişileri tespit ettikleri, bu tespitler doğrultusunda yine sınavda kullanılacak olan teknik malzemeleri (normal telefon ve kolye tipi telefon, sim kart, bluetooth kulaklık, küpe tipi kulaklık) tedarik ettikleri, sınav öncesinde sınavda kopya çekecek kişilere bunların dağıtıldığı, sınava giren uzman kişilerden alınan sınav cevap bilgilerinin dağıtılan küpe tipi bluetooth kulaklıklar ile sınava giren kişilere ulaştırılması yolu ile kopya çekildiği daha sonra başka sınavlarda da kullanılmak üzere dağıtılan bu malzemelerin toplatıldığını" tespit etmişti.

CİHAN

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
Reisten itiraf: Soruları cemaatten aldım

Kopya skandalında tutuklanan “reis” lakaplı öğretim üyesi, soruları cemaate yakın kişiler aracılığı ile ele geçirdiğini öne sürdü. Sözkonusu kişi, Polis Meslek Yüksek Okulu sınavlarını kendisinin iptal ettirdiğini de söyledi.

ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 13:06 TSİ 21 Eylül. 2010 Salı

İSTANBUL - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 4 sınavda sınav sorularını sızdırarak para karşılığı satmakla suçlanan "kopya şebekesi" zanlılarının savcılık ifadeleri çarpıcı detaylarla dolu.

Çete lideri olmakla suçlanan Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Okulu'nda öğretim görevlisi olan O.A.U., ifadesinde, geçtiğimiz yıl yapılan Polis Meslek Yüksek Okulu sınavlarını da kendisinin iptal ettirdiğini itiraf etti.

“Reis” lakaplı zanlı, sınav sorularının cemaate yakın kişilerden sızdırıldığını öne sürdü.

O.A.U., ifadesinde "Polis Meslek Yüksek Okulları öğrenci adaylığının iptalini sağladığım yönündeki suçlama kısmen doğrudur.

Ancak soruları çalan ben değilim. Cemaatten aldım.
Kadirli'li olan bir hemşerim cemaate mensup bazı kişilerin sınav sorularını tanıdıkları kişilere dağıttıklarını söyledi. Ben de cemaatle içli dışlı olan akrabam Ö.L.E'ye söyledim. Soruları aldı ve bana faksladı"
diye konuştu.

Daha önce çok sayıda sınava girerek başarısız olduğunu belirten diğer bir zanlı, "M.D. isimli arkadaşıma rica ettim, internet ortamına sızdırılan soruları alarak bana tüyolar verdi. Telefonla söyledi, bunun suç olabileceğini bilmiyordum" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer tutuklu zanlı S.G. ise ifadesinde "Kopya vermek suretiyle sınav kazandırma gibi bir amacımız ve birliğimiz yoktur. Telefon kayıtlarında internet ortamında sınav sonuçları ile ilgili bilgileri birbirimize verdiğimiz yönünde beyanlar varsa da benim çevrem geniştir.
Birçok arkadaşım sınavlara girip çıkar, ben de girerim. Birbirimizin sınav sonuçlarını merak ederiz. Konuşmalar bu konularla ilgilidir" dedi.http://www.ntvmsnbc.com/id/25133291/

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
tam bi şerefsiz bunlar o kadar kişinin kul hakkını yiyolar..

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
54
Enterasan...
Cemaatlerde kul hakkı bilinmiyor sanırım.
Hadi bilinip bilinmediği ayrı konuda cemaat içindekiler kesin biliyordur. E hem bilip hem kul hakkı yemek bu nsaıl cemaat dedirtiyor insana...
Gerçi birileri çıkar ne cemaati diye inkar eder ama olsun herkes inandıgı kadar :)

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Vardır bunların altında bi çapanoğlu...
Cemaat bile olsa, bu kadar kolay yedirtmezler.

aven

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
onların amacı kadrolaşmak zaten Allah kitap diye milleti kandırmayı iyi bilirler şerefsizler
edit şerefsiz küfür falan demesin kimse şerefi olmayana şerefsiz denir az bile ama neyse

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
cemaat kul hakkı nedir bilmiyor mu :))))

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
cemaat adı ve doğru gerçek bişey yazmak, bazen yasak galiba:) , ayrıca bazıları hemen sizi düşman ilan ediyor,

Sefaletin olduğu yerde ahlak ve erdem aranmaz...Dostoyevski

X

Xman

Misafir
Şu an Türkiye'de devletin tüm önemli noktalarını ele geçirebilen, hükümet devirebilen, referandum sonucu belirleyebilen, insanları sen bizden değilsin diyerek dışlayan, cemaatten olmayana kız bile vermeyen vs. vs.. tek bir cemaat var. Bu cemaatide hepimiz biliyoruz. Konu siyasete kaymaya başladığı için kilitliyorum arkadaşlar kusura bakmayın.. Konu açık kalırsa en çok da ben siyaset yaparım bu konuda :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.