İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

kullanıcılara hatırlatma

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
-ploop rep verme amacımız aynı ama bana geri dönüşüm yazdığım gibi oluyor..
-caesar la zaten hem fikiriz...

neyse iyinet statikliğini unutmuşum bir an!

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
ploop' Alıntı:
pigeon amacına rep veriliyor. açıkçası benim rep kullanımım şu şekilde: eğer kullanıcı foruma sürekli bir şeyler yazıyorsa ve kimseyi dolandırmacayağından eminsem yazdığı mesajlara rep veriyorum. küçük bir örnek verirsem, bütün modlara; xfatihx, keyfinebak, caesar, mod, culpable gibi kullanıcılara elimden geldiğince rep veriyorum. bu kullanıcıların diğerlerinden bir farkı olması lazım. ben birisiyle alışveriş yaparken rep puanına bakarak alışveriş yapıyorum, bu yüzden bu türlü bir kullanım uyguluyorum kendimce. senin ceza almanla ilgili bilgim yok bu yüzden yorum yapamayacağım.

İlk önce şunu söylemeliyim ki buradaki herkesin belli derecede hit alan belki de iyinet den daha fazla hit alan forum siteleri mevcuttur. Sonuçta forumlarında da +/-rep olayları mevcuttur. İnternet Türkiye'ye ilk geldiği andan itibaren internet ortamına giren bir kişiyim. O zamanlarda (halen vardır) bir IRC kanalına girdiğinde opluklar sopluklar ircoplar adminlikler verilirdi. Ya çok istenir ya da satılırdı. Hatta kanallarda bir voice + ya sahip olmak bile güzel birşeydi. Çünkü kanalda farklılık oluştururdu. Forumlardaki sistem de aynı. Bazı insanları bazılarından ayırmak. Sonuç itibariyle birçoğumuzun çok hitli forum sitesi ve belki de irc server adminliği olmuştur.

Bunları niye yazdım ? Siz birçok yerde adminken başka bir yerde mod olmanın bile önemi yoktur. Ki +/- rep almanın da bir ehemmiyeti elbette yoktur. Lakin her sitenin kendine göre farklı kuralları vardır. Burada da birçok hosting satışları, script satışları ona benzer güven gerektirecek alışverişler mevcuttur. Ploop un da söylediği gibi bu alışverişleri yapabilmek için karşınızdaki insana güvenebilmeniz gerekmektedir. Burada insanların yüzlerini göremediğiniz için de replerine göre değerlendirirsiniz. Bu da gayet normaldir. Peki bu durumda rep önemli midir ? Evet eğer bu ortamda bulunuyorsanız ve bulunmaya devam edecekseniz rep önemli olmalıdır.

Siteki insanlara ve site yönetimine karşı bir güven sağladığıma sevindim.
Buradaki insanlar +rep almak için uğraşacak kadar zamanı bol ve kişiliksiz insanlar değiller. Bu durumda modlar devreye girip müdahale edebiliyorlar rep konusunda gördüğüm kadarıyla. Ben de elimden geldiğince bilgim elverdiğinde çoğu konuya mesaj yazıyorum. Soru sorduğum da oluyor cevap verdiğim de..
Burada +rep li olmak benim için bir kere önem taşıdı. O da windows (hemşom) bana devamlı gıcıklığından -rep veriyordu. Bu eksi replerin karşılığının bir kısmını ben de ona verdiğim için ondan davacı olamadım : )

Neyse. Ya.. Bu konu üzerinde uzun yazı yazılacak kadar önemli değil.
verilen +repler geri alınabilir : )

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
pigeon, ilgili konuyu okudum; o tarihlerde forumda fazla bulunamıyordum o yüzden yorum yapamayacağım. forumda genel olarak adil davranmaya çalışıyoruz. yalnız unutmayın ki, bizler de birer insanız. mahkemeler bile aldıkları bir kararın aynısını bir kaç ay sonra aldıklarında farklı bir karar almış olabiliyorlar. insanlar yapıları gereği sürekli değişim içindeler ve yönetimde oldukça kullanıcılara karşı bakış açıları değişebiliyor. ben belki 3 ay sonra bu şekilde rep kullanımını da kendime yasaklarım bunun için de bir şey diyemem, ama rep sisteminin yeni geldiği bu zamanlarda eski kullanıcı ve yeni kullanıcılar arasında bir fark olması taraftarıyım.

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
ploop' Alıntı:
pigeon amacına rep veriliyor. açıkçası benim rep kullanımım şu şekilde: eğer kullanıcı foruma sürekli bir şeyler yazıyorsa ve kimseyi dolandırmacayağından eminsem yazdığı mesajlara rep veriyorum. küçük bir örnek verirsem, bütün modlara; xfatihx, keyfinebak, caesar, mod, culpable gibi kullanıcılara elimden geldiğince rep veriyorum. bu kullanıcıların diğerlerinden bir farkı olması lazım. ben birisiyle alışveriş yaparken rep puanına bakarak alışveriş yapıyorum, bu yüzden bu türlü bir kullanım uyguluyorum kendimce. senin ceza almanla ilgili bilgim yok bu yüzden yorum yapamayacağım.

:eek: biz güven vermiyormuyuz :p

Repimiz az ama dürüstlüğümüz bilinir :p

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
ploop' Alıntı:
e bir kısmını yazdım zaten. hepsini yazmaya kalksam ooo :p

Ben anlamam, senin oraya yazdığın kişilere artık herkes güvenip onlarla iş yapar, bizi niye yazmadın kardeşim :p

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
@ploop sen onu bunu bırakta şu divx playeri sat bana:) kyoto buldum bir tane 0 alsammı almasammı ki derken fabrikalarının kapatıldığını duydum ehe repden daha onemli konular var:)

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Caesar' Alıntı:
@ploop sen onu bunu bırakta şu divx playeri sat bana:) kyoto buldum bir tane 0 alsammı almasammı ki derken fabrikalarının kapatıldığını duydum ehe repden daha onemli konular var
sateym, paketlemeye başladım bile? :p

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.