İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Kullanıcıya IP atamak

N

nokta

Misafir
merhaba arkadaşlar,

ben geçenlerde yurt dışından dedicated server aldım.. redhat kurulu sistemde bana 16 adet IP numarası verdiler yanında bu IP numaralarını bir kullanıcıya nasıl verebilirim? ornek mesela:

ahmet kullanıcısına : 207.92.55.*** seklinde ip vermek istiyorum istedigi zaman SSH ile bu ipden baglansın vs..

bunun komutu nedir acaba cevaplarsanız sevinirim

H

HoLyOnE

Misafir
Shared Ip

Merhaba. Sunucuna otomatik olarak bir ip adresi atamislardir. Yani bu Shared ip'dir. Bunu degistirebilirsin de. WebHost hesabi acarken bu ip i otomatik olarak o domaine atamak ister. Senin sorunun cevabi eger webhost aciyorsan kullaniciya sunucu ip'si vermen yeterlidir. Eger irchost aciyor ve ircserver ip'si vericeksen elinde bulunan ve sunucuna tanittigin bostaki bir ip adresini verebilirsin. Sadece ftp icin ise sunucu ip'si yeterlidir.

Yardimci olabildimse ne mutlu bana. Kolay gelsin. Bol musteriler.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
# ifconfig

Komutu ile once ipler broadcast ediliyor mu edilmiyor mu buna bakmalisin. Eger bu ipler network configurasyona eklenmemisse yine ifconfig add komutu ile yeni ipleri uygun netmaskler ile ekliyorsun.

SSH kullanimi icin kullanici ismi bazli bir ip kisitlamasi getiremezsin IP bazli bir kisitlama getirebilirsin ama ahmet kullanicisi statik ip uzerinde degildir buyuk ihtimal. IP'yi baska bir servise atamak istiyorsan ilgili servisin configi ile alakali bir durum, genel bir "nasil" i yok.

S

SempatiX

Misafir
panelinde change site ip vardır. Oradan değişirsin sitenin ipsini. Irc için ayarlıckasna edit dns zone yi tıkla oradan irc yaz karşısına ip ekle save de tamamdır.

N

nsbil

Misafir
nokta' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,

ben geçenlerde yurt dışından dedicated server aldım.. redhat kurulu sistemde bana 16 adet IP numarası verdiler yanında bu IP numaralarını bir kullanıcıya nasıl verebilirim? ornek mesela:

ahmet kullanıcısına : 207.92.55.*** seklinde ip vermek istiyorum istedigi zaman SSH ile bu ipden baglansın vs..

bunun komutu nedir acaba cevaplarsanız sevinirim

arkadaslar olayi yanlis anlamissiniz herhalde. arkadas user ekleme ve ona ip atama konusunda yardim istemis.

(anliyacaginiz dilde anlatiyorum) simdi bir ssh hesabi (shell) acmak icin oncelikle
adduser loginname komutunu kullaniyoruz.
daha sonra
passwd loginname komutu ile actigimiz hesaba sifre atiyoruz.
ip atamak icinde makinanizda 10 ip var diyelim ornek 1.1.1.1 den 1.1.1.10 a kadar.
hangisini vermek istiyorsaniz o ip ile actiginiz hesaba 1 kere login olduktan sonra o ip otomatik o loginname yi tanir. bunun icin ayri bir islem gerektirmez. daha fazla bilgi icin msn adresim : [email protected] saygilar sevgiler...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.