İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Kumpir

K

KUMPİR

Misafir
Merhaba
Sizlere ilk önce kendimi tanitmak istiyorum .
7 yildir Istanbul Bayrampasa da bir Alisveris ve Eglence merkezinde 2 adet fastfood isletiyordum.İkisinde de agirlikli ürün Kumpir (firinda patates) idi.2 Adet Fastfood disinda,Göztepe de İstasyon caddesi üzerinde bir adet Kumpir üzerine isyeri,Kadiköy iskelesi önünde Kumpir standi,Marmara Üniversitesi Haydarpasa kampüsünde mevcut olan iki kantinde Kumpir standi,ve bir kac tane daha işler durumdaki isletmelerin ic bünyesinde ortaklik yada kira vermek üzere kumpir standlari kurdum.Kumpir dükkanina sahip olmaktansa kumpir i dünyaya tanitmak bana daha karli ve cazip geldigi için dükkanlarimi kapattim.
Yillar önce ben Kumpir isine basladıgım zamanlar İstanbul da bir kac yerde Ortaköy basta olmak üzere Kumpir satisi yapilmaktaydi.7 yıl isletmelerimin acik oldugu zamanda kumpiri ciddi olarak satisini yapan profosyonel bir mantikta sunan en önemlisi kumpirin hem göze hem lezzete çok uygun bir ürün oldugunun farkina varmistim.isletmelerimi kapattiktan sonra yaptigim arastırmalar sonunda Kumpirin aslinda Yugoslavyadan gelme oldugunu,yanliz onların bizim gibi degil kendi tarzlarında satisa sundugunu ögrendim.Sonra diger dünya ülkelerini arastirdim ve Avrupa Amerika ve hic bir ülkede Kumpirin bilinmedigini yapmaya calisilmis olunsa bile profosyonel anlamda isi bilerek yapilmadigini ögrendim .
Bunun üzerine kendime ait amatör anlaminda bir türkce web sitesi kurdum.ve bir takim Amerikadaki ve Avrupadaki türklere hitap eden web sitelerine ilanlar vermeye basladim .Amacim Kumpir i (kendi yöresel yemegimiz olarak kabul ediyorum )yurtdisinda yasayan hem türklere hem de patatesin hertürlü yemegini seven ama Kumpiri bilmeyen yabanci kökenli insanlara tanitmak ve en önemlisi isletmelere Kumpir standi kurup isletmelerin satislarni hizlandirip onlarin menülerine degisik bir ürün koyup cirolarini artirmak.Kumpir eger ciddi,isi bilen profosyonel bir kisi tarafindan yapildigi takdirde bir görsel show gibi tanitildigi zaman insanlardan büyük begeni kazanacagindan emindim.
Sonrasinda bu ilanlarim ve web sitem sayesinde Avrupadan Amerikadan hatta Karayiplerden tutun japonyasina kadar oralarda yasayan bir cok türk isletmeciden teklifler aldim .Bu gelen teklifler ve mailler dogrultusunda kendime bir calisma plani cikarttim.insanlarin istedigi su idi (cogunun) bize firnini getir (kumpiri pisirmede en uygun olan arac hangisi ise) kumpiri tanitici resimler,kumpiri tanitici video klip show ve eleman yetistirmesi,firini kullanmayi ögretilmesi ile egitim,salatalari ögretmek,ve isletmenin kurulus asamasi ve kurulduktan sonraki asamada bir fiil isi komplike ögretmek.Bu zaman ortalama 20 gün ile 1 ay arasinda degisiyordu.
Ve nitekim bu gelen teklifler dogrultusunda ilk önce Viyana ,Paris , Rennes , Newyork ,Manhatten sonrasinda Brooklyn de bu yazdigim calismalari kapsayan egitim ve kumpir firini satislarim oldu.Bu isletmelerden bir kaci Manhatten da Garden Of Eden, Brooklyn de Masal cafe ,Ny da Zeytunadir.En uzun kaldigim yer Amerikadir. 4 aya yakin calismalarim oldu.Henüz 1 hafta önce döndüm.Bu seyahatler sonunda yaptigim calismalar sonunda müthis bir satis rakamlari ve taleplerle karsi karsiya kaldim.Türkiyedeki islerimi düzenlemek zorunda kaldigim icin geri döndüm.
Simdi sizlere fikrim ,düsüncelerim sunlardir; Benim Amerika da Avrupa da gördügüm onlara satıs yaptigim insanlar ne güzelki bizim yazin yada kisin havası dogasi insanlari güzel Ülkemize eglenmeye ,gezmeye ,dinlenmeye geliyorlar.Bunun icinde sizler gibi tüm müsterilerine özellikle yabanci uyruklu insanlara hizmet edip onlarin memnuniyetini saglamak icin müthis özverili ve müthis paralar harciyarak bir takım kültürel yemeklerden tutun aktivitelere kadar onlara hizmet etmek cabasi icindeler.Benim fikrimce yurtdisinda kaldigim süreler boyunca da sonuna kadar memnun kaldiklarini ve ülkemiz hakkinda olumlu fikirlerle ülkelerine döndüklerinin farkina vardim.Cok fazla masrafi , maliyetli olmayan Kumpir i isletmenize kazandirip müsterilerinze döner ve kebap disinda , daha cok ilgilerini cekecek ve lezzeti ve görsel olarak da hoslarına gidecek bu ürünü sizlere kazandirmak amacindayim.Ayrıca mevcut türk müsterilerinizede sunacaginiz cok özel bir ürün oldugunu düsünüyorum .
Benim calisma seklimi aciklamam gerekirse ;
1) Eger isletme arzu ederse Kumpir hazirlanmasi (patatesin pismesi) icin en uygun hem görsel olarak da ilgi cekici Kumpir firininin satisi.(kumpir firinin satis fiyati sizin bile sahsi olarak alabileceginiz kesinlikle üzerine arti bir maliyet yada fiyat farki konmadan yansiyan seklidir.)
2) Kendi özel cekimim Türkiye de bulunmayan Kumpir i en güzel tanitici resimlerimle isletmede Kumpiri tanitmak.
3) Yine kendi cekimim Kumpir tanitim klibi ile isletmeye tanitim konusunda katkida bulunmak.
4) İsletmeye firinin ve salad barin gelisinden itibaren firini kullanmayı ögretmek Kumpir e özgü salatalari ve soslari ögretmek ve en önemlisi insanlar izlerken Kumpiri (patatesi) show seklinde karistirmayi ve müsteriye sunmayi ögretmektir.
Eminimki yurdisinda yasayan isletmecilik yapan sizler yenilenme ve farkli (özel) olma arzusu icindesiniz .iste size en az maliyetle en güzel sunumla hem göze hem kulaga hitap edecek bir ürün olan kumpiri isletmenize koymak sureti ile kesinlikle eminimki hem orda yasayan türklerin ve yabanci kökenli insanlarin büyük bir kismini isletmenize cekeceksiniz.Bunun sonucunda az maliyeti olan ama gözü ve mideyi doyuran kumpirle isletmeniz arti bir satis yakalayacaktir.Bu hicte azımsanmayacak bir artis olacaktır.Arti bir fikrim daha var size.Kumpir satislari artip da iyi bir kumpir tanitimi yapildiktan sonra inaniyorumki diger türk ve yabanci isletmelerde kumpir satmak isteyeceklerdir.Bu ise size baska bir ticaret sahasi olusturacaktir.kumpir konseptleri olsuturmaktan tutun firin ve salata satisina kadar herseyi yapabilirsiniz.
Yazdigim maddelerden de anlayacaginiz gibi Türkiye de Kumpiri en iyi üreten sunan isini profosyonel anlamda yapan ender insanlardan biriyim.Hala hazirda yurtdisina firin satisi ve kisa süreli seyahatlerle gidip gelerek Kumpir kurulumlari yapiyorum.
Benimle calismak isterseniz , bana fikirleriniz olur ise sizden bana ulasmanizi rica ederim .Calismalarim karsiliginda ciddi anlamda bir müsteri memnuniyeti olusacagindan eminim.

Saygilarimla iyi calismalar dilerim.

Halit Kesemen

http://www.kumpirci.net

Türkiye / İstanbul
 
P

Privet1958

Misafir
Sayin arkadasim Halit Kesemen,
Foruma yazmis oldugunuz uzun mesajinizi sonuna kadar okudum.
Ben 7 senedir Rusyanin baskenti Moskova'da yasiyorum.Meslegim ise F&B mudurlugu
(Yiyecek ve icecek)bundan once Bodrum ve Antalyanin 5yildiz hotellerinde 15 seneden fazla bu gorevi yaptim.Sene 1997'de buraya(Mokova)yerlesmeye karar verdim ve oylede oldu.Yani kisacasi tam 7 senenin sonuna geldik.
Ben su anda yine yiyecek uzerine calisiyorum ama restaurant ve cafe'ler degil,biraz farkli olarak<cok buyuk super marketlerde> diyebilirim.
Siz uzun sure tabiki avrupa ve amerika'da bulunmussunuz ve oralardaki Kumpir olayini cok iyi biliyorsunuz, bunada suphemiz yok. Ama size kisaca soylemek istedigim sudur:
Bence Amerika ve avrupa'da Kumpir zaten senelerdir mevcut.Yani cok buyuk bir pazar oldugunu tabiki kabul ediyorum.Ama Rusya'yi soracak olursaniz,derimki bu is burada
Amerika ve avrupanin toplami eder.
Sayin arkadasim konu cok cok uzun.Ben size bu forumda kisca bir fikir verebildiysem ne mutlu bana.Ama ilginizi cektiyse Lutfen bana ozel olarak yazin ve cevabini derhal verecegim.
E mail adresim: [email protected]
Moskova'dan saygilar sevgiler...cevabinizi bekliyorum
Enes Ulas
 
K

KUMPİR

Misafir
Mr Kumpir En Guzel Is....

Neden Franchise
Franchise 21. yüzyılın ideal perakende işletme modelidir. Markanın gücü ile girişimcinin enerjisini birleştirir. Tek tip işletmeler kurulumda ve işletmede kolaylık sağlar. Yaygın marka müşteri çeker, artan işletme sayısı ile tedarik ucuzlar. Merkezi yönetim işletme standartlarını belirler, işletmecilere eğitim verir, kalitenin sürekliliğini sağlayacak denetimi yürütür. İşletmeciler kendi işlerinin patronu olur ama bir başlarına kalmazlar. Merkezin gücünü ve desteğini her zaman yanlarında hissederler.

Neden Mr. Kumpir
Düşük maliyetli, yüksek kazançlı, yatırımını hızla geri ödeyen bir iştir. Uzmanlık alanı kumpirdir. Dünyaya kumpiri tanıtan ve bu işi bildiğini herkese kanıtlamış bir ekip tarafından yönetilir. Franchise alanlarına karşı adildir. Gücünü tedarikçilerine karşı kullanır, faydalarını tüketicilere yansıtır.

Franchise - 3 adımda kolayca

Tanışma : Siz bizi, biz sizi tanırız

Anlaşma : Yerinizi biz onaylarız, siz kiralarsınız, franchise anlaşmasını imzalarız, onaylı taşeronlarla anlaşmaları yapar dükkanınızı kurdurursunuz

Çalışma : Çalışmanızın başında eğitir, açılışta kampanyanızı düzenler, çalışma süresince denetleyerek hata yapmanızı engelleriz.


Desteklerimiz
Farklı konseptlerimizle sizin için en karlı işletmeyi tanımlarız. Yer seçiminde yardımcı olur, telafisi mümkün olmayan hataları engelleriz. Kalitemizi ve farkımızı sağlayan deneyimimizi prosedürler ve el kitabı halinde veririz. Zengin menümüzle geniş bir müşteri kitlesinin zevkine hitap ederiz. Başlangıçta ve yerinde sizi ve elemanlarınızı eğitiriz. Sürekli ve düzenli denetimle kalitenizin her zaman yüksek kalmasını sağlarız. Güçlü tedarikçilerle çalışarak kalitemizi sürekli kılar, sorunları kaynağında çözeriz.

Anlaşma
Franchise alan anlaşmaya şahsen taraf olur. Anlaşma 5 yıl sürelidir ve kendiliğinden yenilenir. Eğitim ve denetime katılmakzorunludur. Tedarik onaylı firmalardan piyasa fiyatları ile yapılır. Franchise alanların sistemle rekabet etmeleri yasaktır. Ortak reklam için müştereken belirlenen miktar toplanır ve harcanır.

Franchise giriş bedeli
Franchise giriş bedeli 12.000 € dur

Yatırım
Toplam yatırım (Ekipman, tesisat ve dekorasyon dahil) Roll ve Room için 15.000 €, Rest için 30.000 € dur.

vegaspopülerite
Aylık olarak ödenecek vegaspopülerite 250 € dur.

Karlılık
Yatırımın beklenen cirolarla 8 – 12 ayda geri döneceği hesaplanmaktadır.

Nerelerde olabilir
İşlek noktalarda, kantinlerde, marketlerde, parklarda, sahillerde, alışveriş merkezlerinde olabilir. Yer işin kilididir, ancak uygun yer bulunduğunda onay verilir.

Kimler yapabilir
İşinin başında duracak, işletmeye hakim, müşterileriyle ilgili, onların güvenliğini ön planda tutan, hijyen bilincine vakıf, damak tadı gelişmiş girişimciler.

www.mrkumpir.com
www.mr-kumpir.com
www.kumpirci.net
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
3 sene önceki konu:) Yine de başarı hikayesini okumak güzeldi. Nerelerde yeni dükkanlar açtırmayı planlıyorsunuz_?
 

Kingdom

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Mart 2006
Mesajlar
122
Reaction score
0
Hakkaten tebrikler :)

Şubelerin bulunduğu ülkeler :
TÜRKİYE | AMERİKA | ALMANYA | AVUSTURYA | BELÇİKA | FRANSA | FİNLANDİYA | HOLLANDA | İSVEÇ | İSVİÇRE | KANADA | MALEZYA | NORVEÇ | RUSYA | TAYLAND | YUNANİSTAN

Bu arada gece vakti canım çekti, netten sipariş yokmu :)
 

Stain

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Nisan 2007
Mesajlar
116
Reaction score
0
Konum
Sevdim O Zalimi
Sonuna kadar okudum. Çalışan işletmeleri kapatmak ve bu işe girmek gerçekten cesaret ve kararlılık isteyen bi iş. Tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Bir kumpir sever olaraktan, Hörtingenüsssss :D..
 

Ekstra

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Ekim 2006
Mesajlar
1,428
Reaction score
1
Konum
127.0.0.1
Ortaköye gitsekte yesek, istanbulda değilim allahtan bu saatte giderdim:)
 

ReL4X

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Eylül 2006
Mesajlar
410
Reaction score
1
İstanbulda olsam kesinlikle bende bir kumpir turu yapardım. :)
 

ByRON

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Mayıs 2007
Mesajlar
1,412
Reaction score
2
Konum
"Türkiye"
Hocam Kumpir yemeye her yaz tekirdagına gitmeye calısırm cok iyi yapıyolar laf aramızda söyle istanbul tarafları cok iyi olurdu cünkü ben kumpirin tadına doyamıyorum :)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst