İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Kupon çılgınlığı

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Mayıs 2007
Mesajlar
3,749
Reaction score
59
Konum
Antalya
İlk önce havalarda uçuşan kupon kodlarından bahsetmek istiyorum. Çoğumuz sitelerimizde adsense reklamlarını yayınlıyoruz. Türkçe içerikli reklam veren sayısının 1,000 kişi olduğunu düşünürsek buna karşılık yaklaşık 100,000 tane sitede bu 1,000 kişinin reklamı yayınlanmaktadır. Reklam verenler 100YTL lik reklam verdiğinde 100 bin web sitesi başına kazanç 1YTL e denk geliyor. Biz 1 YTL kazanmadığımız için çoğu zaman sitelerimizi gezerken fark ediyorsunuzdur ingilizce içerikli reklamlar çıkıyor. Adwords Türkiye'nin hedefide reklam veren ve reklam sayısını arttırmak. Bunun içinde promosyon kodu gibi adwords kuponu yayınlıyor. Bu aslıda bize hiç yabancı değil. Türkiyede en çok tüketilen gazlı içecek hangisi dediğimizde Coca Cola dan başka bir şey kimsenin aklına gelmiyordur neden coca-cola :D 2 üründen birinde bedava.

Her gün 100 lerce sitenin açıldığı bir dönemdeyiz. Yani en kötü bir günde en az 100-200 adet blog kayıt ediliyodur. Bu 100 sitenin 90 tanesi para kazanmak ve reklam yayınlamak için açılıyor. Yani reklamları yayınlatıp para kazanmak. 200 tıklama ile neredeyse 20$ a yakın para kazanırdım şimdi 9$ anca oluyor. Bunun en büyük nedenlerinden insanları teşvik için dağıtılan adwords kuponları peki bunlar kötümü bence kötü değil insanlar ne kadar çok reklam yayınlamaya alışırsa bizim kazancımızda bununla doğru orantılı olarak yavaş yavaş yükselmeye başlayacaktır. Geri dönüşler boş olmasın yeter.
 

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
54
bence kötü. çünkü dağıtılan kuponlar insanlara reklam verme alışkanlığı sağlamıyor kullan-at mantığı aşılıyor. çünkü kuponlar gerçek kişilerin eline geçmiyor farkında bile değiller. hali hazırda reklam yayını için aracılık yapan bir çok kişi bu kuponları firmalara yine aynı fatura meblağı üzerinden bütçlendiriyor. Yani asıl reklam verenin hiç birşeyden haberi yok :) Kuponların yoğun kullanımıda basit site sahipleri tarafından yapılıyor firmalar tarafından değil.
Tabi bu resmi bir saptama değil sadece benim gözlemlerim :)
 

kardana

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Mart 2008
Mesajlar
21
Reaction score
0
ark bana 1 kupon geldı 14 tl havale ettım 121tl bakıye oldu suan ama reklam yayınlayamıyorum yardım etmek ıstersenız kullanıcı adı ve sıfreyı pm ıle ısteyın vereyım bırde sız bakın tesekkurler
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst