İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Laptop alacağım YARDIM!!!

X

xfreex

Misafir
Arkadaşlar internetten laptop bakıyorum beğendiğim iki ürün oldu fakat hangisini seçeyim karar veremedim
sizlerinde fikrini almak istedim hangisini almam konusunda yardımcı olursanız sevinirim
1. Ürün
2. Ürün

Yardımcı olan herkese teşekkürler

X

xfreex

Misafir
Bu çok açıklayıcı değil bence
iki ürünü eksileri ve artıları ile karşılaştırsanız bana daha yararlı olabilirsiniz..

Developer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben Acer ismini görünce özelliklerine bakma gereği bile duymadım :)
Dediğim gibi benim yorumum bana aittir ve laptop alınacaksa bana göre alınabilir markaları yazdım. Aklınızda bulunsun veya aksi yönde yorumlarda gelebilir tabi herkesin düşüncesi farklıdır.

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Acer sakın alma. paran varsa developer unutmuş sony al :) işlemciyidi para koyabiliyorsan mutalka core 2 duo 2.0 al, 2.0 altı 2mb cache 2.0 ve üstü 4mb cache çok farkediyor.

X

xfreex

Misafir
Arkadaşlar bütçem 1300-1600 ytl arası
sizde uçmayın
sizden ricam iki ürün arasındaki üstünlükler eksiklikler

S

SYMPHONIC

Misafir
Donanımdan cok iyi anlamadığımdan dolayı teknik açıdan analizim pek sağlıklı olmayaktır ama özellikleri de hemen hemen birbirine yakın olduğu görülüyor..

3. laptopunu kullanan ve dell de kullanmis biri olarak kalite açısından DELL her türlü ağır basar.

donanımhaber gibi sitelerde makinaların incelemeleri oluyor biraz araştıramanız iyi olur sanırım..

sonradan pişman olmayacağınız yada benim gibi hem laptop hem elektrikli soba işlevi gören bir bilgisayar almamanız dileğiyle..

edit : son mesajı okumadan yorum yapmişim.. kusra bakmayin :)

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
O zaman ben dell derim. 9 cell 85WHr Li-Ion pil çok iyi. ayrıca dell ve acer denedim dell kalite olarak çok daha iyi bir kasa ve kullanılırlığa sahip. acerı biraz sıkınca göçüyordu kasası bildiğin plastik güçlendirilmemiş. Dell 6 ay kullandım içindeki recover sistemini ben uçurdum kazara sen uçurma çok hızlı kurulum yapıyor.

şimdi sony kullanıyorum.

X

xfreex

Misafir
ama acer in de ekranı Crystal Brite
ve rami 2 gb
kamera ve mikrofonu olması da beni etkiledi
ekran kartı 256 mb paylaşımlı olması çok etkiler mi??

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
Asus F3SE T7300 S.Rosa C2D 2GHz 15,4" 2G 160G VHP

Toshiba Tecra A8-103 C2D 1,66 15,4" 1G 100G V.Buss

Toshiba Satellite A200-1M4 T2130 1.86 1G 120G VHP

Şunlardan birinide alabilirsin ama illa 2 sinden biri diyorsan bence 2. almalısın :D yok ben linuxçuyum diyosan 1 tam sana göre.

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Crystal Brite olsa bile o ekran umduğun performansı vermeyeceği gibi tam brightness kullanınca pilin 1,5 saat gidecek. Kamera kullanmak laptopta ölüm bi türlü istediğin şekilde durmuyor durmadığı gibi klavye ile monitör çok yakın olunca çok büyük sorun oluyor. mikrofon kaç para ki ? :)

son olarak evet 256 paylaşımlı olması etkiliyor çünkü chipsete ek yük biniyor.

desoLate

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bana göre de en iyisi Packard Bell'dir. Amerika'da dell'den sonra gelen en iyi üretici. Marka demiyorum çünkü marka satmıyorlar. Bana göre bir sürü artısı var. En büyük artısı'da fiyat/performans oranıdır. 2 gün önce vatan'dan aldığım packard bell mx67 p060 modeliyle karşılaştırmak gerekirse, arada 300 milyon fark var (cardfinans'a %8 indirimle bu fark düşüyor). Extra özellikleri nelerdir ?
Core duo 1.6 yerine Core 2 duo 1.8
1 gb ram yerine 2 gb ram.
256 mb paylaşımsız nvidia geforce 7400 ekran kartı.
dahili webcam, mikrofon,bluetooth.
Yani kısacası fiyat/performans açısından bana göre en uygun marka Packard Bell'dir. Bu pc ile aynı özellikteki toshiba fiyatı yaklaşık 2.500 ytl civarı idi. Tabii olayın için marka satışı da giriyor :)

maniakcoder

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
mesleğim gereği bir çok laptopu denedim neredeyse tüm markların çoğu modelini...

acer ve asus dan kesinlikle uzak durmanı öneririm performansları çok kötüdür.

msi iyidir ama çok fazla ısı sorunu vardır.

fujitsu siemens de ekran olarak iyidir ama kullanılabilirlik açısından pek iyi sayılmaz

toshiba iyi dayanıklı bilgisayardır ama ses problemi vardır..

Ama DELL... şimdiye kadar o kadar laptop incelemesi yazdım ki sadece sana bu incelemeler ışığında DELL i tavsiye ederim. Yüksek performansının yanı sıra ısı ve ses yapmıyor. Özellikle Inspiron serisinde ses sıfır, fan yokmuş gibi adeta fan sesi bile yok. Isı yönünden de gayet düzgün ısı problemi yok ama şunuda unutma her makina ısınır ve bu kullandığı ekran kartıyla doğrudan orantılıdır.

Benden bu kadar tavsiye :)

X

xfreex

Misafir
mesleğim gereği bir çok laptopu denedim neredeyse tüm markların çoğu modelini...

acer ve asus dan kesinlikle uzak durmanı öneririm performansları çok kötüdür.

msi iyidir ama çok fazla ısı sorunu vardır.

fujitsu siemens de ekran olarak iyidir ama kullanılabilirlik açısından pek iyi sayılmaz

toshiba iyi dayanıklı bilgisayardır ama ses problemi vardır..

Ama DELL... şimdiye kadar o kadar laptop incelemesi yazdım ki sadece sana bu incelemeler ışığında DELL i tavsiye ederim. Yüksek performansının yanı sıra ısı ve ses yapmıyor. Özellikle Inspiron serisinde ses sıfır, fan yokmuş gibi adeta fan sesi bile yok. Isı yönünden de gayet düzgün ısı problemi yok ama şunuda unutma her makina ısınır ve bu kullandığı ekran kartıyla doğrudan orantılıdır.

Benden bu kadar tavsiye :)

abi teşekkürler yine en iyi seninki oldu :)
şuna bakar mısın nasıl:
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=21.073.038

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
Birde kullanılabilirliğini görmen lazım :D Yani bütün girişler arkada olursa sürekli nazik davranman gerekir eski bir notebook un monitörünü çatlatmıştım ordan biliyorum. Eski monitörlerin arkadaları bonbeli geliyor az bi boşluk oluyor usb kablosunu takmak için biraz öne eymek istemiştim sanırım bi parmağım monitörün üzerinde kalmış Ve azçık eğince çat diye bi ses geldi 500 YTL e patladı.

FileZilla

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Toshiba a200-1bp kullanıyorum hani şu yeni kasalarından toshibanın
seside gayet iyi kendiside, ah bide xp driverları gelse ah ah uçacakda :)

yani denildiği gibi toshibanın sesi kötü değil,
maniak, hemşo gel bir ara sana müzik dinleteyim gör sesi :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5