İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Laptop’ı artık mezar taşında

Lee

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Ocak 2010
Mesajlar
139
Reaction score
1
Laptop’ı artık mezar taşında
Kistik fibroz hastalığı sonucu geçen yıl 17 yaşında yaşama veda eden Ege Bozan’ın mezar taşı bilgisayar şeklinde yaptırıldı.


Yakalandığı kistik fibroz hastalığı sonucu geçen yıl 17 yaşında yaşama veda eden Ege Bozan’ın mezar taşını ailesi, “Ailemden sonra en çok sevdiğim şey” dediği bilgisayarı şeklinde yaptırdı.

Bozan ailesi, 1992’de doğan oğulları Ege’nin sebebi bilinmeyen hastalığı nedeniyle 3-4 yıl hastane hastane dolaştı. Bronşit, astım ve tüberküloz olabileceği şüphesiyle Ege’ye onlarca test yapıldı. En sonunda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde teşhis konuldu. Ege, genetik bir rahatsızlık nedeniyle doğuştan akciğerde karbondioksit ve balgam oluşturan kistik fibroz hastasıydı. Doktorlara göre mutlak son kaçınılmazdı. Tek çözüm akciğer nakliydi. Dünyada en zor nakillerden biriydi. Zaman zaman solunum sıkıntısı çeken Ege için İstanbul’da ellerinden geleni yaptıklarını düşünen aile, umutla, oğullarını İngiltere’de kistik fibroz üzerine uzmanlaşan bir hastaneye götürdü. Doktorlar, İngiltere’de uygulanan tüm tedavi yöntemlerinin Türkiye’de de uygulandığını söylediler.

14 yıl hastanede geçti

Bozan ailesi, hastalığın kesin bir çaresinin olmadığını öğrenince Ege’yi mutlu etmek için ellerinden geleni yaptı. Birlikte tatile, sinemaya gittiler ama 14 yılın büyük bir bölümü hastanede geçti. Ege hiçbir sıkıntı yaşamadan lise 1’inci sınıfa kadar geldi. O arkadaşlarının “Kirpi”siydi. Son dönemlerde oksijen tüpünü yanında taşıyor, arkadaşları ve ailesiyle kafeye gidip kahvesini içiyordu. Ege’nin en büyük tutkusu Galatasaray’dı. Takımının hiçbir maçını kaçırmıyordu. Fatih Terim taklidiyle arkadaşlarını güldürüyordu. Ege, durumu kötüleşince okulu bırakmak zorunda kaldı. Bilgisayarı onun en büyük uğraşı oldu. Teknolojiye çok meraklıydı. Babasına yeni teknolojik ürünler ve gelişmeler hakkında bilgiler veriyordu. Ege, hastalığı süresince 2001 ve 2006’da iki kez yoğun bakıma kaldırıldı. Hastalığa direnen Ege geçen mart ayında tekrar hastaneye kaldırıldı. Anne Kudret Bozan’a “Anne, bu yaz yazlığa gidebilecek miyim?” diye sordu, 19 Mart 2009’da öldü. Baba İbrahim Bozan, “Biz onunla arkadaş gibiydik. Onu kaybedeceğimizi bildiğimiz için 17 yıla çok şey sığdırmaya çalıştık” dedi. Ege’nin adına kurdukları internet sitesiyle kistik fibroz hastaları ve yakınlarını bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyleyen Bozan, “Belki de yüzlerce kistik fibroz hastası çocuk astım, bronşit zannedildiği için hayatını kaybediyor. Aileler daha duyarlı olmalı” diye konuştu.

Banyoya parfümünü koydum, gelip gidip kokluyorum

Bozan çifti Ege’nin adına kurdukları internet sitesiyle kistik fibroza dikkat çekmeye çalışıyor. Anne Kudret Bozan, internette sitesinde oğlu için yazdığı mektubunda, “Sıcaklığını ve kokunu duyamamak çok kötü bir duygu. Banyoya parfümünü koydum. Gelip gidip kokluyorum” diyor.

kaynak: http://haber.mynet.com/detay/yasam/laptopi-artik-mezar-tasinda/501439
 

KR@LKSK

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Aralık 2005
Mesajlar
340
Reaction score
0
Başlıktaki kızgın iconun sebebini anlayamasamda;

Allah rahmet eylesin
 

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
54
İnsanlar evlatlarının yavaş yavaş, ağır ağır gözlerinin önünde ölmesini izlemiş kalkmış tepki başlığı atıyorsunuz. Mezar taşını laptopta yaptırır, uzay mekiğide. Ailenin acısını tahmin bile edemiyorum :(
 

simsir

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Mart 2008
Mesajlar
1,269
Reaction score
17
Konum
Malatya
2009'da ölen gencin tekrar hatırlatılması ki özellikle "mezar taşı" vurgulanması pek hayra alamaet değil, gelecek 1 haftanın gündemine dikkat derim,
 

cFrog

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Mart 2010
Mesajlar
443
Reaction score
7
yemin ediyorum tüylerim diken diken ve gözlerim dolmuş vaziyette Allah korusun:s
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst