İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Levent, Bülent ve Mert balık Tutmaya Giderse...

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Levent ve Bülent oğullarıyla balık tutmaya gittiler. Levent oğlunun tuttuğu balığın iki katı kadar balık tuttu. Bülent de oğlunun tuttuğu balığın iki katı kadar balık tuttu. Toplam 21 balık tutulmuştu. Levent’in oğlunun adı Mert’ti.

- Bülent’in oğlunun adı nedir ?
- Her biri kaç balık tutmuştur?' denildi...

İlkokul 3.sınıfların matematik dersine ait bir soru imiş.. Zor bir soru değil mi ?

Bunu çözemezsek akıl yaşımız ilk okul 3' e giden bir çocuğunkinden daha az diyebilir miyiz ? Çünkü ben cevabını bulamadım ...!

Sizlerin cevabını alabilir miyim.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
yorumlarda doğru cevap gelmiş :D
Bülent=Dede Lewent=Bülentin Oğlu Mertin Babası da Lewent ise...Mert X kadar Balık tutuysa Lewent 2X kadar Bülent de 4X kadar tutu..
4X + 2X + X=21 ise;
7X=21
X=3 Mert 3 Balık Lewent 6 Balık Bülent ise 12 Balık tutmuşturlar......

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
@yagmayok

Sen zaten copy-paste hayat yaşıyorsun; nerden bileceksin matematiği...

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
@tr.st
:D işte o da doğru değil...

@bilgi
Benim işim matematikdir. Buna rağmen çözememiş olmam benim sinirlerimi bozdu :D

DİPNOT: "0"a değer biçebilen tek insanım

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Peki sizce soru ne şekilde sorulmalıydı

Levent; oğlu Bülent ve torunu mert ile balık tutmaya gittiler. Levent oğlunun tuttuğu balığın iki katı kadar balık tuttu. Bülent de oğlunun tuttuğu balığın iki katı kadar balık tuttu. Toplam 21 balık tutulmuştu.
Her biri kaç balık tutmuştur?'

gibi olabilirdi. az önce kızarkadaşımla (kendisi matematik öğretmeni) konuştum , soruyu sordum. o değişik bir açıyla yaklaştı cevaba. bülentin oğlunun hiç balık tutamadığını. dolayısı ile leventin 7 mertinde 14 tane tuttuğunu savundu. önceki postumda verdiğim yanıtı onada söyleyince haklısın dedi. daha önce bir öğrencim bu soruyu sormuştu dedi. bende kızdım tek bilinmeyenli denklemde 0 değer alınırmı diye. haklısın diyip bozuldu :D

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Matematik öğretmeni bile soruya düzgün yanıt veremiyorsa; vay ben bu eğitim sisteminin haline...

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Orta okulda, lisede vs... öğrencilerin matamatik hocalarına genelde şu şikayette bulunurlar. Hocam bu limit, , fonksiyon, türev vs.. bizim ne işimize yarayacak. Boşverin anlatmayın... :D

Ah öğrenciler. Çok yanılıyorsunuz. Verilen derseler arasında en önemlisi matematiktir. Çünkü matematik sadece 2+2=4 sonucunu çıkarmaktan öte olan bir dersdir...

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Matematik bölümünde okuyorum.Genel itibariyle zor soru sayılmaz tabi ki ilkokul 3. sınıf öğrencisi için epey zor soru.
Çözülemeyen kısım matematik değil,oradaki kelime oyunu.Dolayısıyla bu bir matematik sorusu değil,zeka ve dikkat sorusu;ancak bizim ezberci eğitim sistemi yüzünden, beynimiz en olasılıkları en aza indirip en olağan durumu ele alıyor.Levent ve bülentin ayrı ayrı oğulları olması gerektiğini düşünüyoruz.

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
4 kişi olsa toplam nasıl yanlış oluyor ki

2y+y+2x+x=21
3(x+y)=21
x+y=7 olan tüm kombinasyonlar toplamı sağlar, 12-6 ve 1-2 veya 8-4 ve 6-3 gibi.

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Diğer çocuğun adına Sarı Çizmeli Mehmet Ağa Jr. diyebiliriz, kızsa da Ayşe veya Fatma olabilir, Türkçe'de ismi bilinmeyen herhangi kişi yerine kullanılan tabir, literatüre bile girmiş:

Turkey - Sarı Çizmeli Mehmet Ağa ("Mehmet Agha in Yellow Boots"), bilmem kim ("I-don't-know-who-it-is")[4]
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Doe

Diğer bir alternatif; sadece bu adamın adının Bülent olması verisiyle çocuğunun ismini bileceksek rasyonel olarak mümkünatı ancak şöyle olabilir; Bülent olarak ilk akla gelen üç kişi Bülent Ersoy, Ecevit ve Korkmaz'dır; ilk ikisinin çocuğu olmadığına göre bu olsa olsa GS'li Bülent'in Selin adındaki kızıdır diyebiliriz paso tribünde ağladı bilmem polis tartakladı falan diye çıkan o velet ama buna puan veren hoca anca risk nedir sorusuna bu bir risktir yazana puan veren hoca olabilir ki baya düşük bir ihtimal o hocanın ilkokul sınavlarını okuyor olması.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.