İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Link degişim & Google

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Şubat 2003
Mesajlar
2,489
Reaction score
0
Konum
Bursa Ankara
sticks profesyonel biri bu islerde bu dost site olayina gelmez arkadasimiz page rankin 6-7 den yuksek ise belkim gelir.

onun disinda ucretli yapabilirsin sanirim,sticks sana bilgiyi verir.
ben yapmis idim cunku,yeni acilan sitem bilmiyorum heralde bunun da etkisi olmus olacak ki 4 page rank aldi.yani sticksin sitesinden link yeri satin aldim diyebilirim turkcesi

bu sektor turkiye de yayilcak kisa surede gorun bakin...
 

yoktur

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Ekim 2004
Mesajlar
2,366
Reaction score
1
Konum
/etc/istanbul.c
Dostum haklısın bu pr için yakında link satış sitesi çıkar Türkiyedede diye düşünüyorum.Ama bu iş için pr si yüksek birinin önayak olası gerek bu işe.
Zaten yurt dışında uzun zamandır var.Link satmak isteyenler almak isteyenler için şu linke bakabilirsiniz.
Pr5 bir siteniz varsa link satmak isterseniz aylık :D 25$ civarı

http://www.textlinkbrokers.com/

http://www.linkadage.com/Auction/XcAuctionPro.asp
 
S

Sticks

Misafir
yoktur : Verdiğin sitedeki PR4 fiyatları yüksek (Text link ads).
Linkadage ilk açıldığı günden itibaren , ki o zamanlar satıcı değil alıcı çoktu ve ben o zamanlar linkadage sayesinde bayağı bir reklam gelirimi arttırmıştım.
Şu anda link satışlarımı yabancı büyük forumlarda yapmaktayım ve gerek reklam özelliklerindeki faktörlerden gerek ise 40 kadar sitem olması ve sürümden kazanmayı hedeflememden gerek ise her bütçeye uygun olması amacından dolayı fiyatları genellikle dediğim gibi bütçelere uygun tutuyorum. 1: 40 kadar ve birçoğu PR5 ten yüksek olmasından ötürü - Örneğin piyasada $50-$60 arası bir linki ben $35-$50 arası tutuyorum. Bunun sonucunda 40 sitenin birçoğu dediğim gbi iyi pr olması ile normal bir website sahibi bir sitede 2-3 reklam alırken ben ortalama 35-40 reklam veren ve bunların ortalama 50-65 reklamı olmasından sırf text linklerden hyatımı sürdürebilyorum. Ve ucuz tuttuğum bir siteye diğer webmaster gibi 2-3 alacağıma 10-15 adet reklam almış oluyorum. Nasolsa tümü kar.

Linkadage kaliteli bir yer, yukarda belirttiğim gibi ama bir PR4 ü text-link-ads gibi bir yerden $25 ten başlayan fiyatlara alacağına normal bir webmasterdan gidip max $10 a bulabilirsin.Ve maksimum diyorum dikkat ederseniz.

Akreplist, kardeş Türkiyede inan herşey o kadar çok gelişti ki. Gelişmek sorun değil bir işi prof olarak yapmak var. Şimdi Türk sitelere bakıyorsun ve çok başarılı şeyler var gerçi... Bir karşılaştırma yaptığın zaman - Aynı ziyaretçi kitlesi ve sayısı , aynı içerik, aynı türden reklam alınan bir Türk bir de yabancı siteyi karşılaştırıyoruz örneğin :
2.000 Günlük tekil ziyaretçisi olan ve webmasterlara yönelik birer site. Ziyaretçi kitlesi olarak da Türkde 100% Türk ziyaretçi - dilin evrensel olmayışından , yabancıda 65% kendi vatandaşı ingilizce oluşundan.

Şimdi burada mesela adam bu sitede $30 dan banner rotasyonuna 5 tane 468-60 banner alıyor ve $150 kazanıyor sırf bannerdan.

He işte burada başlıyor olay. Türkiye internetinde de baktığınız zaman aynı şekil internet görsel reklamcılığı gelişmiş durumda. Ama bir bakıyorsun bu Türk sitenin sahibi genç arkadaşımız toplam $20-$25'e maksimum , aynı şekilde reklama talip oluyor.

Şimdiii.... Bir bakın $150 nereee $25 nere.. Ki şu da var bu Türk arkadaş kimi aylar reklam verenlerin cimriliğinden ya $5-10 a talip olur başka reklam veren olmayışından , ayrıca bunu bulamadığı aylar da olur. Ama o yabancı mutlaka ve mutlaka satışa sunduğu gün içerisinde max 36 saat içerisinde o 5 alanı da doldurmuştur.

Eeee türkiyede bu text link ve pr olayı geliştiğinde , istenildiğinden çok daha düşük tutulsa da millet buna para vermeye yanaşacak mı ? Bak sana ücretli script buldum , işine yarar veriym, serverım var sana aylık değeri $30-40 lık hosting açiym (aslında etrafta $3-5 e bulursunuz), sana domain aliym ($30-40 değerinde bi reklam için $7 değerinde domain) gibi süren ve günümüze dek süregelmiş kandırmacalar ile linki almaya kalkacak çok insan var. Yada mutlaka beleşe getirmeye çalışılacaktır.

Ben normal bir website sahibinin kalkıp da text link alacağını sanmıyorum.

Ve aklıma geldi, unutmadan : Google nasıl olsa Türklerin keyword spam yapmasına izin veriyor ya (!!!) ne diye adamlar text link alıp gerçek seo yapsınlar. Sitede ya göze çok çirkin gelen bir şekilde binlerce keyword ü koysunlar, kullanıcıya göstermek istemeyenler arka plan renginde yapsınlar (ki bu spam olduğuna dair gerçek kanıt)... Al işte sana SEO , daha ne ihtiyaçları var ki optimizasyona ? İlkel yöntemlerle adam optimize etmiş.


Unutmamak lazım amaaa... Adam sitesini Google'a göre optimize etmemiş, tamamen Google'ı kendisine göre optimize etmiş!! :D

Bana gelen arkadaşlarla online diyaloglarımızdan bazıları :
Kardeş niye keyword spam yaptın ? Çok belirgin ve inan Google fazla sürmez banlar. Şanslıysan bikaç ay belki süregelir ve gerçekten şans sonucu banlanmazsın. Ama siten şu anda Google tarafından pek önem görmediği ve ayrıca mevcut PR ile indexlenmiş sayfa sayın düşük olduğundan şu ana kadar banlanmamış. Ama inan kısa bir tabirle : Siten Google da önem kazandığı an banlanmaman elde değil .

Cevap : Ya kardeş bütün siteler yapıyor bunu benim de ihtiyacım var bana mı denk gelcek google ?
Açıklama : O bütün siteler dediği sitelerin arasından eski olanların ve uzun süredir bunu yapanlarının birçoğu Google dan banlamış haldelerdir. Ve bu ban kalkmaz bir daha . Bunun yanısıra sitenin geleceği tamamen kararmış olmakla beraber uzun zamandır o şahsın uğraştığı ve gelir kapısı olarak gördüğü o site tüm yolları kapamıştır ona artık.
Banlanmamş olanları ise, ya google 'ın henüz farketmediği yeni sitelerdir, yada değer kazanmamıştır yada Google'ın o sayfaya erişimini engelleyerek sitenin tamamen banlanmasını bir bakıma engellemiş olmakla beraber diğer motorlara spam yapmaktadır.

Bunlar ve bunlar gibi sebepler... Zihniyete bakar mısınız ?

"Hakim Bey, neden beni hapise atıyorsunuz ki ? Geçen TV de çıkan adam da 10 kişiyi öldürmüştü benim gibi. O niye şimdi Amerikada ? Ben niye hapse giriyorum ? Hem ben başkaları öldürüyor diye öldürüyorum yoksa neden öldüreyim ki. Sebep yok hiç..."
Hakim "Asın şerefsizi"


Herkese kolay gelsin arkadaşlar. Eğer gün gelir de link alacak olursanız başka bir siteden mutlaka bana msn yada icq ile ulaşın size yardımcı olayım. Unutmayın ki bir link almak bakkaldan ekmek almaya benzemez , sonuçları büyük oranda etkileyen çok önemli faktörler mevcuttur.

Umut
 
S

Sticks

Misafir
Dostluklar karşılıklı çıkarlara dayandığı sürece dostluk olmaktan çıkar, yıpranır ve gün gelince biter.

Internetteki dostluklarda gerçek hayattaki gibidir.

2 kişi link takası yapıyorlarsa bu dostluk değil karşılıklı çıkarlar doğrultusunda oluşan çıkarlar içindir :
Arama motorları,
PR
Ziyaretçi vb...

2 Site çıkar amaçlı link değiştirdiğinde dost site olmazlar :
Site ortağı ,
Site Partneri
Çözüm Ortağı
Link Partneri vb... gibi siteler olurlar.

Ancak bir dost site , ticari olmayan sitelerin genellikle içeriği doğrultusunda gerek kaynak sunmak için, gerek diğer bir siteye karşılk beklememek maksadı ile link vererek vb olur.

Daha uzatmaya gerek yok. Bu kadar tutcam anlayan anlar önemli bir konu değil sadece "Dost Site" terimine yönelik bir açıklama özeti.
 
G

Gencturk.Net

Misafir
Ya bu pr olayi o kadar da zor değil arkadaşlar, kolayca pr yükseltilir... öyle ince düşünmeye gerek yok. Para ile link almaya hiç gerek yok. Yapin birkaç bedava popupsuz ve görünümü biraz düzgün site. olay tamam... içerik tabiki olursa daha iuyi, ama her zaman içerige dahi gerek yok...

Bakın şımdi bu sayfalara:
http://www.turkcelebs.bz.tc
ve http://www.turk-celebs.bz.tc

fazla bir özellikleri yok aslında sayfaların, görüyorsunuz... ama birde pr'e bakin: ikiside pr 5. :

http://www.sitelerim.info/pagerank_kontrol.php?url=www.turk-celebs.bz.tc
http://www.sitelerim.info/pagerank_kontrol.php?url=www.turkcelebs.bz.tc

Yani.. olay para ile link almakta olsa ben bu sayfacıklara pr 5 yapamazdım...

Bu güzden: mesela http://signup.bz.tc/ buradan bedava site alabilirsiniz freeservers veya 8m.com ile ayni :) ( dikkat edin, ilk hafta reklamsız veriyor freeservers tabanli bedava siteler ama sonra popuplu bol reklamli alan ekliyor en uste, login olup "splitbanner" veya "popup" seçeneğini seçerseniz reklam bu sayfalardaki gibi veya alttaki ornek gibi sade olur.)

Bu amaçlı bir siteyi yaparken kalici olmasina dikkat edin, yani o site orada uzun sure kalabimeli, cunku pr zamanla artar, ama, bu arada silinmemelisiniz, yani bedava site alirsaniz kullanim kurallarina ozellikle dikkat edin, emek boşa girtmesin.

Mesela http://www.matrix-reloaded-turk.bz.tc/ (pr3): içerik basit ve sinema ile ilgili, bu site hemen bir iki saat içinde yapilabilir, hiçbir directory ise bunu eklemekte zorlanmaz, arabuldan dmoza kadar heryere kabul ettirebilirsiniz. Cunku rahatsiz edici birsey yok! Sonra asiri reklam da yok! Popup yok! (1 tane hosting ekliyor ama onu saymaya gerek yok ) siteye herhangi bir reklam da eklemiyoruz... zaten siteyi reklam için de yapmiyorsunuz :)

Sonra bu tür sitelerinizi birbirine linkleyin, her sayfaya sonra birde kendi ana sitenizin linkini ekleyin. Bu link sizin ana sitenize olmali ama illaki ana sayfa olmasi gerekmez.

Bu tür siteleri linkleyecek bircok site var, oralara sitenizi bedava ekleyin, bunda dikkat edin linkinizi direct sizin sitenize veren sitelere ekleyin linkinizi, yoksa http://bilmemene.com/linkout.php?falansayfa diye link veren sitelerden size hiç bir fayda yok, uzak durun... cunku size hiçbirsey kazandirmiyorlar ama sizin eklediginiz sayfalardan kazaniyorlar cunku eklediginiz sayfalar onlarin sayfasinda anahtar kelime oluyor... sonra tabiki dmoz ve benzeri sitelere link ekletmeye bakin,... ve her kurdugunuz kucuk siteye text link olarak kendi sayfanizda bulunan bir sayfaya link de eklemeyi unutmayın. resimli eklerseniz resimde "alt" olarak yine bir bilgi yazin. Bir ay sonra sonuç alirsiniz.
Ayrica bu kurdugunuz siteler de PR kazanacaklar, yani onun PR'i artinca otomatik olarak oradan link verdiginiz siteye de bu PR atişi etki yapacak.
Yani kademe kademe prler her sayfada artacak.

Yani... Demek istedigim, link için gereksiz sitelere para vermeyin... zaten parayla vereceginiz link kalici olayacaktir, parali link pr5e ulastiktan sonra pr6 7 yapmak için gerekli olabilir, ama pr5e kadar paraya gerek yok... Bu tur siteler ile link değisimi ile olur.
 
S

Sticks

Misafir
Şimdi arkadaş, sana veya şahsına yazılmış birşey değildir aşağıdaki notlarım ancak şunu bilmeni isterim ki bu iş benim gerçek - Full Time mesleğimdir ve hayatımı bununla sürdürüyor olmamdan dolayı bu konudaki bilgileri sizlere aktarıyorum.

1: Yazdıklarım, esas kaynaklarından öğrenilmiş ve gerektiği taktirde onaylanmıştır. Yukarıda verdiğim bir link vardı Google hakkında lütfen onu ingilizcesi olanlar okusun eğer bilgi edinmek istiyorlarsa. İngilizcesi olmayanlar burada sorularını sorabilirler şahsıma.

2: Backlink alırken linkout.php?anasayfa vb den bahsetmen. Biz zaten backlink diyoruz ve backlink SEO da yani Arama Motoru Optimizasyonunda bir terimdir. Ve genelde Backlink diye yazılır. O yazdığın şekil bir link sadece bir siteye linktir. Backlink diyoruz ki . Dediğim üzere Backlink = Bir siteye başka bir sitenin verrmiş olduğu, eklendikten belirli bir süre sonrasında arama motorları tarafından crawl edilmesi (veritabanına eklenmesi) ve sonucunda sitenizin Link Popularity (Popülaritesi) kontrol edilirken, bu linkinizin mevcut olduğunu görebildiğiniz linke verilen addır.
Diğer bir terim olan Direct Link yada Linking (Direkt) terimleri de aynı anlamı taşımaktadırlar. Indirect yada In-Direct link yada linking ise herhangi bir yazılım yardımı ile bir siteden diğerine verilen linktir. Örneği : www.DigerSite.com/DostSite.php?Ornek=Sitenizinİsmi gibi . Bu linkler arama motorları tarafından birer link olarak kabul edilmemektedir.

3: Kısa tutacağım : Site içeriğinin kalıcılığı değil, güncelleniyor olması önemli bir etkendir ve çok yararlıdır. Sebebi : Arama motorları her siteyi sürekli günceller. Bu güncelleme sonucunda sitenizin canlılığı farkedilir.

4: Sitene baktım ve Marketing raporlarını da kontrol ettim. Şu an sanıyorum siten şanslı bir pozisyonda yada PR güncellemesinin tamamlanmamış olduğundan şu an siten hala PR5.
Sebep 1 (Şans) : Sitenin pek backlinki bulunmaması , google bot'unun sitene gelip gerekli verileri almaması sonucu PR'nin update edilmemesine yol açıyor. Bundan önce bir önceki update de bulduğu backlinklerin hala sistemde iş görür halde gözükmesi şu an mevcut backlinklerin 2 adet ve bunların da PR düşük olması , yanısıra PR5 'e ulaşmana yardımcı olmayacak olması , Şans diye adlandırdığım terimi tetikliyor.
Sebep 2 : Google son günlerde PR updatelerini tek tek farklı serverlarında yapıyordu ve sistem senin bulunduğun Google serverına ulaşmamış olabilir.
Diğer bir sebep ise Google her sitenin düşüşe geçen PR lerini hemen update etmiyor. Bir süre sonra gerekli düşüşü yaşayabilmen olası.

5: Lütfen kullanıcılara yanlış bilgi sunma. "Bu tür siteleri ekleyecek bir sürü site var" vb.... Çok Yanlış! Bir sitede backlinkin olabilir ama bu sitede ne kadar çok outbound yada kısaca diğer sitelere link varsa o kadar olumsuzdur. Belirttiğin sitelere FFA denmekte yani "her linke açık" site ancak bunların yararı yoktur sadece vakit kaybı oluşturur. Eğer olmasaydı şu an backlinlerine bakarken onları da görürdüm Google'da.

6: Biz burada keyfi bir link satın almaktan bahsetmiyoruz. Konuyu yanlış anladığın ortada. Neden dersen : Keyfi ve sadece hobi olarak yapılmış bir sitenin hiçbir şekilde PR'ye ihtiyacı yok zaten. Önemli olan Ticari yada Kar amaçlı yayınlanmış olan sitelerdir. Bunun içinde Firma tanıtım siteleri de mevcuttur. PR5 e ulaşmak hiç de zor olamakla beraber bir profesyonel için PR6 olmak da pek o kadar zor değildir. Eğer isterse kısa sürede , en yakın Google güncellemesinde PR6 olma şansı yüksektir. Hatta sana en basit örneği vereyim :
Ben , şahsen (bu ay bi tanesi 6 ya düştü tembelliğimden ama önemli değil yeniden kazanırım) 2 tane sitemi birden birkaç ay içerisinde PR7 ye çıkardım. Normal - seo da o kadar ilerleyememiş bir webmaster bunun için aylarca onca parayı hatta genellikle Arama motorlarında etkin sonuç almak, PR7 için yüzlerce doları gözden çıkarır. Birkaç faktör dışında pr7 1 ay içerisinde elde edilemeyeceğinden birkaç ay sürekli harcama yapar. Sizce bu 2 siteyi PR7 yapabilmek için ne kadar harcadım ? Fiyatlara göre filan bir tahmin lütfen :) Cevabı merak edenler lütfen sorsunlar :)

7 : Yukarıdakine ek olarak : Kimse keyif için almaz, amaç para kazanmaktır. Siz paranızı çöpe atarmısınız? Bir yerden PR Link alırken bunun amacı SEO 'dur. Sebepleri yukarıda yazıyor,lütfen oku ve biraz bilgi edin. Anlamadığın yada eksik olduğuna inandığın birşey var ise sor.

8: Amaç PR Link yükseltmek değildir. <a href="http://site.com">Hey! Bu Benim Sitem</a> Gibi bir linkin neredeyse hiçbir faydası yoktur. Vardır ama bu fayda genelde PR ye yöneliktir. Bir backlinkin fayda etmesi Anchor text kullanımıdır. (mesajlarımda var)

9: Arabuldan bahsetmişsin : Arabulun sistemi ezberimde değil ancak senin söylediğin gibi backlink olarak veriyorsa linki bunda a:) 5. şıktaki gibi bir sayfada onlarca link olmasından dolayı vakit kaybı oluşur ve genelde siten link çokluğundan farkedilip indexlenmez.

10 : DMOZ.ORG - Söylediklerine bakarsak , yanlış anlama ama, çok eksiğin olduğu ve hatta daha işin başında oldğun gözüküyor rahatlıkla. Söylemek istediğim : Dmoz demişsin ama şunu söyleyeyim: Dmoz dünyanın en büyük Open Directory yani açık Dizini'dir. Dmoz tamamen insan eli ile üretilmiştir denilir. Dmoz'un bir özelliği ve ana özelliği Google için ana ve temel bir depo diğer deyişle veri kaynağıdır. Google bir siteyi indexlerken öncelikle .Dmoz veritabanına girer . Ve belirttiğin , sinemayla ilgili olandı sanıyorum, sitenin PR3 olmasında en büyük etken ve asıl sebeplerin başında dmoz da indexlenmiş olmasıdır.

11: Böyle bir site yapmak zor değil bilmem kaç dakikada biter vb demek çok yanlıştır. He evet hiçbir beklenti sahibi olmadan PR elde edebilmek için ve piramit linking yöntemini kullanılması ile PR elde edilir. Bir site sadece PR5 olur, diğer sitelerde de o ana sayfada çok fazla link yoksa (madde 9) kısa sürede pr3 filan olcaklardır. bir dahaki update ile birden çok site pr3 oluşndan pr5 e varabilirler vb..... Bu böyle gder yeni siteler yeni pr vb gibi. Burada amaç PR almak değildir. Interneti bir meslek olarak görmek ve bu yönde ilerlemek.

12 : Yukarıdakine ek olarak : Bir Doktor'a saç boyası , makas , fön makinesini ver. Sonuç ne ise, bir insanın hiç bilmediği bir konuda araştırmasız ve hiçbir bilgi dayanağı olmaksızın bir webmaster site(ler) yaparsa sonuç bu olur. Konu dediğim gibi, gerek ticaret, gerek para kazanmak gerek hayatını sürdürmek. Hepsi aynı kapıya çıkar : Maddiyat. Doktor sonuçta salak değil fazla işin içine etmeden ufak da olsa bişe yapar , en azından, beyin a. larında gördüü gibi en azından saç kesimini (kazımayı :p) görmüştür. Ama ki doktor kalkar da bir profesyonel gibi işini yaparsa para kazanır.Webmaster için de aynı. Kalkar kendi konusunda değil hiç alakasız bir konu yaparsa kazanamaz diye bir şart yok, heleki günümüzdeki teknolojiler ile . Ama ziyaretçi bulabilrse ve hiç alakası olmayan bir siteye nasıl olur da ziyaretçi çeker. Eğer ki bildiği konu sayesinde bildiği ve yaptığı araştırmalar sonucu ilgi alanına uygun bir site yaparsa en iyi hizmeti sağlar ve başarılı olur - Parasını da kazanır.

PR Link alımı ile ilgili : Şu var ki on binlerce insan günümüzde PRleri yüksek sitelerde para karşılığı link satın almakta. PR alıp almamakla alakalı şunu eklersem inanıyorum ki sonuç çıkacaktır : Link satın alan insanlar genellikle İnternet işlerini vede webmaster lığı profesyonel olarak sürdürmekte ayrıca Arama motoru optimizasyonunda yeteri kadar ilerlemiş konumdalar. Bir düşünürseniz, onca insan link alıyor veya satıyorsa ve bunlara yüzlerce hatta binlerce dolar harcıyorsa inanın bunlar zengin ve amaçları para harcamak değil. Sadece : Profesyoneller ve Para Kazanmak. Bir düşünün. Aksini düşünüyorsanız ya gerçekten hiç bilginiz yok yada bu adamlar gerçekten Zengin yada tamamen profesyonellikten uzak cahil salaklar... Sizce ?

Neyse eksik var mı yazmayı unuttuğum ama yeteri kadar yazdım. Kısa ve öz tutmaya çalışsam da bir kelime yazınca en kısası yukardaki gibi oluyor.

Önceki mesajlarımı da , eğer ilgilenyorsanız bu konularda mutlaka okuyun ondan sonra sorun.

Lütfen bana da acıyın ve mesajları , cevapları kısa olabilecek şekilde yazın lütfen. Örneğin birşey yazarken önce araştırın. Örneğin sıruyu sorarken önce bir araştırın kendi açıklamanızı yazın eğer biraz bilginiz varsa ben de eksiği doldurayım.
Kolay gelsin
 
S

Sticks

Misafir
Eklemeyi unuttum arkadaşlar bir yere bakarken aklıma geldi tekrar :

PR kendi başına hiçbir önem taşımamaktadır . Yokuş çıkarken zorlanıyorsunuz ve arkadan desteğe ihtiyacınız var. Buna göre:
Yokuşu Çıkma eylemi : Google da istediğiniz kelimede aranırken var olmak ve sıralamada yukarı çıkmak (Örneğin : İlk arama sonucunda ilk 10 da olmak).
Zorlanmak : O kelimede çok geride olmak ve düşük PR
Arkadan destek : Mutlaka Anchor Text kullanımı , başarılı bir şekilde optimize edilmiş olan kaliteli bir içerik , Google PR.

Çok net açıkladım anlaşıkmıştır umarım. Bir desteğe ihtiyacınız var ve bu olmazsa olmaz.


Ekleme : Diğer bir notum ise PR5 'e kadar para harcayıp harcamamak =
Arkadaşlar site açıldığından itibaren PR'nizin düşük olması önemli değil. GencTurk arkadaş, demişsin ki "PR5 kolay , para harcamayın" yaw arkadaş , "Ağaç yaşken eğilir terimini bilir misin?" He işte. Site açıldığı andan itibaren atılan her adım kendi kendine çok büyük önem taşır. Eğer yüksek PR için ücretsiz bir kaynağınız yoksa , ki link değişimleri yaparak ulaşabilirsiniz, para vermeniz şart (diğer bir anlamda en baştan itibaren etkili sonuç almak, boş boş oturmamak istiyorsunuz). Site ilk açıldığı günden itibaren düzgün yapılmış, iyi optimize edilniş ise eğer sonucunda o günden itibaren pr yükseltme çabasına girerek yavaş yavaş Google da yer almaya başlarsınız ve gün gelir PR5 yada 6 ya vardığınızda zaten güzel konumlarınız vardır. Sıra daha da ileriye gitmek. Unutmayın ki PRsi diğer siteden çok çok daha düşük olmasına rağmen onunla yarışan ve çok daha iyi bir şekilde optimize edilmiş bir site diğerine oranla çok daha iyi sıralamalar elde edebileceklerdir.
Bu yüzden lütfen , herşeyi zamana bırakalım diyerek yükselmeyi ve yükseldikten snr optimize etmeye başlamayın. Ve unutmayın eğer bu işi para kazanmak, yüksek ziyaretçi sayısına ulaşmak istiyorsanız lütfen ve mutlaka linki ücretsiz temin edemeyecekseniz satın alınız.

Çok ufak artı bir not :
istenilen PR ye ulaştıktan sonra nasolsa bundan snr hep burda kalırım diyerek backlinklerinizi sakın kaybetmeyin. Satın almanızza artık gerek yok , tek yapmanız link takasları. Her çalışmanın bir çıkışı olduğu gibi düşüşü de vardır ve kimi zaman bu düşüş çıkıştan çok daha yüksektir.
 
G

Gencturk.Net

Misafir
Dostum bu teorileri bilmeyen kaldımı.. ben teoriden değil uygulamadan bahsediyorum.

Parayla alınan PR kalıcı değildir, onu söylemek istiyorum.
Parayı verirsin, linki alırsın, PR yükselir, ama sonra o parayla aldığın link için anlaşmanın bir süresi vardır ve bu durumda o link ya kalkar, yada o siteye artık gebe kalırsın... ( veya o site değil değil ama başka benzer alternatifler ) çünkü sitenin PR'ı o parayla aldığın linklere bağlı olarak yükselmiştir. Link kalkınca ise PR kademe kademe düşmeye başlar.

O link ortadan kalkınca sitenin PR'ının kendini koruması için bu arada o linke denk birçok farklı link kazanmış olması gerekir. Bunu o süre içinde başaramadıysanız PR aşağıya doğru ilerler...

Bu yüzden PR'e yönelik link değişiminde kalıcı linklere gerek vardır... Dmoz en başta olmak üzere kategori sitelerelinki ekletmekise nispeten kalıcı PR getirir. Dmoza eklenmiş ikinci siteden link de nispeten kalıcı hatta arttırıcı PR getirir.

Dmoz: Merak etme dmoz'u anlamakta sorunum yok :) Ve şunu söyliim, dmozdakiler de insan, ve kategorileri incelersen bazen alt kategorilerde yeni diyebileceğimiz editorler var (üstlerde de ayrıyetten listelenmemiş olanlardan bahsediyorum) ama daha editörün kategorisinde site cok az, işte bunlara fırsat kategori denir, oraya kaliteli site gönderirsen, tabiki doğru kategori ise, (kategoriye göre de site yapabilirsin) ve kolayca eklenecek şekilde tarafsız (kendi siten ama tarafsız olabilirsin - en bilmemne en hede demeden mesela) ve keyword başlık değilde bilgi baslık ve cümle açıklama ile site gönderirsen o zaman siten daha çabul listelenebilir, çunku daha editörün isei üsttekiler gibi başindan aşmış değildir... ve, sonuçta insanın tabiyatında biraz da tembellik vardır, sen editöre en az iş düşecek şekilde link yolla, siteni bombardıman edip editörün sinirini bozmak yerine en doğru kategoriye en doğru şekilde gönder bak ne oluyor. Dmoz'a site eklemek bir nevi halkla iliskilerle ilgili bir durum, ilk defa karsılasan bir kisiye kendini tanitir gibi ilk defa siteni gören bir kisiye siteni tanitip beğendireceksin!

"Ve belirttiğin , sinemayla ilgili olandı sanıyorum, sitenin PR3 olmasında en büyük etken ve asıl sebeplerin başında dmoz da indexlenmiş olmasıdır."
Yine dediğimi tasdikliyorsun :) - Paraya gerek yok, kategoriye yönelik içerik site yap, popuplerle editörü boğma, sayfa reklamsız olsun, (bir tane hosting şirketi reklamı olabilir) siten eklenir, eklendikten sonra o sitenin PR'i yükselince oradan link verdiğin siteye de etki yapar.

istenilen PR ye ulaştıktan sonra nasolsa bundan snr hep burda kalırım diyerek backlinklerinizi sakın kaybetmeyin.
Bu yüzden para degil kalıcı link içeren site diyorum zaten! Yukarıda acıkladım, para ile link aldıgın siteye gebe kalma durumunu...
Paralı link PR5 den sonra işe yarar, önceki mesajda da belirttim, PR 5e anlattığım gibi ulasırsanız o pr temeli sağlam prdir, sonra parayla eklenecek link ve buna bağlı PR ortadan kalksa bile geri düşeceğiniz nokta PR 5 olacaktır .

Bol bol -reklami az, popupsuz, tek konuya yönelik- içerik site yapın, oradan ana sitenize link verin. Dmoz'a ekltin, diger kategori ile listeleyen sitelere ekleyin, O sitedeki link gün gelir sizin PR'ınızın temelini oluştirabilir.
Bedava site, ne demiştim : http://signup.bz.tc/ ;)
 
S

Sticks

Misafir
Arkadaş diyorsun ki
Dostum bu teorileri bilmeyen kaldımı.. ben teoriden değil uygulamadan bahsediyorum.
1: Teori nedir ?
En kısa biçimde; varsayımdır yada varsayımla eş değerlidir diyebilirmiyiz? Eğer evet ise,
önceki mesajlarımda sunmuş olduğum hiçbir bilgi birer teori değildir. Tamamen bilginin kendisidir ve Google sistemini kurmuş olan, 2 Üniversitede, arama motorları hakkında tez hazırlayan, öğrencinin kurmuş,geliştirmiş olduğu, kendisine ait bir sistemdir. Verilmiş bilgiler bu Kurucuların verdiği bilgileri, Türkçe hali ile son kullanıcıya ulaştırılmış biçimidir ve tahmin yada varsayımlara dayalı değil tamamen bu sistemin yaratıcılarının yazılarının kendisidir.
Yada teoriyi sözlük anlamıylaArkadaş diyorsun ki
Dostum bu teorileri bilmeyen kaldımı.. ben teoriden değil uygulamadan bahsediyorum.
1: Teori nedir ?
En kısa biçimde; varsayımdır yada varsayımla eş değerlidir diyebilirmiyiz? Eğer evet ise,
önceki mesajlarımda sunmuş olduğum hiçbir bilgi birer teori değildir. Tamamen bilginin kendisidir ve Google sistemini kurmuş olan, 2 Üniversitede, arama motorları hakkında tez hazırlayan, öğrencinin kurmuş,geliştirmiş olduğu, kendisine ait bir sistemdir. Verilmiş bilgiler bu Kurucuların verdiği bilgileri, Türkçe hali ile son kullanıcıya ulaştırılmış biçimidir ve tahmin yada varsayımlara dayalı değil tamamen bu sistemin yaratıcılarının yazılarının kendisidir.
Uygulamadan bahsediyorsun. Ben bunları uyguluyorum ve yavaş yavaş insanların da uygulamasına yardımcı olduğuma inanıyorum açıklamalar yaparak. Ki insanlar, diğerleri gibi, öyle gör bir şekilde çıkmasınlar caddeye diye. Bir hafta geç açarsın ama bilgi edinmişsindir bu zamanını okuyarak ve görerek geçirmişsindir, kimilerinin "bir an önce başla, vakit kaybetme" diye adlandırdığı şey aslında o söylemi sunanlardan genelde daha da hızlı ve tahminlere değil gerçek bilgiyi sırtlarına yüklerler.

Dostum bu teorileri bilmeyen kaldımı..
Nasıl yani ? Sen onca insanın bu bilgilere ne kadar aç olduğunu göremiyorsan sana gerçekten söylenecek bir söz yok. Buradaki mesajlar yeterli değilse sana şöyle söyleyeyim, son bir - bir buçuk hafta içerisinde msn de 30 kadar bu konu hakkında bilgi almak isteyen insan, hatta yazdıklarımı tekrar tekrar sorarak.
Özel mesajlarda yeni bilgi veya açıklama isteyen kişiler... Emailden hiç bahsetmeme gerek yok bile...

Parayla alınan PR kalıcı değildir, onu söylemek istiyorum.
Nasıl yani ? Şimdi benim müşterilerime bir bakıma salak mı diyorsun? :) Kardeş , bir işi profesyonel olarak yapan her kişi bir text link satın almanın ne kadar kalıcı olduğünu bilmektedir. Bana kalkıp kalıcılığı öğretmeye çalışıyorsun ancak, sanırım yazdıklarımın hiçbirini okumadın. Hele son 2 senedir profesyonel bir şekilde bu işi yaptığımı söylememe rağmen, reklam verenim, sitelerimden bahsetmeme; bu iş sayesinde hayatımı kazanmama rağmen bana hala işi öğretmeye çalışıyorsun.
Şunu unutma ki ona bakarsan bir yere ödemen gereken miktarı ödemezsen tabiiki de kalıcı olmaz. Sen bir Digiturk'e aylık odemeni yapmazsan adamlar açık tutarlar mı hesabını? Yada bir internet paketini ? ADSL kullanıyorsun ama diyosun ki bir dahaki ay para vermem . Sence adamlar napar? :D
Link satın almak ve link'inin aktif kalması için karşı tarafla anlaşma yapmak, bir link alımındaki en önemli faktördür. Sen sanıyor musunki kalkıp öylesine bir insan bir aylığına link aldığında bunun ona yararı olacağına? Ya diyelim bu şahıs sürekli olarak farklı sitelere, her ay reklam veriyor ama hiçbir şekilde bu kişi kalkıp da başarıyı elde edeceğini sanmasın eğer hiçbirinde sabit durmuyor ise. Google'ın aralıklarla backlinkleri update ettiğini bundan sonra diğer serverdan diğer servera sıra ile farklı işlemleri her farklı serverda yaptığını belirtmiştim. Ki şu var öylesine pr update edecek diye link aldın diyelim tam Google update'i bitirdikten sonra. Bir bakıyorsun bir dahaki updatede linkinin süresi doluyor ve Google linki sayamadığından PR düşüyor, SERPS de de sonuçlarda bir düşüş yaşıyorsun.
Buna göre sonuca gelmek gerekirse:
Eğer bir profesyonel, link satın alıyorsa bu linki sadece bir aylık almaz linkini! Bu sayede linki kalıcı olur. Örneğin benim profesyonel müşterilerim, gerek ise link distribütörlerim aldığı linki ilk aydan beri korumakta ve hepsi her ay yenilenmekte. Bir başına $250 değerinde toplu link alan ve sürekli bunu , ödemesini geciktirmemek şartıyla yeniliyor.

Sence satın alınan bir link kalıcı mıdır değilmidir ?
Özet olarak :
a: ) Bir insan, profesyonel değilse, parasını başarı elde etmek için değil çarçur etmek için alıyorsa zaten baştan kaybeder ve tabii ki link kalıcı değildir. Hiçbir iş profesyonel bir biçimde yapılmadığı taktirde kalıcı olmaz ki , internette olsun.
b: ) Eğer bir insan, gerçekten parasını nasıl kullanacağını biliyor ve başarıya çıkan basamaklarını nasıl takip etmesi gerektiğini biliyorsa, her ay öyle kafasına göre link almaz; aksine belirli yer yada yerlere odaklanır ve bu şekilde reklam bütçesini ayarlar. Geri kalanını da bilgisi doğrultuda kullanır.

Bol bol -reklami az, popupsuz, tek konuya yönelik- içerik site yapın, oradan ana sitenize link verin. Dmoz'a ekltin, diger kategori ile listeleyen sitelere ekleyin, O sitedeki link gün gelir sizin PR'ınızın temelini oluştirabilir.
Belirttiğin yerin admini ile de link takasımız sürmekte. Asıl sitesi olan www.biz.ly üzerinde görebilirsin.
Neyse, arama motoru optimizasyonunda tabiiki de sub domainler çıkar ancak bir domaine göre ve hosting firmasına göre de bunun etkenleri var tabii ki. Etkenler içerisinde de riskler. Örneğin www.bz.tc sitesinin banlanması ile doğacak sonuçlar, siteye alınacak reklamlar ile ilgili sorunlar, Google Adsense programı ki bu çok önemli... Birçok sorun doğabilir.
Profesyonel bir webmaster beleşçiliğe soyunmaz. Aksini iddia edin yada etmeyin ben bunu bilir bunu söylerim ve yabancı topluluklar arasında da birçok kez bununla ilgili diyalog, halk oylamaları ve yine halk araştırmalarından çıkan sonuçlar vb.
Internet bir ticaret aracıdır ve ticarette nasıl para kazanmak istiyorsanız bir onun gibi para da harcamak gerekir. Gerek hosting, gerek domain için, gerekse de reklam vermek için. Eğer adam gibi çalışılırsa mutlaka meyve verecektir.
He para harcamadan yapılmaz mı ?
Kendi başarısını kanıtlamış bir webmaster sponsor olacak bir kişi yada kuruluş sayesinde kimi ihtiyaçlarını ücretsiz temin eder para harcamamış olur ve zaten başta söylediğim gibi başarılıdır ve meyvenin nasıl toplanacağını çok iyi bilir.
Ücretsiz site, domain alarak yapılmaz mı ?
Hem görüntü, hem de tellaffuz açısından; gerek potansiyel reklam gelirindeki görülebilecek azalmalar gerek ise diğer siteler arası iş birliklerinde bir sitenin alan adı önemli bir faktör meydana getirmekte ayrıca arama motoru optimizasyonunda da gerek barınmakta olduğu sistemler, gerek firmanın meydana getirebileceği faktörlerden doğabilecek sonuçlar çok büyük olumsuzluklara yol açacaktır.

Valla kaç gündür yazmaktan canım çıktı. Hele bugün bu başlıkla beraber henüz bitiremediğim diğer bir başlığı tüm günümü aldı ve tam bir gündür ayaktayım .
Bu yüzden Dmoz hakkında yazamayacağım bile. O kadar çok kendimi tanıttım ve yaptığım işi belirttim. Mevcut birden çok DMOZda listelenmiş sitem var. Hala bana kalkıp dmoz'u öğretmeye kalmana yeteri kadar güldüm, çalışmaya devam edeceğim. Alınma ama napayım elimde değil. Fırına ekmek satmaya çalışmak gibi birşey senin bu yaptığın açıkçası. Hem de bana maliyetinin fazlasına. Yani bir de bana açıklama yapıyorsun.

Son olarak söylemek ve sormak istediklerim var :
Yazılan konular sadece Google hakkında değildir. Başlığı açan arkadaş, Google demiş ancak şu var ki bu konu bir "Arama Motorları Optimizasyonu" konusu olmakla beraber sadece Google'ı temsil etmemektedir. Bir ara mesajımda belirttiğim gibi, sadece Google'ı baz alıp da "Aman yaa, Google yeter" gibisinden asla düşünmeyin ve mutlaka diğer arama motorlarındaki sıralarınızı da denetleyin. Yahoo başta olmak üzere; gerek Altavista gerek MSN gözle görülebilir ve kimi zaman etkili sonuçlar doğurur.
Link takasına ilaveten, bir ay alıp da silmeyin derken arada :
Diyelim PR0 sınız ve PR5 linkler satın aldınız, PR5 oldunuz, PR6 link alp 6 ya vardınız şimdi sıra PR7 lerde . Hele bi gelin, sonra devam ederiz :D

Gencturk arkadaşım, ben çok bilmek isterim ama arkadaşlara da neler yaptığını paylaşmak ister misin ?
Örneğin , ne iş yaparsın, profesyonellik alanların neler, internetten para kazanıyor msun? Ne kadar, nasıl, ne şekilde? Kaç senedir bu konularda çalışıyorsun neler yaptın?
Ve en merak ettiğim konuya gelirsek; şu anda baktığımızda arama motorlarında ne gibi etkin sonuçlara sahipsin ? Örneğin bizlere bir ilk 10 da bulunan bir çalışmanı ve Internette çok aranan kelimeler arasında bulunan birlaç siteni paylamak ister misin?
Bunları paylaşmanla en azında senin hakkında biraz bilgi edinebiliriz biraz da olsa.

Herkese kolay gelsin arkadaşlar.
 

manyax

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ağustos 2004
Mesajlar
257
Reaction score
0
Sticks birazda şu IP olayına değinirmisin ? Class C IP olayı vs.

Birde mesela diyelim 1000 sayfalı 2 siten var bunların birbirlerine her sayfadan link veriyorlar karşılıklı bunun Pagerank yada başka bir katkısı olurmu ? Aynı IP deki 2 sitenin birbirine link vermesi farklı değerlendiriliyormuş doğrumu ? 1000 ayrı sayfadan link verince yanlış bişeymi yapmış oluyoruz yani bu kural dışı birşeymi ?
 
S

Sticks

Misafir
Şimdi en basit şekilde örnek vereyim gerçek hayatla alakalı olarak :
Nasıl siz yolda yürürken karşıdan aynı elbiseleri giymiş yada çok benzeyen birisini; biraz önce yolda görüp konuştuğunuz arkadaşınız sanıp da seslenirseniz bu da onun gibi farzedin... Uzak da olsa bir örnek.
Şimdi, aynı ip üzerinde 2 site birbirlerine link veriyor ve bu sayıyı yüksek tutuyor. Yani birden çok sayfada link veriyorsunuz. Uzun süredir bu birbiri ile bağlantılı site sahipleri spam yapmak için bu metodu uyguladığından, Google bu tarz bir sistem de geliştirdi. Yani birden çok aynı üzerinde bulunan websitelerinin birbirine link vermesi ile bir tarz spam şüphesi meydana geliyor ve sonucunda Google bazı önlemler almaya başlayabiliyor.
Ben şahsen aynı olayı yaşadım, manyax'ın vermiş olduğu örnekteki gibi, ve sonucunda verdiğim linklerin birçoğu backlink olarak gözükmemeye başladı ve backlinklerde düşüş yaşandı yavaş yavaş. Buna bağlı olarak söyleyebilirim ki aynı link üzerinden sitelerinize link vermeniz negatif sonuçlar doğurabilecektir.

Bunun daha gelişmiş ve terimler içeren biçimi de mevcuttur ancak şu anda gerek duymadım, gerektiği taktirde yazarım ancak bugün yeteri kadar yazdım zaten.
 
S

Sticks

Misafir
Aslında son değişimlerle birlikte Google Aynı Class Ip üzerinde bulunan ancak farklı olan iplere artık tölerans gösteriyor. Bunun örnekleri içerisinde ben de varım mesela.
Daha önceden sorun çıkartıyordu belki ancak dediğim gibi şu an tölerans göstermekte . En basit örneği ben kendi sitelerimde yaşadım. Neredeyse hepsi aynı class ancak hiçbir sorun yok gibi gözüküyor birkaç aydır.
Neyse, kolay gelsin.

Herkese kolay
 

optimizator

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Haziran 2011
Mesajlar
81
Reaction score
0
Page Rank açıklaması

Herkese kolay gelsin,

Öncelikle belirtmek isterimki, page rank denilen olay hala değerini yazılım
anlamında tüm arama motoru robotları tarafından bulmadığı inancıydayım.
En büyük sebebi, tanınmış veya ismi herkesce bilinen bir site, arama
terimlerinde fazlaca bulunmamasına rağmen fazla tıklanma alıyorsa
pg yüksek kabul ediliyor. Mesela bir banka. sadece banka yazınca
çıkabiliyor. kredi kartı vs arama terimlerinde hiiiç yok. Ve bu site page
rank alıyor. Veya daha ilginç bir konu, özel ders diye arattırınca 3-4
sayfada çıkabilen bir sitenin Page Rankı 4 ,ilk sayfada çıkanın ise 1
olabiliyor. Dediğim gibi bu işlerin rayına oturması ve yazılım mühendisleri
robotlara bazı fuzuli özellikler ekleyip, indexlemeyi geciktireceklerine bu
konuyu düzeltmeleri gerekiyor.
Page Rank almak isteyen site sahiplerine önerim ise, forumlarda konu
açıp link değişimi talebi açacaklarına, websitelerinin bir sayfası ile
bunu yapabilirler. 2. önemli hususda kendi sektöründe link değişimi
yaparak, en az 12-36 ay arasında kalmasını sağlamak. Düşününki
çift slaçlı bir dosya içinde link sayfası yaptı. Şayet page rankı 3 ise
6-12 arasında googlebotun crawl etme süresi var. Bunu tecrübe
ettiğim için biliyorum. Maalesef bazı konularda açıklamalar yeterli
değil. Bilgilerinize
 

tumc

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Ekim 2011
Mesajlar
36
Reaction score
0
Paylaşım için teşekkürler, tartışmayı okuyarak bilgilenmiş olduk!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst