İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Link Reklamı Nasıl Yapılır ve Hangi Sitelerle Yapılır !

MustafaYildiz

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
16 Haziran 2013
Mesajlar
1,250
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Birçok webmaster ‘ın daha doğrusu yeni başlayan webmaster ‘ın sitelerine yatırım yaparken zarara uğradığı link reklamı konusunu işleyeceğim.

Siteye yatırım yapmanın ana unsurunu oluşturan backlink & textlink ‘in nasıl ve hangi sitelerden alınabileceğini anlatacağım.

1.) İlk olarak sadece sitenizin anasayfanıza almanız şart değildir. Örnek olarak bir oyun sitesi ‘ni verirsek sadece anasayfaya link kasmak mantıklı olmayacaktır. Kategorilerde anasayfa kadar hatta iyi yönetilebilirse anasayfadan daha çok kâr sağlayabilir.

Anasayfanız oyun kelimesi ise bu kelime çok zordur. Örnek veriyorum bu kelimeye 5.000 TL bütçe ayırmanız gerekirken yine örnek veriyorum ” Strateji Oyunları ” kategorinize 250 TL ayırarak 1.sayfaya getirebilirsiniz.

Elbette anasayfanız kadar olmasada Strateji Oyunları kelimeside size çok sayıda hit getirecektir. Hemde sitenin altyapısını güçlendirecektir. Bu yüzden öncelikle kelimenizi ve link alacağınız sayfayı iyice düşünüp karar vermelisiniz.

2.) Link kodunuz olmalıdır. Linkler 2 gruba ayrılır. 1 ‘i kâr, diğeri ise hiçbirşey kazandırmaz.

- Dofollow Link Kodu : Bu link kodu siteye faydalı bir koddur. Bu kod ile google ‘a ben bu siteye kefil oluyorum tarzında bildirim gitmektedir. Bu sayede sıralamalarda ve google pagerank değeri biçilirken kârlı çıkarsınız.

- Nofollow Link Kodu : Bu kod genellikle site sahipleri gereksiz link çıkışlarında kodun içine yerleştirdikleri ibaredir. Mesela facebook, twitter gibi sitelere link çıkışı yaparlarken kullanırlar. Bu kodun kullanıldığı linkleri google görür fakat karşı siteye hiçbir faydası dokunmaz. Çünkü linkin yerleştirildiği site ben karşı tarafa kefil değilim demektedir.

Mesela siteniz YusufKISA.COM ve sitenize link almak istiyorsunuz. Mesela anasayfanıza link almak istiyorsunuz ve kelimenizde Kişisel Blog. Link kodunuz aşağıdaki gibi olmalıdır.
PHP:
 <a href=”http://www.yusufkisa.com” rel=”dofollow” title=”Kişisel Blog” target=”_blank”>Kişisel Blog</a>

Kırmızı yazılı yere site adresinizi. Mavi ” Kişisel Blog ” yazan yere title yağni açıklama. Turuncu ” Kişisel Blog yazan yere ise linkin sitede görüneceği kelimeyi yazınız.

Link kodunuz şu şekildede olabilir;

PHP:
<a href=”http://www.yusufkisa.com” title=”Kişisel Blog” target=”_blank”>Kişisel Blog</a>

Eğer içerisinde nofollow yer almıyorsa hiçbir sakıncası yoktur. Rahatlıkla alabilirsiniz.

3.) Linki alacağımız sitenin değerleri ve özelliklerine dikkat etmeliyiz. Kalitesiz sitelerden alacağımız linklerin zararı olabilir. Sitenin istatisliklerine göre bütçe ayırmalısınız. Link alırken gözden geçirilecekler;

Sitenin Google Pagerank Değeri,
Sitenin Alexa Değeri,
Sitenin Google İndex sayısı, (Normal, Görsel ve Video İndexlerine ‘de bakabilirsiniz.)
Sitenin özgün yazılar barındırıp, barındırmadığı, (Bunu makalelerinden herhangi bir cümleyi google ‘da aratarak anlayabilirsiniz. Mesela bu makale 2 hafta içerisinde birçok sitede yerini alacaktır )
Backlink ‘i alacağımız sitenin konusuyla kendi sitemizin konusu. ( Bu konu çok önemlidir. Mesela video klip sitenize link alacaksanız, bir video klip sitesinden link almanızı öneririm. Konu çok fayda sağlayacaktır.)
Link alacağımız sitenin link çıkış sayısı 20 ‘den fazla olmamalıdır. Fazlası kâr getirmez.
Katti suretle heklink almamalısınız. (Site sahibinin bilgisi olmadan genellikle üniversite sitelerine yerleştirilen yasa dışı linklerdir. İlk başlarda google sıralamalarında çok güzel bir etkisi olsada google tarafından yakalandığında sitenin durumunu kötüye götürmektedir.)
Siteniz yeniyse birdenbire çok fazla link kasılmamalıdır.
Yukarıdaki değerlere göre link alım işlemlerinizi yapabilirsiniz. Takıldığınız bir konu varsa sorabilirsiniz ve anlaşmayı sağlamadan önce piyasa değerini öğrenip kazıklanmamanızı öneririm.

Ek olarak aşağıdaki konum ‘da sizlere faydalı olacaktır.



seolotik
 

canguldur

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
13 Mayıs 2011
Mesajlar
147
Reaction score
4
PHP:
<a href="http://www.3de1.net" rel="dofollow" title="Kişisel Blog" target="_blank”>Kişisel Blog</a>
Bu şekilde eklediğimizde dofollow olarak veriyorda kimi sitelerde de direk link verdiğimizde dofollow olarak ekleniyor.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst