Merhaba, Visual Studio da yapmaya başladıgım ufak bir programda deneme amaçlı birşey yaptım. Ancak istenenden farklı bir sonuc verdi.Sebebini ise anlamadım.:ıslık:
Vb ile yazıyorum. resimde görüldüğü gibi müşteri kaydı yapılıyor.Kaydet dediğinde ise yandaki Listbox ta listeleniyor.(Orayı DataGridView yapcaktım ama şimdilik listbox koydum.)
Ancak hata 10. kayıtta başlıyor.Yani 9 10 11 12 diye devam etmiyor 10 numaralı kaydı girince 1 in altından devam ediyor.
sayfanın kodları bu şekilde..Acaba nerede yanlış yazdım?

Vb ile yazıyorum. resimde görüldüğü gibi müşteri kaydı yapılıyor.Kaydet dediğinde ise yandaki Listbox ta listeleniyor.(Orayı DataGridView yapcaktım ama şimdilik listbox koydum.)
Ancak hata 10. kayıtta başlıyor.Yani 9 10 11 12 diye devam etmiyor 10 numaralı kaydı girince 1 in altından devam ediyor.
Kod:
Private Sub MusteriEkle_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
'TODO: This line of code loads data into the 'SonsayDataSet1.Musteri' table. You can move, or remove it, as needed.
Me.MusteriTableAdapter.Fill(Me.SonsayDataSet1.Musteri)
cb.CommandText = "select * from musteri"
cb.Connection = cc
cc.Open()
Dim oku As SqlDataReader
oku = cb.ExecuteReader
While oku.Read
ListBox1.Items.Add(oku(0).ToString + vbTab + oku(1).ToString + vbTab + oku(2).ToString + vbTab + oku(3).ToString + vbTab + oku(4).ToString + vbTab + oku(5).ToString + vbTab + oku(6).ToString)
End While
cc.Close()
End Sub
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
ListBox1.Items.Clear()
cb.Parameters.Clear()
cb.CommandText = "insert into musteri (MNo, Adi, Soyadi, Firma, Telefon, Fax, EMail, WebSite, EkBilgi) values(@p1, @p2, @p3, @p4, @p5, @p6, @p7, @p8, @p9)"
cb.Parameters.AddWithValue("@p1", TextBox9.Text)
cb.Parameters.AddWithValue("@p2", TextBox1.Text)
cb.Parameters.AddWithValue("@p3", TextBox2.Text)
cb.Parameters.AddWithValue("@p4", TextBox3.Text)
cb.Parameters.AddWithValue("@p5", TextBox4.Text)
cb.Parameters.AddWithValue("@p6", TextBox5.Text)
cb.Parameters.AddWithValue("@p7", TextBox6.Text)
cb.Parameters.AddWithValue("@p8", TextBox7.Text)
cb.Parameters.AddWithValue("@p9", TextBox8.Text)
cb.Connection = cc
cc.Open()
Dim x As Integer
x = cb.ExecuteNonQuery
If x > 0 Then
MsgBox("Kayıt Eklendi")
End If
cc.Close()
MusteriEkle_Load(Me, New System.EventArgs)
sayfanın kodları bu şekilde..Acaba nerede yanlış yazdım?