Sevgili host firmalarindan dürüstce bir cevap bekliyorum Türkiye lokasyon haricinde en hizli ve problemsiz lokasyon hangi ülkedir?Yani üyelerin %90 Türkiyeden katilim yapiyorsa?Degerli cevaplariniz benim icin cok önemli.
ingiltere almanya hollanda iyi datacenter seçimi iyi teknik bilgi iyi ingilizce her zaman iyi hizmet getirir.
Yahu tam tersini düşünün. Misal TR'de makinemiz var ama üyelerin hepsi Amerika birleşik eyaletlerinden. Hepside sorunsuz giriyor.
İngiltere - Amerika arası ping süre farklılığı çıplak gözle ölçülecek bir farklılık değil. Farketmez nereden aldığın çok
ingiltere ping süresi ortalama 90 ms dir, abd 200 , tr 30 ms, almanya 60 ms dir.
bu süreleleri ona göre değerlendirin. İp adresinizin tr de olması seoyu fazla etkilemez.
trden alacagınız hizmette ansızın gunlerce kesinti yaşama riski her zaman mevcut.Tüm dclerde belirli aralıklarda elektirik vb problemleri oluyor. Sağlıklı dc şuan için mars gibi görünüyor.
Aldığınızı hizmetin kalitesi herşeyi belirler burda lokasyonun çok da önemli değil.
Bu durumda önerim
1 - Almanya
2 - Hollanda
3- İngiltere
Şahsi olarak Almanya'da yıllarca sitelerimi host ettim en çok sevdiğim lokasyon diyebilirim.
Amerika'da iyi ancak takdir edersiniz ki ping süreleri yüksek oluyor, buda ister istemez siteye, ftpye etki ediyor.