İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Lokasyon ve Google Sıralaması Sizce Ne Kadar Önemli ?

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Mrb Arkadaşlar,

Google için web site lokasyonu önemesi sizce ne derecede önemli yoksa önemi yok mu ?

T

trgy

Misafir
Önemi var elbette. Alt sayfalar için önemli oluyor genelde ya da sadece Türkçe sayfa aramalarında.

Ben iyinet için mesela Türkiye olarak ayarladım.

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Önemi var elbette. Alt sayfalar için önemli oluyor genelde ya da sadece Türkçe sayfa aramalarında.

Ben iyinet için mesela Türkiye olarak ayarladım.
Yanlış anladın mesela a sitesi Türkiye lokasyonda b sitesi ise Almanya lokasyon veya İngiltere lokasyon iki sitede webmaster kelimesinde kasıyor tüm şartları aynı diyelim sadece lokasyonlar farkediyor bu durum sıralamayı etkiler mi diye soruyorum.

Ayrıca sen neyi Türkçe sayfa olarak ayarladın ?

superweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
Lokasyondan kastınız web master tools'daki lokasyon seçimi mi yoksa hosting lokasyonu mu?
//düzeltme
cevabımı aldım.

T

trgy

Misafir
Zeki google webmaster tools'tan bahsediyorsun sandım ben.

Dediğin olay da aynı benim dediğim gibi ama. Benzerlikleri çok fazla.

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Uuzn zamandır gözlemliyorum bazı siteler yer değiştirdi devamlı aynı yerdeydi, hatta dizi sitelerinden birisi Rapidswitchdeydi Türkiyeye taşıdılar şuan ortancı sıralardan kafayı oynuyorlar bence bu lokasyondan kaynaklı, tabiki net olarak bilinmez sadece düşüncelerimi paylaştım sizlerin düşüncelerinizide alalım.

T

trgy

Misafir
Türkiye lokasyonun tek artısı hızdır. Aynı hatlar kullanıldığı için daha hızlı girer bu da Seo için önemlidir tabiki de.

Ben diğer dediğimi yaparsan da etkisini görürsün. Aramalarda alt kelimelerde kesnlikle artış olacaktır Türkiye aramalarında ama yurtdışı hitin azımsanmayacak kadar çoksa yapmana gerek yok.

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Legal sitelerimi Türkiye ye taşımayı düşünüyorum bu aralar, bu sorun açıkcası kafama takıldı rakip siteler Tr lokasyonda çünki ve backlinklere karşın bir değişim yok tek etken budur diye düşündüm bakalım duruma göre bizde hareket edelim.

EnkaZ

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
47
Turgayında söylediği gibi TR lokasyonların hızı fazladır. Buda seo için önemlidir tabikide. NŞA da (normal şartlar altında) Türkçe bir sayfanın TR lokasyonda bulunması elbette googlenin gözünden kaçmayacaktır. Türkçe bir sayfanın TR lokasyonda bulunması sayfanın türkçe hizmet verdiği etkenini artıtır ve aynı yapıdaki iki site içinde bu googleye yansır sanırım. Çünkü alman lokasyonlu bi site ile TR lokasyonlu bir site; her açıdan aynı olsalarda, Googlede türkçe aramalarda fark oluşur. Türkçe arama olduğu için googlede Türkçe ve TR lokasyon etkenini görmezden gelmez sanırım.

Bu konuda bir iki test yapalım sonuçları yazarım.

superweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
Biraz daha beyin jimnastiği yapalım.

a sitem hem Türkiye hem de Almanya lokasyonlu yani dns bilgisi olarak her iki sunucununda kaydı var. Bu durumda ne olur? (Google açısından)

Not: Böyle bir sitem vardı tarayıcı ile ofisten girdiğimde Almanya'daki, evden girdiğimde Türkiye'deki yanıt veriyordu. Bazen de tam tersi. DNS olarak ta telekom dnslerini kullanıyordum.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Bence alakası 0 ' dır. Globalleşmenin etkitisiyle ülkeler arasında datacenter farkı olduğunu sanmıyorum. Sadece Seo pointte arkadaşlarında dediği gibi site hızı etkiliki buda önemli değil. Google botları zaten çok yüksek hızlarda erişime sahip olduğu için, bunuda etkisiz düşünüyorum. Domini yada alt yapıyı aldığın yerin bir kıstas olduğunu sanmıyorum. Tıpkı; googlenin türkçe aramalarda dil karakterinden sonuca varması gibidir. Almanyadaki bir sunucuda türk aramalarında türkçe olarak çıkıyorsa, önemi sıfırdır bence.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.