İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Lütfen Linkimi Kaldırmayın

X

Xman

Misafir
Web dünyasında kendileri tarafından yazılıpta ücretsiz olarak dağıtılan tema, script vb. ürünlere link ekleyip sonrada bu linkin kaldırılmaması için uyarıda bulunan arkadaşları hiç anlayamıyorum.

Madem yapıyorsunuz bir iyilik, ardından şart koşmayın. Yada şart koşacaksanız, konularınızı satış veya takas bölümüne açın. Benim sitem ileride pr4-pr5 olduğunda benden ömür boyu ücretsiz link alacaksın, en kral premum lisanslı temalar 50 usd, 3 aylık pr5 linklerde 50 usd. Bana ücretsiz diye tema verip aylarca beni sömüreceksin. İyi iş valla.

Tekrarlıyorum şart koşacaksanız lütfen eticaret bölümünde açın konularınızı.

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
308
Hocam sonuna kadar katılıyorum.İnşallah yönetim bu konuyu sabitlerde artık bu sözleri duymayız..

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Adamların teması pahalı...
Beğenmeyen ücretsiz link vermesin..

mustix68

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
Web dünyasında kendileri tarafından yazılıpta ücretsiz olarak dağıtılan tema, script vb. ürünlere link ekleyip sonrada bu linkin kaldırılmaması için uyarıda bulunan arkadaşları hiç anlayamıyorum.

Madem yapıyorsunuz bir iyilik, ardından şart koşmayın. Yada şart koşacaksanız, konularınızı satış veya takas bölümüne açın. Benim sitem ileride pr4-pr5 olduğunda benden ömür boyu ücretsiz link alacaksın, en kral premum lisanslı temalar 50 usd, 3 aylık pr5 linklerde 50 usd. Bana ücretsiz diye tema verip aylarca beni sömüreceksin. İyi iş valla.

cok haklısın. ben temada bloggerde bi süre durur ardından kaldırırım ama bi süre tutarım... emege saygı sonucta..

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
308
Seohocası nın teması bence çok güzel.Adamlar temanın her türlü sorununda ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar.Ücretsiz dağıtıyorlar.Kendi linkleride var temalarında.Ama ne diyorlar.Hiçbişey.Birileri linkleri kaldırabilirmiyiz diye sorduklarında, kaldırmazsanız seviniriz ama size kalmış diyorlar.Ne kadar medenice bir yanıt.Benim sitelerimden birinde bu tema kurulu ve linki silmedim.Neden ? Çünkü adamlar insanca davranıyor.diğerleri gibi silen hayvandır yada silmeyin kardeşim gibi kelimeler kullanmıyorlar.Eğer bunları diyeceksen hiç bedava verme.Kaldıki tema isminden zaten reklamını yapıyorsun.

hrunymaz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12

Bedava malzemeyi kullanmayacaksınız o zaman, 50$ verip o kral temayı alacaksınız. Tema yapıp dağıtan biri olarak benim bakışımda bu.

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
308
Bedava malzemeyi kullanmayacaksınız o zaman, 50$ verip o kral temayı alacaksınız. Tema yapıp dağıtan biri olarak benim bakışımda bu.

xman aslında çok açık söylemiş.Ama maalesef anlamamışsınız.Eğer şart koşacaksanız bedava vermeyin diyoruz bizde.Ha yukarıda yazdığım gibi rica edersiniz kaldırmazsanız seviniriz diye.O zaman tamam.Ama bedava yapılan birşeyde şart koşmak çok yanlış.Etik te değil. Böyle bir şartınız varsa ücretli satın temanızı.Bizde bunu diyoruz.

hrunymaz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
xman aslında çok açık söylemiş.Ama maalesef anlamamışsınız.Eğer şart koşacaksanız bedava vermeyin diyoruz bizde.Ha yukarıda yazdığım gibi rica edersiniz kaldırmazsanız seviniriz diye.O zaman tamam.Ama bedava yapılan birşeyde şart koşmak çok yanlış.Etik te değil. Böyle bir şartınız varsa ücretli satın temanızı.Bizde bunu diyoruz.

O dağıtılan malzemelerin adı kullanıcılar tarafından bedava diye adlandırılmıştır. Genelde free adı altında dağıtılan temalar şu şekilde lisanslanır.
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Bu bir şart koşma değildir. "linkimi silen eş.." tarzı bir uyarı da olmaz düzgün iş yapanlarda. "kaldırmazsanız seviniriz" diye de bir lisanslama çeşidi yoktur.

Ha, tamamen free, yani nolicense temalar vardır, onlarda da zaten o tarz bir uyarı olmaz.

X

Xman

Misafir

Kullanmıyoruz zaten, bedava yada free diye konu açıp temasının reklamını yapıp birde millte link çakmaya çalışan uyanıklara kimsenin keriz olmadığını bildiriyoruz. Temasında bir uyarı yok, adam geliyor iyinette wp bölümüne konu açıyor, temayı yükleyip sunuyor, peşinede yok emeğe saygı gösterin, linkimi kaldıranı rezil ederim vs. vs. Mecburmuyuz kardeşim senin tehditlerini dinlemeye, TEMANIDA AL GİT bir büyüğümüzün dediği gibi :D

hrunymaz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Temasında bir uyarı yok, adam geliyor iyinette wp bölümüne konu açıyor, temayı yükleyip sunuyor, peşinede yok emeğe saygı gösterin, linkimi kaldıranı rezil ederim vs. vs.
Öyle girişim yapanlara zaten pek güvenmemeli. Temasına lisan açıklaması koymayanlar ya acemidir ya da başkasının temasını alıp 1-2 değişiklikle kendi yapmış gibi sunanlardır. Onlara karşı davranış biçiminize birşey diyemem.

Benim cevabımı daha ciddi tema yapımcıları adına yazılmış gibi algılayabilirsiniz. Sonuçta o insanlar da o işi sadece babalarının hayrına yapmıyor, o işin sonucunda bir takım beklentileri oluyor. 200'den fazla ücretli ya da free tema yapmış biri olarak ne yazık ki ben de bu açıdan bakıyorum.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Size kimse al bu temayı zorla kullan demiyor, ben bu temayı yaptım footer da linkim vardır bu link kalmak sureti ile bu temayı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz deniyor ve bundan doğal birşey yok. Siz veya bir başkası bu forumda benim babamın oğlu da değil veya iş ortağım ahbabım arkadaşım da değil. Bir emek var ise ortada bunun da bir karşılığı olmalı. Siz o temayı kullanmak istiyorsanız ve kullanacaksanız temayı beğenmişsiniz dir, hoşunuza gitmiştir sizde keyfi olarak o temayı kullanmayacaksınız.

Ayrıca hiç bir yapımcıya link çıkışı yapmak istemiyorsanız verirsiniz temanın tüm haklarının ücretini veya link kaldırma ücretini dilediğiniz gibi kullanırsınız.

Herşey den önce karşınızdaki insanın harcadığı bir emektir söz konusu olan, yarın da 1 mayıs emek ve işçi bayramıdır. Bu konuda bol bol haber okuyabilirsiniz.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.