İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Lyricsy Şarkı Sözü Teması yayında!.. (ücretsiz)

sermat

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Haziran 2008
Mesajlar
36
Reaction score
0
Uzun uğraşlar sonucu sırf şarkı sözü yayımlamak için yazılan scriptlere inat, wordpress üzerinde nasıl şarkı sözü yayınlarız ve bu çok güzel olur diye düşünürken. Bu temayı tasarlamış halde buldum kendimi…

Kısa bir girişten sonra özellikleri listeleyelim:

  • Sayfa ve yazılarda nosidebar (yan panelsiz) içerik ekleme desteği vardır. Sayfaları şablon kısmından seçebilirsiniz. Sidebarsız yazı ekleyebilmek için özel alan kullanmalısınız. Değerler şu şekilde: Özel alan: singletemplate Girmeniz gereken değer: nosidebar temayı incelediğinizde daha iyi göreceksiniz ki kendinize özel sayfa tasarımları yapmak hiç te zor değil :) Bunu seçiminize ve isteğinize bıraktım.
  • Temiz bir görünüm açısından yazar bilgisi, kategori bilgisi, yazdırma seçenekleri gibi bilgiler sidebar, yani yan paneldedir.
  • Temanın anasayfası, kategori sayfası ve yazı sayfası XHTML validdir. CSS valid değildir. Nedeni ise tarayıcıya özel kodlar kullanmış olmam. -moz- ve -webkit- gibi.
  • Logo, avatar, temaya yerleşik kategorilere göre benzer yazıları ve reklamları temanın admin panelinden yönetebilirsiniz.
  • Tema ingilizce hazırlanmıştır. Türkçe desteği eklenmiş haldedir. Diğer dillere çevirirseniz temaya eklemem için lütfen benimle iletişime geçiniz.
  • Yerleşik seo’lu title sistemi mevcuttur. İngilizce olarak hazırladım. All in one seo pack gibi eklentiler kurmasanız da işinize çok yarayacaktır.
  • Tema wp 3.0 için tasarlanmıştır özel menüleri destekler ve daha alt sürümlerde çalışmaz.

Geçelim kuruluma:

Temanın dosyalarını themes klasörüne gönderiyoruz ve yanında ekli olan eklentileri de plugins klasörüne gönderip aktifleştiriyoruz. Ardından temayı aktifleştiriyoruz. Temayı kullanmak için gerekli olan sadece iki eklenti vardır. wp-postviews ve wp-pagenavi. zip içerisindeki diğer eklentiler benim kullanmanızı tavsiye ettiğim ve temanın yan panelinde görebileceğiniz eklentilerdir. Bunlar wp-postratings ve wp-print isimli eklentilerdir.

Temayı aktifleştirdikten sonra varsayılan kuruluma gelip, varsayılan kurulumu yapınız. Demo sitedeki listelenme şeklini istiyorsanız şu adımları takip ediniz.

  1. Kategorilere gelin ve sırayla kategorileri oluşturun. A B C Ç D E F… gibi.
  2. Admin panelinde Görünüm kısmında Menülere tıklayın ve belirlediğiniz kategorileri Üst menü için menünüze bir isim vererek kaydedin. Dinamik menüyü sidebarda widget olarak kullanmanız için ekledim. :)
  3. Ardından achive.php sayfasını açın ve şu satırı bulun.
    PHP:
    <?php if (is_category(array(1,2,3,4,5))) { ?>
  4. A B C Ç D E F… diye oluşturduğunuz kategorilerin ID’lerini yukarıdaki sayılarla değiştirin. Hepsi bu kadar ;)

Muhtemelen archive sayfasını düzenlediğinizde şöyle bir görüntü elde edeceksiniz.
PHP:
   <?php if (is_category(array(1,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,42))) { ?>

Admin paneli ss: http://i49.tinypic.com/28lgind.png

Demo: http://lyricsy.sermat.org/

Tanıtım: http://www.sermat.org/themes/lyricsy/

Paket içeriği: Eklentiler + Tema dosyaları + PSD dosyaları

İndir: Lyricsy

Temanın hiç bir dosyası şifrelenmemiştir. Tek isteğim alt kısımda bulunan temanın adının yazdığı kısmın yani linkimin silinmemesidir. Keyifli kullanmalar…
 

agssp

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
12 Haziran 2010
Mesajlar
72
Reaction score
0
vay anam bende tema yapmayı düşünüyordum gerçekdende güzel tema eline sağlık kardeş...

ayrıca şu üst menü oluşturma konusunda sıkıntım var wp3 kullanmadım hiç güncellemeyi temanla birlikte yaptım yardım edersen tam olarak...
 

agssp

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
12 Haziran 2010
Mesajlar
72
Reaction score
0
şu kategorileme konusunda biri yardımcı olabilecekmi ?
 

dj_tagar

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ocak 2013
Mesajlar
2
Reaction score
0
tema cok güzel tebrik ve teşekkür ederim lakin söyle bir sorunum var. ben A,B,C,D gibi üste gelen kategoriye tıkladığımda, alt kategoriler değilde, örneğin a ya tıkladığımda a kategorisine eklenmiş direk makalelerin cıkmasını istiyorum bir türlü çözemedim ne yapmam gerekiyor.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst