İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mahkeme kararıyla kapatılan site..

forumRA

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar geçenlerde arkadaşımın sitesi mahkeme kararıyla kapatılmış.Acaba benim sitemide mahkeme kararıyla kapatma şansları varmı die bir sorayım dedim sizlere..

Sitemde yasal olmayan sadece absürt bölümümüz var ama uyarılarla dolu bir bölüm 18- kişilerin girmemesi için baya uyardık.Sizce sitem absürt yüzünden kapatılabilirmi?

2. olarak Sitem absürt yüzünden kapatılırsa nasıl geri açtırıcam?

3. olarak Sitemi mahkeme kararıyla kapatmadan önce herhangi bir uyarı gönderilecekmi bana?

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Uyarılarda bulunmanız birşey değiştirmez, başvuru halinde siteniz kapatılabilir.
Size uyarı gelip gelmediği konusunda kesin bilgim yok. ama galiba uyarı verilmeden de kapatılabiliyor.

forumRA

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Peki benim sitemi mahkeme kararıyla kapatırlarsa nasıl geri açtırabilirim?

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Gene mahkeme kararıyla. Neler gerektiğini bilmiyorum.

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
O içeriği silerek...

Mesela Youtube olayı da şu an böyle...

Yetkililer Türkiye'ye gelip Ulaştırma Bakanıyla konuştular, sitedeki Atatürk'e hakaret içeren videolar silinirse tekrar açılacak.

absürtta da bu durum böyle mi bilmiyorum ama sanırım absürt içeren bir siteyi kapatınca bir daha geri açmıyorlar.

Bu şekilde 1-2 yıldır kapalı olan absürt siteleri var ve hala açılmış değiller.
Üstelik anasayfada koskocaman uyarıda veriyorlar.

pek bir bilgim yok yani kısaca :)

forumRA

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Pekala yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.Forumum 1. yılını doldurucak şuana kadar herhangi bir uyarı almadım umarım ilerdede böyle bir olay yaşamam.

İyi günler..

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Bu söylediklerimden emin değilim hatırlatayım.
Yarın kapanır veya ömürboyu kapanmaz orasını bilemem :)

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Pekala yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.Forumum 1. yılını doldurucak şuana kadar herhangi bir uyarı almadım umarım ilerdede böyle bir olay yaşamam.

İyi günler..

uyarı alman için siteni yaşı ufak bir kişi gezerken ailesi yakalayıp siteni şikayet edebilir veya baya tutucu bir aile ise direk sitenizi savcılıga şikayet edebilir o durumda kapanma söz konusu olur.

kapanan siteyi tekrar actırmak için sende karşı dava acıyorsun gerekli içeriklerin silindiğini kanıtlayan belgelerle bilirkişi siteyi inceliyor ve raporunu mahkemeye veriyor hakimd euygun görürse site acılmasını telekoma bildiriyor acılıyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.