İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Makale dizinleri "out" Misafir yazarlık "in"

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
258
Son dönemlerde makale yazıp bu makaleleri dizinlere kaydetme modasının geçtiği hissedilmektedir. İndexleme ve trafiği artırmada tercih edilen yeni yollardan biri Misafir Yazarlıktır (Bu şekilde çevirdim, kelimenin tam hakkını vermiyor en iyisi ingilizcesi ile devam etmek - Guest Blogging)

Şunu diyebilirsiniz: "Ben neden başkalarının sitelerinde yazarlık yapayım?" Bana ne yararı olur?

Guest blogging aşağıdaki yararları sağlar:

• Yüksek kaliteli tek yönlü backlink alımını sağlar, bu en önemli artılarından biridir.
  • Trafiği artırır, indexlemeyi ve trafiği artırır, zaten amaç da budur.
  • SM (sosyal medya) ilişkilerini güçlendirir.
  • Popüler kişilerle irtibat kurmayı sağlar.
  • Popülerliğin artmasını sağlar.
  • Site yayında oldukça yazınız kalıcı olur.

Guest blogging yapılabilecek ortamları arama motorlarından araştırmak için ingilizce siteler için "write for us", "submit a guest post", "become a contributor", "this guest post is by", "inurl:write-for-us", "looking for guest bloggers" arama kelimelerini kullanarak arama yapabilirsiniz. Bulduğunuz sitelerin konunuzla alakalı olması için ek kelimeler ilave edebilirsiniz.

Türkçe olarak Guest blogging alanında fazla araştırma yapmadım. Ara sıra "tanıtım ekle" vs. bloglara rastlasam da bu tam olarak aradığımız şey değil. Bu konuda Türkçe olarak tecrübeleri olanlar paylaşım yaparlarsa iyi olur.

Guest blogginge izin veren site bulduktan sonra yazınızı hazırlayıp, içine linklerinizi ekleyecek ve hedef siteye göndereceksiniz.

İyi bir Misafir yazar olmak için

• Site ile ilişkili yazılar yazın
  • İlgi çekici bir başlık oluşturun
  • Özgün yazılar yazın
  • Benzersiz ve yeni konulara değinin
  • İçeriğinizi görsel açıdan zenginleştirin, resim ekleyin, güzel görünüm verin.
  • Kendi linkiniz dışında aynı blog içindeki başka bir yazıya da link verin.

Diğer taraftan böyle yazarları sitenize davet etmenin de yararları olacağını unutmayın.

[ONAY]Eif[/ONAY]

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
263
webrazzi networkte bu var sanırım

Lanet

1
İyinet Üyesi
Reaction score
97
Bunu açacağım yeni blogda yapacagim, bilgiler içerecek, isteyen kişi bilgisini girecek. Sitesi olan kişiler ismini ve sitesini belirtecek, olmayanlar ise ismini belirtecekler makale altinda. Yararli bi sistem olacagi kanisindayim :)

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
258
Bunu açacağım yeni blogda yapacagim, bilgiler içerecek, isteyen kişi bilgisini girecek. Sitesi olan kişiler ismini ve sitesini belirtecek, olmayanlar ise ismini belirtecekler makale altinda. Yararli bi sistem olacagi kanisindayim :)

Çok güzel olur bence. :harika:

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
263
www.veteknoloji.com
milliyetin konuk yazar olayı vardı,
spor siteleri olabiliyor, bilmediğimiz çok yerler vardır eminim

Lanet

1
İyinet Üyesi
Reaction score
97
basvuru isi acikcasi cok sıkıcı, dileyen makale gönderilebilsin ve karşılığında mutlaka bi bildirim gelmeli diye dusunuyorum.

PauLShark

0
İyinet Üyesi
Reaction score
51
WP'de rank üzerine birçok çalışma yaptım ama beceremedim ama yapabilen olsa, yorum olayı abartı derecede çoğalır.

PauLShark

0
İyinet Üyesi
Reaction score
51
mesaj sayısına göre rank oluşrup bunu single.php den makale altına çağırmaya çalıştım. Öncelikle post raitings eklentisini editledim yazar için olmadı, yani bi çözüm bulamadım.

Lanet

1
İyinet Üyesi
Reaction score
97
Kurayim ben bi temayi sistemi v.b ayarliyim hepsini ona da bi çözüm bulunabilir. Benim aklimdaki sistem yonetici onayli oldugundan altina rank eklenebilir ya da makale basina.

PauLShark

0
İyinet Üyesi
Reaction score
51
Wp'de işler karışıyor işte o noktada aslında çok basit bir işlem ama, aynı kodlarla birçok işlem yapıldığından insan yanılıyor, ben sinir hastası olacam neredeyse.

Lanet

1
İyinet Üyesi
Reaction score
97
wpde eklentiyi az tutmak gerekiyor zaten ya, ama bu rank eklentisi böyle siteler için kurulabilir ve düzenlenilebilir mesela. buradaki kodlardan yola çıkılarak bi mantık kurup bişeyler yapılabilir.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
258
ben yaptım o dediğnizi :D www.siterehberi.siteniz.info gir hemen yaz ister se admin onjaylı da yapılabiliyor.ama siteye açık veriyor demedi demeyin sonra :)

Tanıtım yazısı ekleme adına başarılı olmuş.

Ama tam anlamı ile bahsedilen konu bu değil. Arada çok ince bir çizgi var.

Örneğin; Sen bir teknoloji blogu açıyorsun. Blogunu geliştiriyorsun, kendin yazılar yazıyorsun. Sonra ben gelip senin bloguna yazı yazıyorum. Ama site tanıtımı değil, atıyorum piyasaya yeni çıkan bir ürünü tanıtıyorum. Yazımın içine kendi linkimi ve senin linkini yerleştiriyorum. Senin blogunda yayınlıyorum. Bloguna içerik sağlamış oluyorum, kendime de backlink. Benim blogum da senin sitenle ilişkili (relativ) olduğu için aldığım backlink çok değerli oluyor. Hele bir de pagerank yüksekse paha biçilemez :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.