İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Makale Yazayım Derken Bloğunuzu Çöplüğe Çevirmeyin !

micromalik

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Nisan 2008
Mesajlar
44
Reaction score
0
Konum
Silivri
//edir 29.03.2016 - [MENTION=70963]Bora[/MENTION];
Neden bu kadar çok blog var?
Blog açmak ücretli değil. Ücretsiz olduğu gibi dakikalar içerisinde kişisel bir blog sitesi sahibi olabilirsiniz. Her blog okunacak, ziyaret edilecek ve her blog yazarı gelir elde edecek kaidesi yok elbette. Blog açan bir çok kişinin farklı düşünceleri olabilir. Elde etmesi kolay olan her şey zamanla anlık heveslerin heyecanı olmaktan öteye gitmiyor. Bir çok bloğun içerisinden gözde olanları elenip tutuyor geri kalanlar hep çöp oluyor.

Bloğum çöp bloglar arasına dahil olmasın
Sizde bloğunuzun faydasız bloglar arasına dahil olmasını istemiyorsanız, belirli amaçlar dahilinde yazılar yazmalı ve gayret göstermelisiniz. Elbette kişisel bloglar sosyal ağlarda fenomen tabir edilen yüksek takipçi kitleleri gibi düşünülmemeli. İyi bir blog yazarı tecrübelerinden belli olur. Örneğin iyi bir aşçı iseniz bu yazılarınızdan farkedilir. Kısa sürede yazdıklarınız mutfak işlerinde iyi olan, iyi olmak isteyen kesim tarafından farkedilir ve bir kitleye ulaşabilirsiniz. Blog bu kitleyi yakaladığı zaman hem siz yazmaktan keyif alırsınız hem de okuyucu kitle sizi takip etmekten büyük keyif alır.

Blog yazmak için fikir lazım
Yukarıda biraz bahsettim aslında. Hayat tecrübeleriniz, iş hayatınız sizin gündelik yoğun temponuzdur. Burada kazandığınız fikirleri, bilgileri ve yenilikleri yazıya dökerek bloğunuza aktara biliyorsanız fikir aşamasından amaç aşamasına geçmişsinizdir. Eğer bir de özgün bilgiler içeren yazılarınız varsa kısa sürede fark edilirsiniz. Bu fark edilme yani özgün içerik arama motorlarının da dikkatini çeken kısaca internette arayışın sonucudur.

Bir diğer fikir akımı ise insanların aradığına hizmet etmektir. Örneğin blogger yazarı olan ama kod nedir bilmeyen kesim hayli fazla. Bu kodları arayıp bulabilecekleri tek bir kaynak olsun, oradan fikir alsın, öğrenip uygulayabileyim isterler. Bu nedenle blog ipuçları veren, blog için eklentiler ve kodlar içeren siteler tutmuştur. Bu arayışı bilerek oradan buradan toplayıp blog açan kimseler ise özgün ve gerçek tecrübeyi veremedikleri için yazmayı yarıda bırakmışlar blogları çöp olmuştur. Kısaca fikir her zaman söylendiği gibi özgün olmakta, kaliteli yazmakta ve farklı bir bakış açısı getirmektedir.

Gelir elde etmeyi beklerken
Bloglardan gelir elde etmek mümkün. Google' ın Adsense platformu; reklam veren Adwords müşterilerini yayıncı olan web sitesi sahipleri ile doğal olarak bloggerlarla buluşturuyor. Yalnızca Adsense üzerinden örnek vermek gerekirse iyi bir gelir elde etmek mümkün. Blog sitemiz hit adında tabir ettiğimiz belirli ziyaretçi sayısına ulaştığında ciddi gelir kaynağı oluyor. Adsense reklamları yerleştirerek günlük bin adet tekil(yalnızca ilk defa ziyaret eden) ziyaretçi ile günde 30-40 tl kazanmamız mümkün. Ay bazında bu kazanç şuanda asgari ücretten fazla olunca bir çoğunun amacı oluyor. Amaç para olunca bloglar çöp yazılarla doluyor.

Burada gözden kaçan nokta burası: Para ! Örneğin spor haber siteleri varken, bu haber sitelerinde ki haberleri kopyalayıp blog yazmak ne kadar mantıklı olabilir ki? Böyle bir blog sitesinin tutma olasılığı, Okuyucu kitlesine ulaşma oranı nedir sizce ? Elbet bu mantıkla yola çıkanlar yolun sonunu göremiyorlar.

Yazımı bitirirken: Blog yazmak için ipuçları
Yazmaya karar verdiğiniz de alışkanlık haline getirmeniz gereken önemli bir kaç kriter vardır. Bu kriterler sizi bloğunuza bağlı hale getirecektir. Maddeler halinde kısaca;

- Kendinize özgü yazılar yazmayla başlayın. Zor olan yazmayı sevimli hale getirmiş olursunuz.
- Yazmadan önce konuyla ilgili araştırma yapın.
- Güzel bir konu başlığı belirleyin.
- Konunuz için bir kategori seçimi yapın. Örneğin "2016 Kış Çanta Tercihi" konunuz, Kategoriniz Giyim Tavsiyeleri gibi.
- Konunuzla ilgili görsel kullanın.
- Kısa ve akıcı yazın. İnsanlar tek bir konu üzerinde kısa ve pratik olarak erişebilecekleri bilgiyi severler.
- Yazdıklarınızı yayınlamadan önce siz okuyun ve yazdığınız yazıdan önce siz keyif alın.

http://ozkiremitci.blogspot.com/2015/11/blog-yazmak-icin-konu-ararken-cop.html
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst