İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Makale Yazılarım

CanTalayli

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Ocak 2008
Mesajlar
0
Reaction score
0
2006-2007 seneleri arasında Chip Dergisine bağlı Chip Online'da görev aldım.Eğitimime Bilgisayar Mühendisliği okuyarak devam ediyorum.Yazılarımı ve makalelerimi paylaşabileceğim blog açma isteğim vardı ama maddi durumdan ötürü bu isteğimi gerçekleştiremiyorum.Makalelerimi paylaşabileceğim Blog yada Portal tarzı siteler arıyorum.Donanım hariç , tüm teknoloji ve bilişim konularında yazabiliyorum.Sırf içerik olsun arama motorlarından hit gelsin diye düşünen arkadaşlara makale işinin ne kadar ciddi ve emek isteyen bir iş olduğunu hatırlatmak isterim.Kaliteli içerik sağlayan ve güncel olan portal,blog ve haber siteleri ile anlaşabilirim.Haftada 2-3 makale yazabilirim.Özel mesaj ile iletişim kurabilirsiniz.İyi Çalışmalar.

ÖRNEK MAKALEM;

Bilgi Güvenliği Tehtidi Trojanlar

Teknolojinin her gün bir adım daha büyümesiyle beraber kullandığımız teknolojik araçlar ve bilgilerimiz tehlike altında.Bizi tehtid eden bu trojan ve keyloggerlara hergün bir yenisi ekleniyor.Ve tabiki antivirüslerin, bu trojanları tanıması zaman alıyor.İşte ne oluyorsa trojanların çıkış tarihi ve antivirüslerin bu trojanları zararlı program olarak tanımaya başladığı tarihler arasında kalan zaman aralığında oluyor.Aslında Trojanlar ilk çıktığında 2 bilgisayar arasında dosya paylaşımının sağlanmasında kullanılıyordu ama daha sonra internetin kötü çocukları heker'ların vazçgeçemediği bir oyuncak haline geldi.
Trojanların artması ve kısa zamanda antivirüslerin bu zararlı yazılımları tanıması ve engellemesine rağmen insan zekası durmak bilmiyor.Yeni moda, kod karmaşası yaratarak yani 2 dosyayı birbiri ile sentezleyerek trojanların tamamen antivirüsler tarafından tanınmamasını sağlamak.Yaptığım testler doğrultusunda gerçektende bu kod karmaşasısın bir başka değişle zararlı yazılım ile başka bir dosyanın birleşmiş halinin antivirüsler tarafından tanınamaması.Peki, hangi dosyada hangi programda zararlı yazılım olduğunu nasıl anlıyabileceğiz? Bunu tabiki bizlerin anlaması zor gözüküyor.Ama en iyi çözüm için birkaç ipucu.

+İndireceğimiz programları mümkün olduğunca üretici sitelerinden download etmek.
+Bilmediğimiz bilhassa illegal içerikli sitelere giriş yapmamak.
+E-Mail ve MSN'den tanıdığımız kişilerden dahi olsa dosya almamak.
+İşletim sistemimizde sınırlı hesap açarak,dışarıdan dosya aldığımızda bu hesabı kullanmak.Böylecede Regedit'e yazma izni olmuyacağı için trojan aktif hale geçemeycektir.
+Sistemimizde port açan p2p tarzı paylaşım programlarından uzak durmak.
+Sistem dosyalarınızın bir yedeğini almak ve başka yerel diske atmak.

Ve bir makalenin daha sonu,bu yazıdan çıkaracağımız sonuç "İnsan zekasını yenebilmenin en kolay yolu yine insanın zekasıdır".Siz istemediğiniz sürece, özel bilgileriniz sadece size özel kalacıktır.Bu demek olmuyorki Antivirüs'ler işe yaramıyor.Tabiki yarıyor ama verimli kullanıldığında ve bunu kimse inkar edemez.İnkar eden olursada her sene antivirüslere yüzlerce dolar veren kişi ve firmalara hakaret etmiş olur.
 

CanTalayli

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Ocak 2008
Mesajlar
0
Reaction score
0
Arkadaşlar domain reg yada hosting karşılığı iş yapmıyorum.1 kere ağzım yandı.
Özel mesaj ile birçok soru geliyor o soruların hepsini burada cevaplıyım kısaca kendimi tanıtıyım...

1989 doğumluyum.1993 yılında Amiga 500 ile ilk teknolojik tecrübemi yaşadım.O zamanlar sadece Fifa 92 ve Bomberman oynuyabiliyordum.1999 senesinde PC ile tanıştım.2000 senesinde interneti keşfettim.İnterneti ilk başlarda sohbet için kullandım.O zamanlar IRC serverler modaydı.Kanallardaki muhabbetler sonucu,internetin sadece sohbet ile sınırlı kalmadığını keşfettim.Araştırdım,okudum,kurcaladım.Birçok sitede moderatörlük yaptım.2004 senesinde sponsor desteği ile ilk websitem olan Webmasterline.com'u açtım.Maddiyat ve zaman yetersizliğinden dolayı yaklaşık 6 ay sonra siteyi kapattım.
2006 yılının başında HİB(Herkes için bişgisayar) isimli teknoloji ve bilgisayar dergisinin internet sitesinde görev aldım.HİB'in 2006 yılının sonlarına doğru yayınına ara vermesinden dolayı aynı şirkete ait Chip Dergisi'nin internet sitesi olan Chip Online'ada Web Editörleri bölümünde yöneticilik yaptım.2007 yılının başlarında ÖSS denilen illete hazırlanmak için bu görevimden ayrıldım.Şuanda Ahmet Yesevi Universitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğrenimime devam etmekteyim.Şu anda çalışmıyorum ama iş arıyorum.
 

iBiL

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Kasım 2007
Mesajlar
397
Reaction score
0
Hazır olan bir sitede makale yazsanız, ücret isteyecekmisiniz ?
 

CanTalayli

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Ocak 2008
Mesajlar
0
Reaction score
0
C/P yapmak bile bu devirde paraylaysa , yazacağım özgün makalelerden neden para istemeyeyeyim ki.Tabiki istiyorum.Ücretler hakkında özel mesaj atabilirsiniz.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst