İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Maliye, vergi ve diğer giderler hakkında bilgisi olan var mı?

MilliFantazi

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
3
Merhaba arkadaşlar.

Birsüre önce, burda da paylaşmıştım bu sevincimi, ev almıştım. Şimdi Allah izin verirse, birde dükkana niyetlendim. Nasıl olsa askerlik vs. bitti :p Yolumuza bakalım artık. Mersin'de Metropol İş Merkezinde 8-15k tl arası çok temiz dükkanlar var. Üstelik 1. ve 2. kat filan. Dışarda normal mahallelerde ise, 15-20k tl arasında değişiyor. Dükkanı aldık diyelim. Dükkan artık bizim borcu harcı yok. Vergi levhası çıkarmak, şahıs firması ünvanını almak, yazar kasa, muhasebe vs. yani toplamda dükkanın maliye masrafı ne oluyor acaba? Tam herşey hazır olacak, satışa hazır hale getirilecek. Fatura kesim vs. tamamı müsait olacak. Bileniniz varsa, çok çok detaya girmenize gerek yok kaba taslak biraz bilgi istiyorum. Muhasebeci birkaç arkadaşıma danıştım, genel olarak bir ortalama baz aldıktan sonra bu işe kalkışmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler..

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
dükyandan kastın ne , 1. 2. katta ne dükyanıki.Ofis mi diyorsun.

Şahıs hesabı açtırmak içni fazla bişi yapmana gerek yok gidip bi muhasebeciye defter açtırcaksın aylıkta cüzzi bir miktar ödersin.(150-200) Muhasebeci sana söyler neler istiyeceğini , sonrada ondan alırsın vergi levhanı.

wwwxxxyyy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Ben İstanbulda muhasebeciye ayda 85 TL ödüyorum, sanıyorum Anadoluda bir şehirde fiyat daha düşüktür.

MilliFantazi

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
3
Yo, ofis tarzı filan değil. Telefoncular çarşısı var. Cep telefonu, aksesuarları, bilgisayarlar, parçaları, sarf malzemeleri vs. yani mini bir forum gibi. Forum alışveriş merkezleri var ya. Onun gibi birşey. İnsanların ayağının alışık olduğu bir yer yani. Muhasebeci bana kesilen faturaların masrafları dışında, kendisine 50TL ödemem gerektiğini söylemişti. Bilmiyorum belki tanıdıktır diye böyle bir fiyat vermiştir. Dediğiniz gibi, şahıs firmasına fazla masraf gitmediğini söyledi. Bakalım, hayırlısı olsun..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.