Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Manuel ip Ban

JustRulz

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
6
rkadaslar manuel olarak ip banlama ihtiyaci uzerine hazirlamis oldugum bir scripti sizle paylasmak istedim.Kullanimi gayet basittir. Gerekli yerleri doldurup
php olarak kaydedin istediginiz yere de

Kod:
include("ban.php");

-
Seklinde cekebilirsiniz.

--

Kod:
<?php
// Manuel ip banlama Scripti By JustRulz
// [email protected]
// Tek ip Banlamak icin
$banla = 'xxx.xxx.xxx.xxx'; //banlamak istediginiz tek ip adresini yazin.
// Bu kisma dokunmayin.
$ziyaretci = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; 
if($ziyaretci == $banla)
{
die("Bu Siteden Banlandiniz!");
}
// Coklu ip araliklarinda ip banlamak icin bu secenegi kullanabiliriz.
// ornek olarak 
$banla = ("11.111.111.*,62.215.212.206,127.0.0.1"); // ip adreslerini aralarinda virgulle ayırarak yerlestirin.
$ziyaretci = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$ip_list = explode(",", $banla);
foreach($ip_list as $ip)
{
if($ziyaretci == $ip)
{
die("Bu Siteden Banlandiniz!");
}
}
?>

yagmayok

1
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
304
Güzel bir düşünce ve paylaşım...

Bunu şu mantıkla geliştirirsek daha faydalı bir dcript yapmış oluruz...

Bir veri tabanı ve bu veri tabanına giren ziyaretçilerin ip adresleri ve gezdiği sayfa sayısını kaydederiz. Tabi buna bağlı olarak zamanlarıda. Daha sonra bu sayfa sayısına biçeceğimiz değere göre sayfaları görmesi otomatik olarak engellenir.

Peki bu ne işe yarar diyorsanız, sitenize giren botları bir nebze olsun etkisiz kılar veya botun sahibini uğraştırır...

Eğer zamanım olursa bunu yapıp dağıtmak isterim. Tabi boş zaman bulabilirsek. Ama yok ben yapar ve dağıtırım diyorsanız yapabilirsiniz...

JustRulz

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
6
Güzel bir düşünce ve paylaşım...

Bunu şu mantıkla geliştirirsek daha faydalı bir dcript yapmış oluruz...

Bir veri tabanı ve bu veri tabanına giren ziyaretçilerin ip adresleri ve gezdiği sayfa sayısını kaydederiz. Tabi buna bağlı olarak zamanlarıda. Daha sonra bu sayfa sayısına biçeceğimiz değere göre sayfaları görmesi otomatik olarak engellenir.

Peki bu ne işe yarar diyorsanız, sitenize giren botları bir nebze olsun etkisiz kılar veya botun sahibini uğraştırır...

Eğer zamanım olursa bunu yapıp dağıtmak isterim. Tabi boş zaman bulabilirsek. Ama yok ben yapar ve dağıtırım diyorsanız yapabilirsiniz...

Tabi Kide yapabilirsiniz efendim Problem teşkil etmez benim için tasarıma merak saldım ben biraz :)

MoD

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
83
coklu ip kontrolu icin dizi kullanilacaksa in_array kullanarak daha hizli bir tespit yapabilirsin. Donguye girme geregini ortadan kaldirir.