İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mark Zuckerberg Duvarı haklandı!

hpakteknoloji

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Temmuz 2013
Mesajlar
140
Reaction score
2
Facebooktaki güvenlik açıkları günden güne azalacağı yerine artmaya devam ediyor, kullanıcıların kişisel ve gizlilik bilgileri her an dışarıya sızdırılabiliyor, zira Mark Zuckerber bile Facebookta haklenebiliyor.

Khalil Shreateh Facebookta bulduğu bir açığı ödül almak için yetkililere mail atarak bildirmeye çalıştı, cevap vermeyen yetkililere daha detaylı bir rapor şeklinde mail atarak bilgilendirme yaptı. Bu seferde ilgisizliğe maruz kalan Khalil Shreateh kızarak farklı bir yöntem kullanmaya karar verdi ve Mark Zuckerbergin Facebooktaki duvarını hakledi ve bunları yazdı;





Öncelikle, gizliliğinizi ihlal edip duvarınıza ileti girdiğim için özür dilerim. Ancak Facebook ekibine gönderdiğim tüm detaylı raporlardan sonra, artık yapacak başka seçeneğim kalmadı.


Facebookta açığın ortaya çıkarılması ile ödül almayı uman Khalil Shreateh çok daha kötü bir son gördü, Khalil Shreatehün hesabı Facebook Kullanım Koşullarına uymadığı için kapatıldı, Facebooktaki bu açık Khalil Shreateh sayesinde bulunup kapatıldı fakat olan Khalil Shreatehye oldu.

Bu davranışları, güvenlik açıkları ve her geçen gün artan bu tür olaylar yüzünden Facebook ciddi bir üye kaybı yaşadı, saniye saniye artan Facebook hesap kapanmaları firmayı zor duruma düşürüyor, bununla beraber kullanıcıların Facebooku bırakmakta haklı nedenleri oluyor, zira Facebook yönetimi üyelerine ve yardımcı olmaya çalışan insanlara bu şekilde davranmaya devam ederse çok büyük kayıplar gerçekleştirecek.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

akn~

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Mart 2013
Mesajlar
357
Reaction score
0
Olay aslında tam hak sayılmaz, konuyu bende takip ettim. facebook üzerinde buldukları bir açıktan sadece duvara post atılabiliyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

invincible

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Ağustos 2012
Mesajlar
48
Reaction score
0
Adam hatayı bulmuş ve başvurmuş ama gönderdiği e-maile bir yanıt alamamış ilk önce sonrasında daha detaylı bir e-mal yazmış ve sistemdeki açığı iyice açıklamış, artık pozitif bir geri dönüş alamayınca yetkililerden çareyi böyle bir ileti yazmakta bulmuş.Facebook bence de kaliteli bir kullanıcısını kaybetmiş.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst