İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

marka tescil islemleri, tecrubeleriniz?

MTW

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Eylül 2006
Mesajlar
142
Reaction score
0
Merhaba,

Populer bir websitesi hazırladık diyelim, örn. yonja veya eksisozluk gibi, jenerik olabilecek bu isim hakkının daha sonra başkaları tarafından alınmasını önlemek amacıyla nasıl bir işlem yapılmalıdır? Farzedelim barfiks.com adresinde guzel bir proje gelistirdik diyelim, yarın öbürgün bir başkası Barfiks Limited Şirketi isimli bir şirket kurup domain'imizi elimizden alabilirmi? Bunu engellemek amacıyla marka tescili mi yaptırmak gerekiyor? Tecrübelerinizi yazabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler,
 

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
54
com,net,org vs gibi domainler bu tarz yollarla maalesef alınamıyor. ancak firma isim tescilni türkiye için değilde milyarlar harcayarak global bir şekilde tescillediyse (ford, nissan, ibm vb.) o zaman alabilir. Ancak sadece türkiyede hizmet veren dış ticaret ünavana sahip olsa dahi belirttiğim domainleri alması mümkün değil. ltd veya a.ş. gibi ticari ünvana sahip olup alabileceği tek uzantı .com.tr lerdir.
 

senolcan

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Ocak 2003
Mesajlar
1,393
Reaction score
0
Eğer şirket senin domaini tescil tarihinden sonra kuruldu ise elinden alması mümkün değil diye biliyoru.Neticede senin domaini aldığın zaman öyle bir şirket yoktu.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst