İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Marlboro nasıl tutuldu ?

Own

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Marlboro firması ilk kurulduğunda işleri çok kötü gidiyormuş. Şirket iflasın eşiğinde iken bir adam gelmiş,

"Şatısları bir ayda 3 katına çıkarırım ama bunun karşılığında da şirketin yarısına ortak olurum,
yok çıkaramazsam ömrümün sonuna kadar fabrikada bedava tütün sararım"
demiş.

Marlboro'nun sahipleri zaten çıkmaz sokaktaymıs, "Bir haftaya kalmaz batacağız, kaybedecek neyimiz var ki" diyerek kabul etmişler teklifi...

Adamın bunlardan tek isteği binlerce boş Marlboro kutusuymuş. Zaten depoda milyonlarcası varmış, talebini karşılamışlar hemen.
Sonra bizimki bütün paketleri tek tek ezmis ayağıyla, gece 12'den sonra da hepsini uçaktan bütün Amarika 'nın üstüne atmış.

Sabah millet uyanınca bir bakmış ki her tarafta boş Marlboro kutuları.

"Yahu, bu sigara bu kadar çok içildigine göre vardır bir hikmeti" diyerek sigara bayilerine akın etmişler.

Şirket o ay 3 degil 5 katı satış yapmış. Tabii bizim adam da şirketin yarısına ortak olmus.

O kişi de kimmiş biyor musunuz ?

Philip Morris....

Link

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
uçakla bütün amerikayı dolaşcak ve boş sigara paketi atıcak havadan ve yetkilerlerde öylece izliyecek hımmm...

iLLidan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bu hikaye gerçek arkadaşlar, üniversitede pazarlama derslerinde bu hikaye mutlaka anlatılır.

Ve Ford'un sözü ile cümlemi tamamlayayım "siyah olması şartıyla dilediğiniz renk otomobil alabilirsiniz"

Bu da gerçek... : )

akahaita

0
İyinet Üyesi
Reaction score
38
uçakla bütün amerikayı dolaşcak ve boş sigara paketi atıcak havadan ve yetkilerlerde öylece izliyecek hımmm...

Tarih kaç bilmiyorum ama, "Marlboro firması ilk kurulduğunda..."..
Ayrıca bomba atmıyolar, sigara paketi atıyolar. :D Sigara paketi atıyolar diye uçağı düşürecek değiller ya.. :D

Fbbasket

0
İyinet Üyesi
Reaction score
45
Bu konuyu çok daha önceleri de okumuştum,

Oldukça ilginç ama doğru mu yanlış mı orası tartışılır.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Sanmam doğru olsun abartıyorlar işte bizdeki zenginlerin pazarda bir limon satarak işe başlaması gibi.Yapmıştır etrafa paket atmıştır ama abartı devamı :D Yinede zeka zekadır.

Karluk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
Geçen gün bu yakınlarda devrilen bir kavun kamyonundaki bütün kavunları aldım, hepsini ayağımla ezdim ve planörümle bütün şehre attım. Belediye ceza kesti ama kavun satışları da patladı. İşte bu da benim başarı hikâyem...

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Siz olsaydınız bu gibi bir fikri ne için uygulardınız?

Birisine özenmeyi istemek güzeldir.
Özenilen birisi olmak ise paha biçilmez bir güzelliktir. =)

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
yahu bende o kadar pazarlama dersi aldım, pazarlama üzerine kitaplar okudum. hiç birinde bu hikaye yer almıyor. ki kaldıki philip morris reklamcı değil, ingilterede yaşayan sigara ithalatçısı bir adam. ardından kendi sigarasını üretmeye başlıyor. ve amerikaya fabrika satın alarak göçüyor. yani hu hikaye şehir efsanesinden öte bir şey değil.

samanpan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
böyle hikayelerin gerçek olup olmaması pek bişey ifade etmiyor yüz yıl sonra.
içerik, anlattığı duygu, verdiği heyecan önemli olan. yukarıdaki arkadaşların dediği gibi yaptığın işe ümidin artıyorsa hikaye cuk oturmuş demektir.
dini olarak da bi çok menkıbe vardır çoğu hayali. ama insanlara anlattığı şey bakımından gerçekten daha gerçektirler.
.
.
diye düşünmekteyim :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.