İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mehmet Milli Takım'da

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Hiçbir şekilde tasvip etmiyorum. Bu zenci olmasından dolayı değil. Yani hem adam mı kalmadı o mevkide oynayacak. Vatandaş olabilir ama Milli forma giymesi benim içimdeki Milli duyguyu öldürür.

keyfinebak.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bir yabancının Türk kanunlarını benimseyip, Türk vatandaşı olması milli duygularını coşturmuyor mu ?

rengi lisanı ne olursa olsun, hangi toprakta doğmuş hangi toprakta yetişmiş farketmez, benliğine Türk milli gücünü düşüncesini kanunu benimsemiş her insan benim kardeşimdir... Ve ben o insan nerde olursa olsun onunla gurur duyarım...

niceleri var doğduğu topraklara nüfusunda bulunduğu devlete ve millete hayinlik, çirkinlik yaparken böylesine güzel haberleri duymak benim için onur verici ve gurur duyulan bir konu...

Nobre'de vatandaşlık için müracatta bulunmuş ne kadar onur verici bir olaydır ki bizim gibi bir ulusun bizim gibi yüce bir vatanın vatandaşı olmaya çalışmaktadır...

herkez görüşünde haklıdır... sanada haksızsın demiyorum ama bence daha makul bakman lazım bu olaylara...

bir yunan genciyle evlenip dinini vatandaşlığını değiştiren bir insanı görünce nasıl üzüldüysem, bu vatan toprağından ekmeğini kazanıp bu toprakların vatandaşı olmak isteyen insanları gördüğümdede gurur ve onur duyarım...

saygılar...

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
the_alorak' Alıntı:
Hiçbir şekilde tasvip etmiyorum. Bu zenci olmasından dolayı değil. Yani hem adam mı kalmadı o mevkide oynayacak. Vatandaş olabilir ama Milli forma giymesi benim içimdeki Milli duyguyu öldürür.
İçinde zenci olmayan milli takım sayısı çok çok az. Adam mı kalmadı? demişsiniz. Evet bence adam yok o mevkiide. Ön libero oyunun gizli kurucusudur. Herşeyi o yapar. Ve ben Türk bir ön libero göremiyorum. En azından Aurelio kadar. Zaman zaman formu düşsede bazı maçlarda hayran ediyor kendine..

Bu arada forma hiç yakışmamış :D

leet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şimdi akLıma geLdi dinamo kiev maçında aureLio'nun Türk oLup Mehmet adını aLdığından habersiz oLan babamLa aramızda geçen diyaLog;

Spiker- Top Mehmet'te
Babam- Aha Yozgatlı bronzLaşmış, bi' soLaryumu eksikti !
Ben- Zuhaaa :D

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Marcodaki C harfi K diye okunmasaydı ismini öyle bırakacağını söyleyen bir Türk vatandaşının Türk Milli takımında olmasını inananın kaldıramam. İsterse Ronaldinho olsun

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
the_alorak' Alıntı:
Marcodaki C harfi K diye okunmasaydı ismini öyle bırakacağını söyleyen bir Türk vatandaşının Türk Milli takımında olmasını inananın kaldıramam. İsterse Ronaldinho olsun
İsim ve uyruk değiştirmenin kolay olduğunu sanıyorsunuz galiba.

keyfinebak.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
vatanıma hizmet eden her türk vatandaşı dediğim gibi kardeşimdir...

isminin Alexander yada İsmet olması bir şeyi değiştirmez... Dalgalanan Ay Yıldız için mücadele etmesi bir insana yeterli olması lazım...

gün gelir bir gol atar binlerce insanı ayağa kaldırtıp istiklal marşımızı okutur, o zaman bu denilenlerin nasıl duygular olduğunu çok iyi anlarsın...

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
keyfinebak.com' Alıntı:
gün gelir bir gol atar binlerce insanı ayağa kaldırtıp istiklal marşımızı okutur, o zaman bu denilenlerin nasıl duygular olduğunu çok iyi anlarsın...

Genç Mehmet Güven, genç Can, genç Ergin veya genç mehmet sedef'in gol atıp da İstiklal Marşımızı okutmasını tercih ederim. Bunlardan birisi onun yüzünde forma giyemezse de üzülürüm(formlarında olup da)..

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Kim daha iyiyse o oynar, genel kural budur. Genç veya babasının Türk olması malesef futbolda etkili bir kaide degil. Babası Türk olan ve genç binlerce futbolcu var, zaten hepsini milli takıma alamayız.

keyfinebak.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
the_alorak' Alıntı:
Genç Mehmet Güven, genç Can, genç Ergin veya genç mehmet sedef'in gol atıp da İstiklal Marşımızı okutmasını tercih ederim. Bunlardan birisi onun yüzünde forma giyemezse de üzülürüm(formlarında olup da)..

Futbol konusunda anlaşamama nedenimiz bu sanırım... Farklı mevkilerden konuşuyormuşuz... Frekansımız ve Mevkimiz uyuşmuyormuş... :)

Hayırlısı olsun Teknik ekip seçimini yaptı artık bize sadece izlemek düşer... Türk Milli takımının her şekilde başarılı olmasını temenni ederim...

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ya dikkatimi çeken bir nokta var.Türkiye'de çok tuhaf bir milliyetçilik duygusu var.En komünistinden en faşistine kadar herkeste bir nebze de olsa milliyetçilik duygusu var.

Bu duyguyu aşırı derecede içinde barındıranlar,ki alorak arkadaşımız öyle görünüyor,hemen her fırsatta Osmanlı ile övünürler.Burdan sakın Osmanlı hakkında kötü bir yorum yaptığım anlaşılmasın.Ben sadece tezatlığa değinmek istiyorum.

Her defasında şu sözler sarf edilir:"Biz zamanında üç kıtaya yayılmış bir imparatorluktuk.Birçok ulus yüzyıllarca bizim komutamız altında kardeş gibi yaşadı.Biz Türkler çok misafirperver insanlarız.Kapımız herkese sonuna kadar açık."

Ve en sık kullanılan asıl cümle:"Türkün Türkten başka dostu yoktur"

Peki şimdi sorarım sizlere..

Türk kimdir?

Türkiye'de doğup büyüyüp sonra Türkiye'yi batırmaya çalışan mıdır?

Yoksa başka yerde doğup büyüse de gerçekten bu toprakları sevdiği,bu halkı bu milleti sevdiği için ben Türküm diyen midir?

Bugün başbakanının bile açık bir şekilde "Ben Türküm" diyemediği,alt kimlik üst kimlik gibi saçma sapan sebeplerle kaçıştığı bir ülkede,"Ben Türküm" diye bağıran bir adamı içimize sindiremiyoruz.

Sizce de bir tezatlık yok mu?

meinhoff

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hayırlı olsun.bence bi sakıncası yok.inşallah bu yabancı işini azıtıp sayıyı çok arttırmazlar

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
meinhoff' Alıntı:
hayırlı olsun.bence bi sakıncası yok.inşallah bu yabancı işini azıtıp sayıyı çok arttırmazlar
Aslında artırsınlar bence. Sergen gibi boş boş oturan süper yıldızlarımız çalışırda başarılı oluruz belki..

Nobre de geliyormuş..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.