Türkiye'nin en önemli memur haber sitesi memurlar.net'in son aylarda takındığı bir taktik var. Alexa sıralamasını yapay olarak düşürerek reklam fiyatlarını artırmak ve dolayısıyla da kazancını artırmak. Ücreti mukabilinde Alexa düşürme hizmeti de veren biri olarak memurlar.net'in yaptığı bu illegal yöntemle insanları kandırmasını hiç doğru bulmuyorum.
Ekşi Sözlük gibi bir sosyal medya sitesi 11. sırada. Yenişafak gibi spor, burçlar ve namaz vakitleri gibi aranma potansiyeli olan sayfalarda ilk sırada olan bir site 23. sırada ama belli bir kitleye hitap eden memurlar.net 7. sırada. Hiç inandırıcı değilsiniz. Hiç.
Alexa yapay düşürmeler grafiklerde kendini gösterir. Alexa seyri bir anda değişir ve elle çizilmiş bir grafik sunar.
Memurlar.net'in Alexa değişim grafiği (yapay grafik)
Mynet.com Alexa değişim grafiği (doğal grafik)
Türkiye'de en çok ziyaret edilen siteler listesi (Alexa değerine göre)
Konu ile ilgili iyinet üyelerinin de düşüncelerini merak ediyorum.
Ekşi Sözlük gibi bir sosyal medya sitesi 11. sırada. Yenişafak gibi spor, burçlar ve namaz vakitleri gibi aranma potansiyeli olan sayfalarda ilk sırada olan bir site 23. sırada ama belli bir kitleye hitap eden memurlar.net 7. sırada. Hiç inandırıcı değilsiniz. Hiç.
Alexa yapay düşürmeler grafiklerde kendini gösterir. Alexa seyri bir anda değişir ve elle çizilmiş bir grafik sunar.
Memurlar.net'in Alexa değişim grafiği (yapay grafik)
Mynet.com Alexa değişim grafiği (doğal grafik)
Türkiye'de en çok ziyaret edilen siteler listesi (Alexa değerine göre)
Konu ile ilgili iyinet üyelerinin de düşüncelerini merak ediyorum.