İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Merak ettiğim bir soru...

xxxx

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Temmuz 2003
Mesajlar
1,837
Reaction score
0
Arkadaşlar sorumu bir siteyi örnek vererek soracağım..
şimdi çember.net i herkes biliyor.türkiye deki iş dünyasını buluşturmayı amaçlayan bir site.şimdi giriş yaptığınızda ne var forum,son giriş yapan üyeler vb.
şimdi cember.net sadece türkiye için hizmet veriyor diyelim ki tüm dünyaya hizmet vermeye başladı(misal!) o zaman içerik yönetimi nasıl olur? ben girdiğimde sadece türkişye forumu ve türkiye kullanıcısı olunca son yazılar direk gelşiyordu.bu sefer son giriş yapan 10 üye 10 farklı ülke den bu sefer bana anasayfada sunulan kolaylıkların hiçbiri benim işime yaramayacak.
boyle bir durumda tüm ülkeler için subdomain açarak o ülkenin veritabanını oraya koymak mı?yoksa nasıl bir çözüm teşekkürler...
 

SeVeRaL

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Ocak 2003
Mesajlar
336
Reaction score
1
Konum
İstanbul
Biraz açmak gerekirse:

Kullanıcının tarayıcı dili genelde bu tür durumlarda en kilit çözümdür. Nasıl dersen;
Kullanıcının tarayıcı dili PHP veya Javascript ile belirlenir ve buna göre yönlendirme veya veri çekme işlemi gerçekleştirilir. Konuyla ilgili (ne yazık ki) ingilizce diline yönelik google aramaları ile uygun sonuçlara ulaşabilirsin.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst