İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Meslek olarak Webmasterlık, Bilişim Sektörü vs.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
54
Kalkıp bir çoğu gibi hazır script kurup hiç bir şeyden haberin olmadan, eşe dosta sorarak zar zor ekledğin adsense kodlarıyla para kazanıcam hayali kuruyorsan 2009 sonunu beklemeden askere git ve uzman vs olmaya çalış bi daha da sivile gelme :D

Hayretle okuyarak illa biri bişi yazmıştır dedim ama çoğunluğun boş işlerle uğraşmış olması beni üzdü gerçekten :(
Adam gibi oturup kendi scriptini yazabilecek bilgi ve üstünede tasarım yapabilecek kabiliyetin varsa kendini bu alanda terbiye etmeye çalış. Webmasterlık ya da web tasarımcılığı demek joomla kurup eklenti eklemek değildir. Çeşitli forumlarda adwords kuponu ayarlayıp bununla sanal trafikler kazanmaksa hiç değildir. Bugün tanıdıgım (forumda tek bir kişi bilmiyorum maalesef) onlarca kişi ciddi paralar karşılığı güzel ajanslarda ya da firmaların bünyelerinde çalışıyorlar. Çoğu lise mezunu olmasına rağmen kendilirin ciddi anlamda geliştirmişler ve artık gelecek kaygıları yok.

Dediğim gibi forumu okuyup fikir almaya çalışıyosan halin harap. Burada bir çok webmasterım diyen kişi feleğin vurdugu adamlardır. İşi gücü olmadan, 3-5 banner yada post karşılığı kendilerine kontor almaya uğraşan kişilerdir. Bu kişiler içinde web sektörü ne yazıkki boş bir sektördür. Fakat bilmezlerki insanlar milyarlar kazanarak çoluğuna çocuğuna bakabiliyor bu işte ;)
Sen sen ol kendini adam gibi geliştir, gelişme aşamasında hazır isteme herşeyi. Kendin yazmaya, kendin tasarlamaya çalış. Bir site açacaksan hazır script kurma kesinlikle. Html olsun ama senin kendi yaptığın olsun. İleride karşılığını mutlaka alırsın ve bir çoğu gibi aradan 3-4 yıl geçmesine rağmen <td> ile <tr> arasındaki farkın ne oldugunu bilmeyenler sınıfına girmessin ;)
 

Grafix

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Aralık 2006
Mesajlar
1,153
Reaction score
0
Konum
Bursa
aslanım venom,yürü be kim tutar seni :)

ben de zamanında senin gibi çoook kükredim ama nerde, piyasanın hali duman.
 

wesc

1
İyinet Üyesi
Katılım
1 Haziran 2008
Mesajlar
2,223
Reaction score
12
İnternet başa bela :( Bence web, farklı bir dünya. Tam herşey cuk diye yerine oturdu derken sen cuk diye oturabilirsin, işlerin ters gidebilir. İnternette düzenli olarak para kazanabileceksin, evini geçindirebileceksin diye bir garantiyi kimse veremez. Tabi büyük bir şirket olursan o ayrı... Ama senin bahsettiğin elektronik işi başlıbaşına bir meslek. İşini iyi yaptıkça ne kovulma olasılığın var, ne de başka bir risk. Tabi her zaman bu geçerli değil, şirketin batınca doğal olarak sende işsiz kalıyorsun. Ama demem o ki bence kendi işini yap, internetle uğraşma. Kendimden biliyorum; hakkaten başa bela. Gece sitemi düşünürken uyku uyuyamadığım oluyor, annem birşey soruyor cevap veremiyorum zombi gibi oluyorum. Sanırım IQ seviyem de düşmüştür. :( Ben senin yerinde olsam kendi mesleğimi yapardım ama yine de karar senin...
 

wesc

1
İyinet Üyesi
Katılım
1 Haziran 2008
Mesajlar
2,223
Reaction score
12
yalnış anlamayın amacım tartışma yaratmak değil.Ama gerçekten bırakmak isterseniz çok rahat bir şekilde bırakabilirsiniz mesela bilgisayarınızı satabilirsiniz, internetinizi kapatabilirsiniz :)

Sen ciddi misin?
 

ReL4X

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Eylül 2006
Mesajlar
410
Reaction score
1
Web işi hobi olarak kaldığında bence daha eğlenceli. Bunun aksini düşünüp webi birincil iş olarak yapacak olsaydım mutlaka küçük çapta da olsa kendi işimi kurmaya çalışırdım. Web tasarımı yerel reklamcılıkla birleştirip birçok ilde dikiş tutturulabilir.
 

wesc

1
İyinet Üyesi
Katılım
1 Haziran 2008
Mesajlar
2,223
Reaction score
12
mesajımın hangi kısmı ciddiyetsiz geldiyse o kısmın açıklamasını getireyim?

Ben mesajında ciddiyetsizlik var demedim. "Sen ciddi misin?" sorusundan bu anlamı çıkarıyorsan ben buna birşey diyemem, senin sorunun...
 

T3chn0

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ağustos 2006
Mesajlar
2,423
Reaction score
2
Ben mesajında ciddiyetsizlik var demedim. "Sen ciddi misin?" sorusundan bu anlamı çıkarıyorsan ben buna birşey diyemem, senin sorunun...


Pardon sorunuzu yanlış anlamışım, evet ciddiyim. Eğer bilgisayar bağımlısı iseniz psikoloğa gitmenizi öneririm.
 

XR9

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Nisan 2005
Mesajlar
2,635
Reaction score
3
Konum
İzmit
@venom

Güzel görüşün için teşekkürler venom. Şimdiye kadar kimseye site yaptırmadım, kimseyede yapmadım. Hazır script'i mecbur olmadıkçada kullanmıyorum. Bir blog sitem birde forum sitem haricinde başkada hazır script kullanmadım.

Zaten kendim yapmadığım siteden zevk alamıyorum. Bu işin zevki kendi kodlarınla geliştirdiğin, kendi tasarımını kattığın bir sitenin günden güne artan ziyaretçisi, alanında başarılı olması, kazandırdığı paralardır bence. Bunu ben yaptım diyorsun.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst