İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Şikayetim Var mhrzn'dan[yönetici] şikayetçiyim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xellent

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
öncelikle ekşi sözlük accountları satmaktayım;

http://forum.iyinet.com/hesap-lisans-alim-satim/230217-eksi-sozluk-yazarliklari.html

mhrzn tarafından mesaj ile ekşi sözlük hesapları için bilgilendirme yaptıktan sonra önce account sonrasında ödeme yapacağını söyledi. 450tl'ye anlaştık. kendisi yönetici olduğu için hiç sorgulama yapmadan / telefon vb bir şey talep etmeden direk olarak hesapları verdim ve ödeme bekledim. sonrasında forumdan banlandım durduk yere.

biraz nick ile araştırma yaparak mhrzn'un telefon numarasına ve mail adresine ulaştım. kendisiyle görüştüm. hesabının heklendiğini ve kendisinin haberi olmadan işlemlerin yapıldığını bana söyledi ve yönetici bir başka arkadaşın telefon numarasını verdi. gökhan beyle de görüştüm o da mahir gibi olgunlukla cevapladı sağ olsun. ikisiyle de bu vesile ile tanışmış olduk.

gerekli incelemeler yapılarak muhtemelen bu başlık altından olayın zanlıları çıkacaktır. umarım isim soy isim olarak net bir şekilde çıkar demem gerekiyor.

açıkcası al/sat yaptığım bu ticarette zararım oldukça büyük. direkt olarak buraya bilgilendirme yapmak istedim.

mhrzn arkadaşın internet seceresine baktım, her yerde çokca referans ve ticareti olmuş. bu tarz işlerde bizler gibi bezi yok farkındayım.

zararımın temini ve bu tarz olaylara önlemli yanaşmanız için başlığı açıyorum. Umarım iyi niyetli kimse zarar görmez.

Holigan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İlgili arkadaşımızın hesabı heklenmiş. Bunu loglara bakarak da doğruladık. İsterseniz sizi dolandıran kişinin IP bilgilerini size iletebiliriz.

Onun dışında bir kişi yönetici dahi olsa ticaret sırasında herkes sıradan üyedir. Bu olayları tekrar yaşamamak adına bundan sonra daha dikkatli olmanızı öneriyorum. Sonuçta yöneticilerin de başına bazen böyle olumsuzluklar gelebiliyor.

xellent

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İlgili arkadaşımızın hesabı heklenmiş. Bunu loglara bakarak da doğruladık. İsterseniz sizi dolandıran kişinin IP bilgilerini size iletebiliriz.

Onun dışında bir kişi yönetici dahi olsa ticaret sırasında herkes sıradan üyedir. Bu olayları tekrar yaşamamak adına bundan sonra daha dikkatli olmanızı öneriyorum. Sonuçta yöneticilerin de başına bazen böyle olumsuzluklar gelebiliyor.

hesaplar heklenebilir yada heklenmemiş olabilir. bu tarz durumlar sıkça karşımıza çıkmakta. ve bu tarz sorunların sonucunda her üye kendi hesabından sorumludur. yönetici dahi olsa bu böyledir.

ayrıca beni dolandıran üyenin ip numaraları hiç bir işime yaramaz :) bu iş güvenliği sağlamak adına siz yöneticilerin görevi olsa gerek. diğer yandan burda beni ilgilendiren nokta mesajlaştığım kişidir. mutlaka sizinde başınıza gelmiştir bu tarz durumlar, dilerseniz size 10-15 tane benzer vaka gönderebilirim.

mgtdizayn

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
7
hesaplar heklenebilir yada heklenmemiş olabilir. bu tarz durumlar sıkça karşımıza çıkmakta. ve bu tarz sorunların sonucunda her üye kendi hesabından sorumludur. yönetici dahi olsa bu böyledir.

ayrıca beni dolandıran üyenin ip numaraları hiç bir işime yaramaz :) bu iş güvenliği sağlamak adına siz yöneticilerin görevi olsa gerek. diğer yandan burda beni ilgilendiren nokta mesajlaştığım kişidir. mutlaka sizinde başınıza gelmiştir bu tarz durumlar, dilerseniz size 10-15 tane benzer vaka gönderebilirim.

Sizinle bizzat telefonda görüştüm, gerekli açıklamayı bulundum bu olaydan dolayı uzgünüz fakat sizin için elimizden geleni yapmaktayız.

xellent

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Forum kuralları çerçevesinde her üye kendi profilinden sorumludur. Açıkcası bu ve benzer olaylar türkiye'nin en iyi forumlarında da yaşanıyor. işleyiş mağdurun mağduriyetinin giderilmesi yönünde olmalı. burada ise izlenen yol ip adreslerini vereyim ne yapıyorsanız yapın modunda. Neden ilgili üye başlığa davet edilip mağdurun mağduriyetini giderip gidermeyeceği sorulmuyor? Giderilmemesi durumunda sözlükten mağdurun mağduriyeti giderilene kadar uzaklaştırılmıyor?

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
73
Sizinla yaptığım sabahki görüşme sonrasında kullanıcı forumdan zaten uzaklaştırıldı, ayrıca size yapacağınız işlemleri adım adım ilettim. Bu aşamadan sonrası için sizi dolandıran kullanıcı hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Kullanıcının hesabı heklenmiş görünmekte fakat ticaret sırasında en yetkili kişi dahi olsa herkez eşittir. Yaklaşımınız buna göre olmalıdır. Gerektiği taktirde pm olarak ulaşarak log kayıtlarını isteyebilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.