İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

MHTML Nedir?

Raqe

1
İyinet Üyesi
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
615
Reaction score
8
Konum
İstanbul/Pendik
Bu dersimizde MHTML nedir, sorusunun cevabını öğreneceğiz:

Tek dosyalı Web sayfası(MHTML), metin ve grafikler dahil olmak üzere, bir Web sitesinin tüm öğelerini tek bir dosyaya kaydeder. Bu kapsülleme, tüm Web sayfanızı tek bir MIME (MIME: Çoklu ortam kaynaklarını Internet bağlantıları yoluyla iletmek için kullanılan bir standartlar listesi. MIME türü, programı nesnenin içerdikleri (örneğin grafikler, sesler veya videolar) konusunda bilgilendirir.) kapsüllenmiş toplama HTML belgesi (MHTML) dosyası olarak yayınlamanıza veya Web sayfasının tamamını bir e-posta iletisi veya eklentisi olarak göndermenize olanak sağlar. Bu biçim, Internet Explorer 4.0 ve üst sürümü tarafından desteklenir.

Güvenlik Ek dosyanın türüne bağlı olarak, e-posta iletisinin alıcısı bazı ekleri alamayabilir. Örneğin, program dosyası türünde (.exe) ekler Microsoft Outlook tarafından engellenir. Bazı durumlarda, dosya türlerinin güvenlik düzeyi e-posta sunucusunun yöneticisi tarafından ayarlanabilir. Alıcıların eklere erişebilmesi için başka bir yöntem bulmaya dikkat edin.

(Microsoft.com)
 

GreeNEyeS

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
6 Ağustos 2005
Mesajlar
1,753
Reaction score
27
Konum
istanbul
.MHTML File extension.

Dosya Tam Adı::
Arşivlenmiş internet sayfası

Dosya Açıklaması:

Arşivlenmiş internet sayfası.
internet explorer programının eski versiyonlarda sayfa içersindeki resimler ayrı bir klasörde tutulurdu. yeni versiyonlarında bulunan bu özellik sayesinde internet sayfası tek bir arşiv dosyasında kaydedilebilmektedir.



MHT dosyası içinde html sayfaları, resimler, flash dosyaları ve javascript gibi diğer gerekli dosyalar paket halinde bulunur.



Bu dosyayı oluşturmak için internette dolaşırken Dosya-Farklı kaydet seçeneği ile açılan pencereden alt kısımdan Web Arşivi, tek dosya(*.MHT) seçeneğini işaretlemelisiniz.



Dosyayı açmak için güncel bir versiyonu olan internet explorer ile çift tıklamanız yeterlidir. (Windows XP bu dosyaları açabilir)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst