İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mhz ları farklı iki ram

DarK

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
olay şu:

512 ddr 400 mhz bir ramim vardı, pcyi açar açmaz aşırı derece sınıp mavi ekran hatası verdirip pcyikapatıyordu.. bunu garantiye yolladım ve idareten 128 ddr 233 mhz bi ram aldım .. ama diğer ramim garanti dışıymış aynen gönderdiler .. şimdi sorum şu bu 2 rami aynı anda taksam? ana karta veya başka bir donanıma zarar verirmi mhzleri farklı birinin 400 diğerinin 233 .. belki 2sini aynı anda taksam pc kapanmaz .. ama bi zararı varmıdır ?

SLaYeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ikisini birden takarsan acilmaz :) mhzleri farkli oldugu icin

elektro

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bişey olmaz, ikiside düşük olanın frekansında çalışırlar.

DarK

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
@slayer ikisini taktım açıldı ama bi arkadaş anakartı yakabilir dediği için çıkarmıştım..

@electro teşekkürler cevap için .. tekrar deniyeyim ..

masques

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
dark ben test ettim kardeş ki şuanda hala bilgisayarımda 1.5 yıla yakın zamandır bi sorun çıkarmadı

L

LifeNIC~

Misafir
neden çalışmasın ki?
hiçbir problem olmaz herhangi bir donanıma zarar gelmez.

İyi çalışmalar

SLaYeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
anakartına gore değişir çalışması bazı anakartlarda çalışır bazıalrında çalışmaz .

kaanmurat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sorunsuz tıkır tıkır çalışır :) (düşük olan ramin frekansında)

CyberTurk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
mhz den hiçbir şey olmaz cayır cayır kullanırsın sadece denildiği gibi düşük olana ayak uydurur

ama o çok ısınıp mavi ekran çıkartan ramı kullanma ana kartını bozma ihtimali çok yüksek. 512 mb ramlar çok ucuz 40-50 YTL ye ikinci el mecidiyeköyden alırsın

A

ActionMan

Misafir
iki farkli frekanstaki ramlar arasinda calisma olarak bir problem cikmaz .. dusuk frekanstaki ram frekansinda calisir her ikiside. ama bazi ozel durumlarda calismama gibi bir durumda soz konusu olabilir ..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.